Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Salah közel van Ronaldo szintjéhez a Liverpool portugál támadója szerint

Takács Márton

Publikálva 08/11/2021 - 18:12 GMT+1

A Liverpool egyiptomi csatárát, Mohamed Salah-t a sziporkázó formája miatt a labdarúgás egyik legnagyobb alakjához, Cristiano Ronaldóhoz hasonlította a Pool portugál válogatott támadója, Diogo Jota.

Diogo Jota és Mohamed Salah

Fotó: Getty Images

Cristiano Ronaldo teljesítményét ostromolja Mohamed Salah.

Diogo Jota szerint liverpooli csapattársa, Mohamed Salah a szezon elképesztő rajtja után lassan már eléri a Manchester United szupersztárjának, Jota honfitársának, a portugál Cristiano Ronaldónak a szintjét.
Salah eddigi 15 idénybeli mérkőzésén 15 gólt szerzett, köztük zseniális találatokat, ezzel az adaggal pedig vezeti a Pool házi góllövőlistáját, és hat gólpasszal ő a legeredményesebb az asszisztoknál is a klubnál.
Káprázatos teljesítményével járult hozzá ahhoz, hogy Jürgen Klopp csapata idén is a bajnoki címért küzdhet a Premier League-ben, valamint két csoportmeccsel a vége előtt biztosította helyét a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában.
Jota a Sky Sportsnak beszélt Salah ebben az idényben mutatott játékáról:
"Nagyszerű játékos, világklasszis. Ebben a szezonban megmutatja a világnak, hogy milyen technikás. Szórakozásból lövi a gólokat. Nagyszerű gólokat, egyéni akcióból születő gólokat, és számunkra ez hasznos, mert van valaki a pályán, aki eldöntheti a meccset, az ellenfelek pedig tudják, hogy óvatosnak kell lenniük, mi pedig elfoglalhatjuk azokat a helyeket, amelyeket ők miatta elhagynak, mert túlságosan aggódnak miatta."
picture

Mo Salah lendületben

Fotó: Getty Images

Jota bevallotta, hogy tisztelettel tölti el, amikor az egyiptomi mellett lép pályára, aki az idei Aranylabda-esélyesek között is ott van.
A Wolves korábbi csatára azt mondja, először akkor tapasztalt hasonló érzést, amikor Ronaldo mellett játszott a portugál válogatottban, és miután a 24 éves szélső közelről látta mind a két játékost, úgy véli, képességek és teljesítmény tekintetében közel egy szinten vannak.
"Ezt akkor éreztem először, amikor Ronaldóval együtt játszottam a válogatottban, és úgy gondolom, hogy Salah-t is fel tudom tenni ugyanarra a szintre, bár Ronaldo már nagyon régóta játszik így. Amikor a pályán vannak, akkor veszélyesek, és bármikor gólt tudnak szerezni. Ez számomra is nagyon hasznos, hiszen nézhetem és tanulhatok tőlük." – tette hozzá Jota.
picture

Diogo Jota és Cristiano Ronaldo a portugál válogatott mezében

Fotó: AFP


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés