Mi lesz veled, Romelu Lukaku? Hétfőn eldőlhet a Chelsea csatárának sorsa.

A támadó nem volt tagja a Bajnokok Ligája-címvédő londoniak vasárnapi keretének, amikor a Kékek a Liverpoolt fogadták, és 0-2-ről felállva 2-2-es döntetlent játszottak a Poollal. Egy több héttel ezelőtt rögzített, de múlt csütörtökön sugárzott interjúban Lukaku elmesélte, hogy nem érzi jól magát a Chelsea-nél, megjegyzéseket tett saját helyzetével kapcsolatban, ami érthetően nem jött jól Thomas Tuchelnek.
Ahogy arról pénteki cikkünkben beszámoltunk, Lukaku azt mondta, hogy nem elégedett a Tuchel alatti szerepével a szezon eddigi részében.
Premier League
Megnyílt az átigazolási időszak, Angliában is beindult a zuhanyhíradó
05/01/2022 18:27
"Nem vagyok elégedett a helyzetemmel, de ez a normális. Úgy gondolom, az edző más játékrendszer mellett tette le a voksát, ám nem adhatom fel, folytatnom kell a munkát, profiként viselkednem. Nem vagyok boldog ebben a helyzetben, de egy melós játékos vagyok, nem adhatom fel.” – fogalmazott az Internazionalétól 97,5 millió fontért igazolt Lukaku a Sky Italiának adott nyilatkozatában.
Lukaku arra is célzott, hogy a közeljövőben szeretne visszatérni az Interhez.
A vasárnapi Chelsea-Liverpool rangadó után Tuchel kitért erre az ügyre is. "Hétfőn lesz egy megbeszélés, és dönteni fogunk." - említette a BBC-nek.

Tuchel és Lukaku

Fotó: Getty Images

Még a meccs előtt Tuchel azt mondta, hogy azért hagyta ki a 28 éves játékost a csapatból, hogy megóvja a felkészülést a Poollal vívandó mérkőzés előtt.
A német vezetőedző a vasárnapi partit követően a Sky Sportsnak így nyilatkozott Lukakuról:
"Ő a mi játékosunk. Mindig van visszaút. Ezt zárt ajtók mögött fogjuk tisztázni, és amint meghoztuk a döntést, és Romelu is tudni fog róla, valószínűleg a média is értesül majd erről. Erről most nem beszélhetünk."

Romelu Lukaku nincs könnyű helyzetben

Fotó: Getty Images

Lukaku 18 eddigi mérkőzésén hét gólt szerzett a Chelsea-ben, mióta nyáron visszatért a Chelsea-hez az olasz bajnok Intertől. Sérülések és betegségek is hátráltatták, és időnként még akkor is kimaradt a kezdőcsapatból, amikor semmi baja nem volt. Az utóbbi időben azonban javuló formát mutatott, a legutóbbi két Premier League-beli fellépésén gólt szerzett, miután megbeszéléseket folytatott Tuchellel a szerepéről.
Jöhet az újabb eszmecsere.
Közben a BBC a Gazzetta Dello Sportra hivatkozva arról számolt be, hogy még az is benne van a pakliban, hogy ha nem javul Lukaku helyzete a Chelsea-nél, akkor nyártól a Tottenhamnél újra együtt dolgozhat majd Antonio Conte és a belga. Az Internél finoman szólva is sikeres volt az együttműködésük.
via BBC

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Premier League
Lukaku pályája a Chelsea-nél előre megy, nem hátra - visszakerült a keretbe
04/01/2022 17:10
Premier League
Képes lesz-e megállítani Tuchel „Borussia Chelsea-je” Guardioláékat?
02/01/2022 11:02