Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lukaku pályája a Chelsea-nél előre megy, nem hátra - visszakerült a keretbe

Takács Márton

Frissítve 04/01/2022 - 18:17 GMT+1

Romelu Lukaku nem távozik a téli átigazolási időszakban a Chelsea-től, rövid száműzetése után visszakerült a Bajnokok Ligája-címvédő keretébe, de tisztáznia kell a vitatott interjú okozta bonyodalmakat.

Romelu Lukaku

Fotó: Getty Images

Thomas Tuchel kedden megerősítette, hogy Romelu Lukaku visszakerült a Chelsea keretébe.

A belga csatárt az olasz médiának tett megjegyzései után ejtette a Liverpool elleni rangadó erejéig Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere, de a Stamford Bridge-en egy tisztázó beszélgetés során mindent megbocsátottak neki.
Romelu Lukaku nem játszhatott a Pool ellen elért 2-2-es döntetlen során, miután a Sky Sport Italiának adott nyilatkozataiban arra utalt, hogy nem akarta elhagyni az olasz bajnok Internazionalét 2021 nyarán, és frusztrált a szerepe miatt, amelyet egy más taktikai rendszerben kell betöltenie a Stamford Bridge-en, mint amelyik neki testhezállóbb lenne.
Tuchel úgy döntött, hogy Lukakut kiveszi a tűzvonalból egy kiemelt Premier League-meccs erejéig, de örül, hogy azóta tisztázta a helyzetet a 98 millió fontos (132 millió dolláros) középcsatárával, és a 28 éves játékost szerdán, a londoni rivális Tottenham elleni Ligakupa-elődöntő első mérkőzésén is számításba veszi.
Tuchel a Lukaku-sagát érintő kérdésekre a következőket válaszolta az újságíróknak a klub keddi sajtótájékoztatóján:
picture

Thomas Tuchel és Romelu Lukaku

Fotó: Getty Images

"Először is, örülünk, hogy időt szántunk arra, hogy higgadtan nézzük a dolgot, ezt tettük. Romelu bcsánatot kért, és ma már újra a csapat tagja az edzésen. A legfontosabb dolog az volt, hogy megértsük és elhiggyük, hogy nem volt szándékos a tette.
A legcsekélyebb mértékben sem irányult csapat ellen ez a magatartás. Ezek nagyon fontos pontok, hogy megértsük, hogy ez nem olyan nagy dolog, mint amilyennek az emberek gondolják. Nem is kicsi, de elég kicsi ahhoz, hogy nyugodtak maradjunk, elfogadjuk a bocsánatkérést és továbblépjünk.
Tisztában van azzal, hogy mi történt, ő teremtette és érzi a felelősséget, hogy eltakarítsa az okozott gondokat. Örülünk, hogy a mi játékosunk, és megvédjük őt. A csapatról szól minden, amit teszünk.
Romelu nagyon elkötelezett. Ezért volt számomra annyira meglepő a mondandója. A Villa ellen is betalált, majd a következő meccsen is, ott volt és határozott volt. Az interjú előtt a legkisebb kétségem sem volt afelől, hogy nem elkötelezett. Ő egy érzelmes srác, nem fogja vissza magát a véleményével. Nem szabad csak őt hibáztatni és a negatív oldalára mutogatni, alkalmazkodnunk kell hozzá is. Olyan zajt keltett, amit nem akarunk, de nulla kétségünk van a csapat iránti elkötelezettségében."
Bár Lukaku hosszú távú Chelsea-beli jövője körül még mindig kérdések merülnek fel, Tuchel biztos benne, hogy a bizonyítottan jól teljesítő játékos nem akart gondot okozni az egyesület táborában, vagy újabb távozási szándékot erőltetni a januári átigazolási időszakban.
A német edző ezzel kapcsolatban hozzátette: "Ő gólt akar szerezni a színeinkben, sikeressé szeretne tenni minket. Nem látok semmilyen félreértést a kommunikációban. Ezért is lepődtem meg, és még mindig meglepődöm. Ő a mi kilences számú játékosunk, ennél többet nem tudok mondani.
Az volt a szándék, hogy bajt okozzon? Hogy elhagyja a klubot? Nem tudom, nyomást gyakorolni az edzőre? Nem. Természetesen jobban kellett volna tudnia, mit mondhat, de ezért tisztáztuk közösen a helyzetet."
picture

Romelu Lukaku kedden újr a Chelsea első csapatával edzett

Fotó: SID

Tuchel azt várja, hogy a mezőny egyik legfélelmetesebb csatára megtalálja a módját annak, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson, függetlenül attól, hogy milyen szerepkörben kell játszania.
Azzal kapcsolatban, hogy a Chelsea nem hozza ki a legjobbat a 9-es számú játékosából, Tuchel azt mondta:
"Úgy gondolom, hogy a játékosok a legjobbat hozzák ki magukból. Romelu esetében nem arról van szó, hogy más pozíciókat találjunk számára, ő egy csatár, egy kilences. A más csapathoz, csapattársakhoz való alkalmazkodásról volt szó, aztán jött a Covid."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés