Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sípszó helyett fordító gól. Hátrányból nyert a Manchester City

Lantos András

Publikálva 01/01/2022 - 16:27 GMT+1

Az angol bajnokságot vezető Manchester City a 93. percben szerzet találattal verte idegen az 59. perctől kezdve emberhátrányban játszó Arsenalt.

A címvédő és listavezető Manchester City hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a házigazda Arsenalt az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának nyitómérkőzésén, a 2022-es esztendő első találkozóján.

Fotó: Getty Images

Győzelemmel kezdte a 2022-es évet az angol bajnokságot vezető Manchester City, Pep Guardiola csapata viszont alaposan megszenvedett az Arsenal vendégeként, hiszen hátrányból kellett felállniuk. Az ellenfél ugyan az 59. perctől kezdve emberhátrányban játszott, de kitartott. Már majdnem mindenki a záró sípszót várta, amikor azonban a Citynek még volt egy utolsó ütőkártyája.
Az első félidő inkább az Arsenalé volt, és a fölény a 31. percben góllá is érett; Bukayo Saka szerezte meg nekik a vezetést. A második játékrészt is jól kezdték, ám Granit Xhaka szabálytalanságát követően 11-eshez jutott a City, Riyad Mahrez pedig nem hibázott.
És itt még nem volt vége. Kicsivel később Gabrielt második sárgalappal kiállították, és onnantól kezdve kemény offenzívába kezdett a manchesteri klub. Sokan már a végső sípszót várták, amikor Rodri a 93. percben megfordította a találkozót, és a City 2-1 győzött.
A címvédő egyhuzamban 11. alkalommal győzött, utoljára október végén kaptak ki a bajnokságban. Az Arsenal ellenben egy ígéretesen bimbózó négymeccses sikersorozatot bukott el ezzel a vereséggel.
A találkozóról hiányzott a fővárosi csapat vezetőedzője, Mikel Arteta, aki koronavírus kontaktszemély lett, így karanténba kényszerült.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés