Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Steven Gerrard: nem hősként térek vissza az Anfieldre, de nem is úgy akarok

Sergő Z. András

Publikálva 10/12/2021 - 19:48 GMT+1

Edzői pályafutása során először tér vissza Liverpoolba Steven Gerrard, a klub korábbi legendája. A szombati Liverpool – Aston Villa előtti sajtótájékoztatón a benne lévő érzésekről és Jürgen Kloppal való viszonyáról beszélt.

Steven Gerrard

Fotó: AFP

Szívesen mond le a liverpooli hős szerepről most, hogy az Aston Villa menedzsereként tér vissza.

A Liverpool korábbi csapatkapitánya, Steven Gerrard 17 évig tartó, kiemelkedő karriert futott be a Liverpoolban, ahol a csapatot Bajnokok Ligája-, UEFA-kupa-, FA-kupa- és Ligakupa-győzelemre vezette kiemelkedő teljesítményével és vezéregyéniségével.
Gerrard – aki 1998 és 2015 között 710 összecsapáson 186 gólt szerzett és 145 gólpasszt adott – alig egy hónappal azután, hogy a birminghami csapat menedzserének nevezték ki, „mosollyal az arcán”, de eltökélten tért vissza az Anfieldre.
„Számomra az a lényeg, hogy a lehető legjobban felkészítsem a csapatot, hogy megpróbáljam a legjobb eredményt elérni az Aston Villával” – mondta Gerrard. „Abban a stadionban nyilván mindenki jól fog ismerni. Egy olyan klubhoz megyek vissza, ahol sok évet töltöttem, és ez több okból is mosolyt csal az arcomra.
Egyrészt jó kapcsolatot ápolok sok emberrel a klubnál. Fantasztikusan éreztem magam ott, nagyon jó pályám volt.
Helyi fiú vagyok, ez volt az a csapat, amelynek szurkoltam, amikor felnőttem, és mindig is szurkolni fogok neki.
De az is örömmel tölt el, hogy menedzserként lehetőségem van odamenni, egy jó csapat és egy jó menedzser ellen versenyezni, és megpróbálni megnyerni a meccset. Csak erre koncentrálok. Ha nem én leszek a legnépszerűbb az Anfielden, amikor a buszon ülve visszamegyek az M6-oson Birminghambe, hát legyen!”
picture

Gerrard a Liverpool ikonja

Fotó: AFP

Gerrard egyébként jól kezdte Premier League-beli menedzseri pályafutását. Első 4 meccséből hármat megnyert a Villa élén, az egyetlen kudarc a bajnoki címvédő Manchester City elleni 2-1-es hazai vereség volt. A Liverpool hasonló méretű feladatot jelent, mint a City, hiszen Jürgen Klopp – aki edzői pályafutása kezdetén Gerrardot a Liverpool U18-as csapatának irányításával bízta meg – hat egymást követő győzelmet aratott, 17 lőtt és mindössze két kapott góllal.
„A Liverpool csúcsformában van, tisztában vagyunk a kihívással és azzal, hogy milyen nehéz lesz” – mondta Gerrard, aki a 20 gólos Mohamed Salah-t „100 százalékban a világ jelenlegi legjobb játékosának” nevezte. „De magabiztosságot és hitet kell merítenünk a kezdésből, amit elértünk” – tette hozzá.

Kollégáját, Jürgen Kloppot is méltatta

Örökké hálás leszek Jürgennek, és a legjobb tanács, amit tőle kaptam, az volt, hogy fogd a saját csapatodat, és csináld a magad módján.
Fejlődj, indulj el a saját utadon – én pedig megadok neked minden támogatást, amire csak szükséged van.
Ez aranyat érő tanács volt számomra, egy olyan játékosnak, aki hosszú pályafutása végén áll, és akinek ambíciói vannak az edzői és menedzseri pályára lépésre. Amikor ez a beszélgetés zajlott, nem számítottam arra, hogy ilyen rövid időn belül egymással szemben állunk majd, de már alig várom ezt a kihívást."
Gerrard és Klopp egy barátságos meccsen Sydney-ben, 2017 májusában
Gerrard és Klopp egy barátságos meccsen Sydney-ben, 2017 májusában. Előttem az utódom?
A Villa a Brightont, a Crystal Palace-t és a Leicestert is legyőzte, így feljutott a Premier League tabellájának első felébe. John McGinn volt a Villa újjáéledésének kulcsa. Így szólt a vezetőedző a skót középpályásról:
„John minden tekintetben kiemelkedő volt a pályán és azon kívül is. Ő egy igazi csapatot összetartó személyiség a pályán és azon kívül is. A teljesítménye magas szintű volt, így megértem a John körüli felhajtást.
„Csalódott leszek, ha ez megszűnik, mert azt jelenti, hogy nem játszik olyan magas szinten. Ugyanakkor az egyértelmű, hogy hosszú ideig szeretnék Johnnal együtt dolgozni. Nagyon nagy tisztelet övezi itt, és nagy szerepet szánunk neki.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés