Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rangnick szerint egy dologban sürgősen javulnia kell a Manchester Unitednek

Németh Dániel

Frissítve 19/04/2022 - 13:09 GMT+2

Ralf Rangnick úgy gondolja, a Manchester Unitednek tudatosabban kell dolgoznia az átigazolási piacon, ahogyan azt a Liverpool is tette az előző években. A német szakember szerint, ha megvan a konkrét játékfilozófia, sokkal könnyebb megtalálni a csapatba illő játékosokat, mintha csak úgy vaktában szerződtetnek sztárokat.

Ralf Rangnick

Fotó: AFP

A klub megbízott vezetőedzője adott néhány tippet, amiben előbbre léphet a Manchester United.
Ole Gunnar Solskjær menesztése óta tudjuk, hogy legkésőbb a nyáron új projektbe kezd a Manchester United. Hosszú ideig találgatták, ki lesz a norvég (és a helyére ideiglenes megoldás gyanánt kinevezett Ralf Rangnick) utódja, mostanra azonban tisztulni látszik a kép, sajtóinformációk szerint ugyanis az ajaxos Erik ten Hag a klub első számú célpontja. Sir Alex Ferguson visszavonulása óta ő lesz az ötödik vezetőedzője a csapatnak (nyolcadik, ha a vészmegoldásokat is beleszámoljuk).
Tavaly decemberben Rangnick vette át a csapat irányítását, ám tartósan a rutinos német sem tudta gatyába rázni az MU játékát. A gegenpressingről ismertté vált szakember hamar belátta, hogy a letámadásra épülő játékrendszerével ezzel a kerettel nem megy sokra, és jellemzően csak egy-egy félidő erejéig működtek az elképzelései a gyakorlatban. Egyelőre azt sem lehet tudni, milyen szerepet tölt be a későbbiekben az MU-nál, mit takar a korábban belengetett tanácsadói minőség.
Rangnicknak mindenesetre határozott véleménye van azzal kapcsolatban, miben kell elsősorban előrelépnie a Manchester Unitednek, hogy egy szintre kerüljön a Manchester Cityvel és a Liverpoollal. A német szerint egy, az MU-hoz hasonló klub nem engedheti meg magának, hogy három-négy évig az építkezéssel foglalkozzon, de véleménye szerint célzott igazolásokkal akár néhány transzferablak elegendő lehet a szintlépéshez.
„Nem hinném, hogy egy Manchester Unitedhez hasonló klub megteheti, hogy három-négy évet várjon” idézi a Telegraph Rangnickot. „És nem gondolnám, hogy szükség lenne ennyire. Beszéltünk arról, mennyi idő kellhet hozzá. Amennyiben tudják, mit szeretnének, két-három átigazolási ablak elegendő lehet. Ha viszont nem tudják, az olyan, akár a tű a szénakazalban. Amennyiben tudod, milyen focit szeretnél játszatni, milyen profilra van szükség egyes pozíciókban, utána már csak megtalálni és meggyőzni kell őket.”
picture

Jürgen Klopp - FC Liverpool

Fotó: Getty Images

Rangnick szerint nem kell messzire menni, elég csak azt megnézni, mit ért el a Liverpool azóta, hogy leültette a padra Jürgen Kloppot. A német érkezésével a Liverpool egy konkrét futballkoncepciót is kapott, a vezetőség pedig próbált olyan játékosokat keresni, akik alkalmasak a Klopp-féle futballra. Rangnick rámutatott: a Liverpoolnak sem volt szüksége évekre, elég volt néhány célzott átigazolási időszak, hogy a világ egyik legjobb csapatává váljanak.
„Klopp első szezonjában a Liverpool nyolcadik lett. A következő évben nem játszottak Európában, ezért Jürgen minden erőt a Premier League-re és a nemzeti kupákra fordíthatott. Utána nagyjából két átigazolási időszakra volt szükségük. De még a későbbiek során is rengeteg kiváló üzletet hajtottak végre. És ez a lényeg. Nem bonyolult, nem egy rakétatudomány. De ahhoz, hogy a legjobb szelet fogd a vitorláidba, tisztában kell lenned a céljaiddal. Ha ez nincs meg, akkor mindig nehéz.”
A Manchester United jelenleg ötödik helyen áll a bajnokságban, három ponttal lemaradva a BL-indulást érő negyedik helytől, de a vesztett pontok terén az Arsenal is Rangnick csapata előtt jár. Ahhoz viszont, hogy elcsípje a BL-indulást az MU, komoly bravúrokra lenne szükség, a sorsolása ugyanis nagyon kemény a bajnokság hátralévő részében, kedden a Liverpoollal, szombaton az Arsenallal játszik idegenben, jövő hét csütörtökön pedig a Chelsea-t fogadja hazai pályán.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés