Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Talán Conte is tudja, hogy nem járt jól, aki a Chelsea után a Tottenham kispadjára ült

Sergő Z. András

Frissítve 01/11/2021 - 21:43 GMT+1

A hétvégi zakó után menedzsert cserél az észak-londoni klub, de vajon sikeres lesz?

Antonio Conte

Fotó: AFP

Antonio Conte a hírek szerint 18 hónapos szerződést ír alá a Tottenhamhez, ő követi tehát a kirúgott vezetőedzőt, Nuno Espirito Santót. Ezzel az olasz lehet a negyedik korábbi Chelsea menedzser, aki a White Hart Lane-en veszi át a gyeplőt.

Az 52 éves Conte hihetetlen sikereket ért el a Stamford Bridge-en töltött két éve alatt – első szezonjában megnyerte a Premier League-et, második szezonjában pedig az FA-kupát. Azonban szeretne jobban teljesíteni, mint volt ex-Chelsea társai a Spursnél, a többieket ugyanis mind idő előtt rúgták ki.
Íme, hogy a másik három pontosan hogyan boldogult.

Glenn Hoddle, 2001-2003

Glenn Hoddle 2001-ben a Tottenham vezetőedzőjeként visszatérő hősként vette át a Spurs irányítását, miután 1975 és 1987 között lenyűgöző játékoskarriert futott be gyermekkori klubjánál. A ma 64 éves játékost a Stamford Bridge-en is nagyra tartják, hiszen a ’90-es években több, mint 20 év után először vezette őket az európai kupaporondra.
picture

Hoddle a Chelsea és a Tottenham között az angol válogatottnál is dolgozott.

Fotó: AFP

A Hoddle vezette Spurs a 2002-es Ligakupa-döntőben 2:1-re kikapott a Blackburntől, és a Premier League-ben a tizedik helyen végzett – a 2003-04-es szezon lassú kezdete elég volt ahhoz, hogy ajtót mutassanak neki.
Chelsea-mérleg: 43 győzelem, 45 döntetlen, 48 vereség
Tottenha-mérleg: 39 győzelem, 18 döntetlen, 44 vereség

Andre Villas-Boas, 2012-2013

Andre Villas-Boas 34 évesen (!) érkezett a Spurshöz, miközben a hírneve már romokban hevert a Chelsea-nél eltöltött katasztrofális időszakot követően. A portugál 40 meccsen mindössze 20 győzelmet ért el a Stamford Bridge-en – távozása után csapata Roberto Di Matteo irányításával megnyerte a Bajnokok Ligáját.
picture

Itt még boldogan pózol a Chelsea frissen kinevezett vezetőedzője.

Fotó: AFP

Első szezonjában a White Hart Lane-en nem volt szerencséje a legjobb négy közé jutáshoz, pedig a Premier League-ben rekordnak számító 72 pontot szerzett. Gareth Bale távozása kisiklatta a megbízatását, és 2013 decemberében a Liverpool elleni 5-0-s hazai vereséget követően kirúgták.
Chelsea-mérleg: 20 győzelem, 10 döntetlen, 10 vereség
Tottenham-mérleg: 45 győzelem, 18 döntetlen, 17 vereség

José Mourinho, 2019-2021

José Mourinho-t 2019 novemberében nevezték ki, mindössze 11 órával Mauricio Pochettino, a Tottenham modern korszakának legjobb menedzserének kirúgása után.
A portugál két, Chelsea-nél töltött időszak alatt három Premier League-címet nyert, de azonnal megosztotta a Spurs-szurkolókat a futballstílusa és a személyisége miatt – ráadásul a Kékektől és a Manchester Unitedtől is kirúgták.
picture

José Mourinho és Harry Kane a Chelsea elleni mérkőzésen 2020 szeptemberében.

Fotó: AFP

A Tottenham az elmúlt szezonban rövid ideig a bajnoki címért folytatott versenyfutással kacérkodott, mielőtt a dolgok gyorsan szétestek volna, Mourinho többször is hibáztatta a játékosait, és látta, hogy csapata bohózatba illő módon dobja el a vezetést, mielőtt áprilisban kirúgták.
Chelsea-mérleg: 204 győzelem 65 döntetlen 51 vereség
Tottenham- mérleg: 45 győzelem 17 döntetlen 24 vereség
Forrás: The Sun
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés