Győzelemmel kezdte a 2022-es évet az angol bajnokságot vezető Manchester City, Pep Guardiola csapata viszont alaposan megszenvedett az Arsenal vendégeként, hiszen hátrányból kellett felállniuk. Az ellenfél ugyan az 59. perctől kezdve emberhátrányban játszott, de kitartott. Már majdnem mindenki a záró sípszót várta, amikor azonban a Citynek még volt egy utolsó ütőkártyája.
Az első félidő inkább az Arsenalé volt, és a fölény a 31. percben góllá is érett; Bukayo Saka szerezte meg nekik a vezetést. A második játékrészt is jól kezdték, ám Granit Xhaka szabálytalanságát követően 11-eshez jutott a City, Riyad Mahrez pedig nem hibázott.
És itt még nem volt vége. Kicsivel később Gabrielt második sárgalappal kiállították, és onnantól kezdve kemény offenzívába kezdett a manchesteri klub. Sokan már a végső sípszót várták, amikor Rodri a 93. percben megfordította a találkozót, és a City 2-1 győzött.
Premier League
Az 57 percenként betaláló Haaland álma, hogy öt gólt szerezzen öt labdaérintésből egy meccsen
16/09/2022 - 12:16
A címvédő egyhuzamban 11. alkalommal győzött, utoljára október végén kaptak ki a bajnokságban. Az Arsenal ellenben egy ígéretesen bimbózó négymeccses sikersorozatot bukott el ezzel a vereséggel.
A találkozóról hiányzott a fővárosi csapat vezetőedzője, Mikel Arteta, aki koronavírus kontaktszemély lett, így karanténba kényszerült.
UEFA Bajnokok Ligája
Ancelotti Ferguson nyomában, Haaland űrtempóban gyűjti a gólokat, Messi 39 csapatot szórt meg eddig
15/09/2022 - 09:57
Premier League
Haaland Messiék nyomában – Akár a legnagyobbakat is célba veheti a norvég gólzsák
10/09/2022 - 16:24