Győzelemmel kezdte a 2022-es évet az angol bajnokságot vezető Manchester City, Pep Guardiola csapata viszont alaposan megszenvedett az Arsenal vendégeként, hiszen hátrányból kellett felállniuk. Az ellenfél ugyan az 59. perctől kezdve emberhátrányban játszott, de kitartott. Már majdnem mindenki a záró sípszót várta, amikor azonban a Citynek még volt egy utolsó ütőkártyája.
Az első félidő inkább az Arsenalé volt, és a fölény a 31. percben góllá is érett; Bukayo Saka szerezte meg nekik a vezetést. A második játékrészt is jól kezdték, ám Granit Xhaka szabálytalanságát követően 11-eshez jutott a City, Riyad Mahrez pedig nem hibázott.
És itt még nem volt vége. Kicsivel később Gabrielt második sárgalappal kiállították, és onnantól kezdve kemény offenzívába kezdett a manchesteri klub. Sokan már a végső sípszót várták, amikor Rodri a 93. percben megfordította a találkozót, és a City 2-1 győzött.
Bundesliga
A Bayern korábbi, legendás főnöke elmesélte, hogyan tudja dominálni a Bundesligát a bajor csapat
12/01/2022 17:24
A címvédő egyhuzamban 11. alkalommal győzött, utoljára október végén kaptak ki a bajnokságban. Az Arsenal ellenben egy ígéretesen bimbózó négymeccses sikersorozatot bukott el ezzel a vereséggel.
A találkozóról hiányzott a fővárosi csapat vezetőedzője, Mikel Arteta, aki koronavírus kontaktszemély lett, így karanténba kényszerült.
The Emirates FA Cup
Már megint a Nottingham Forest lett az Arsenal mumusa az FA Kupában
09/01/2022 21:10
The Emirates FA Cup
Egy meccs erejéig elhallgatnak az ágyúk, hófehérbe öltözik az Arsenal
08/01/2022 16:23