Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Nem mondom, hogy Ronaldo miatt lett ilyen gyenge a szezonunk, de…” – Rangnick ismét magyarázza a bizonyítványt

Minich Réka

Publikálva 22/05/2022 - 14:34 GMT+2

Folyamatosan visszatérő téma a Manchester United idei gyengélkedésével kapcsolatban, hogy Cristiano Ronaldo leigazolása mennyire vetette vissza a csapatjátékot. Sokak szerint többet vesztettek az érkezésével, de a portugál 24 rúgott góljával közben a csapat legeredményesebbje lett.

Manchester United's Cristiano Ronaldo warms up ahead of the Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the American Express Community Stadium in Brighton, on May 7, 2022

Fotó: Getty Images

A csapathoz év közben érkezett Ralf Rangnick a gegenpressing keresztapjaként szerzett magának hírnevet pályafutása korábbi szakaszában és sokan most is azt várták, hogy a United is az intenzív letámadásra épülő stílust fog használni. A korai meccseken próbálkozott is hasonlóval a német, de hamar be kellett látnia, hogy a keret nem igazán alkalmas erre.
A szezon legeredményesebbjeként záró Ronaldo látványosan kilógott a csapatból, ha arról volt szó, hogy magasan indítsák el a letámadásokat. Most Rangnick is nyilatkozott erről a furcsa ellentmondásról, de nem volt hajlandó kritizálni a portugált:
„Cristiano Ronaldo – habár nem hibáztatom, mert remekül játszott – nem igazán erős a letámadásokban. Soha nem is volt az a fajta, aki nagy hangsúlyt fektetett erre. A keretben sokan vannak, akiknek nem fekszik ez a játék, ezért nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettem volna. Muszáj volt kompromisszumokat kötnöm, lehet, hogy túl sokat is.”
A német edző szerint a januári átigazolási szezonban közösen döntöttek a vezetőséggel arról, hogy nem igazolnak senkit, de a nyáron érkező Erik ten Hag meg fog kapni minden támogatást az újjáépítéshez.
„Januárban sokat egyeztettünk az átigazolásokról, de végül úgy döntöttünk, hogy nem veszünk senkit. Nyáron minden más lesz, többet is fogunk igazolni, Eriknek pedig komoly beleszólása lesz abba, hogy kiket szeretne a csapatnál látni. Az elkövetkező átigazolási időszakokban több új játékost is szereznünk kell, hiszen szerintem mindenki azt szeretné, hogy erősödjön a csapat.”
Az új manchesteri edző, ten Hag ott lesz a nézőtéren a csapat idei utolsó meccsén, de Ronaldo egy hosszabb ideje húzódó csípősérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a mérkőzést. A helye viszont nincs veszélyben jövőre sem, hiszen a holland edző már előre udvarolt neki:
„Ronaldo egy zseni, ezt már többször bizonyította és még mindig benne van a tűz, hogy még többet nyerjen. Természetes, hogy meg akarjuk tartani, alig várom, hogy vele dolgozhassak. Idén is megmutatta, hogy milyen eredményes tud lenni a pályán.”
Természetesen a nyilatkozat eljutott Ronaldohoz is, aki hasonló udvariassággal reagált is:
„Tudom, hogy az Ajaxnál remek munkát végzett és egy tapasztalt edzőről van szó. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy sok időre lesz szüksége, mire a saját ötleteit és stílusát át tudja adni a csapatnak. Muszáj türelmesnek maradnunk vele szemben. Szeretném, hogy sikeresek legyünk, mert a csapat sikere egész Manchester számára örömet okozna. Nagyon izgatottak vagyunk már a következő szezon miatt, nem csak mi, a játékosok, de a szurkolók is. A legjobbakat kívánom Eriknek és remélem, hogy jövőre ismét kupákat tudunk nyerni.”
A Manchester United csalódást keltő szezont zár le, az utolsó forduló eredményeitől függően az Európa Ligában, vagy az Európai Konferencia Ligában szerepelhet a következő évadban. Erik ten Hag előtt komoly feladat áll, hiszen a nagy elvárások mellett szinte teljes újjáépítést is végre kéne hajtania, hiszen a keretből többen is távoznak a nyáron. Juan Mata, Nemanja Matic és Edison Cavani már biztosan eligazol, de Paul Pogba is valószínűleg máshol folytatja a pályafutását. A holland csak reménykedhet benne, hogy valóban megkapja azt a támogatást, amire szüksége lehet, ha a United szeretne ismét visszajutni a Bajnokok Ligájába.
Forrás:
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés