Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lukaku kitálalt a sajtónak, az edzője szerint viszont ezzel nem segíti a Chelsea-t

Németh Dániel

Publikálva 31/12/2021 - 13:44 GMT+1

Thomas Tuchelt meglepte, hogy a belga válogatott játékos azt mondta, nem boldog a londoniaknál. Bár nem örült az interjúnak, úgy gondolja, képesek lesznek kezelni a helyzetet, és nem tart attól, hogy ez széthúzást eredményezhet a csapaton belül.

Romelu Lukaku és Thomas Tuchel - fotó: Oli Scarff

Fotó: Eurosport

A belga válogatott támadó az olasz Sky-nak adott nyilatkozatában elmondta, nem elégedett a helyzetével a Chelsea-nél.


A nyár egyik legnagyobb üzletét a Chelsea hajtotta végre, amely klubrekordot jelentő 97,5 millió fontért leigazolta Romelu Lukakut az Intertől. A belga válogatott klasszisának remek idénye volt Olaszországban, 44 mérkőzésen 30 gólig és 10 gólpasszig jutott, ezzel oroszlánrészt vállalt a csapat bajnoki meneteléséből. Lukaku az Internél eltöltött két szezon során bizonyította, hogy jóval sokoldalúbb játékos, mint azt korábban tartották róla, és sokat vártak tőle a Chelsea-nél is.
Lukaku játéka azonban egyelőre meg sem közelíti az Olaszországban látottakat, ebben az idényben 18 mérkőzésen hét gól és két gólpassz a mérlege, az angol bajnokságban 13 találkozón ötször volt eredményes. A középcsatár bő egy hónapot kihagyott sérülés miatt (és a koronavírust is elkapta), a gólok azonban már a bokaproblémáit megelőzően is elmaradtak, és hiába épült fel november végére, Tuchel inkább a mozgékonyabb játékosainak szavazott bizalmat középen.
„Fizikálisan teljesen rendben vagyok, az állapotom még jobb is, mint amilyen korábban volt” fogalmazott Lukaku a Sky Italiának adott nyilatkozatában. „Nem vagyok elégedett a helyzetemmel, de ez a normális. Úgy gondolom, az edző más játékrendszer mellett tette le a voksát, ám nem adhatom fel, folytatnom kell a munkát, profiként viselkednem. Nem vagyok boldog ebben a helyzetben, de egy melós játékos vagyok, nem adhatom fel.”
Az interjút három héttel ezelőtt rögzítették, amikor Lukaku helyzete sokkal kilátástalanabb volt. A felépülését követően négy bajnokin is csak a kispadon kapott helyet, komolyabb játéklehetőséget a West Ham ellen 3-2-re elveszített mérkőzésen biztosított neki Tuchel, mikor Kai Havertz sérülése miatt kénytelen volt a szünetben változtatni az edző. Lukaku az Aston Villa elleni karácsonyi meccsen szintén a szünetben állt be, a Brighton ellen pedig már kezdő volt, és mindkét találkozón betalált.
picture

Romelu Lukaku

Fotó: Getty Images

„Beszélgettünk párszor az edzőmmel, hogy mit is vár tőlem. Nyilván azt mondtam neki, hogy sokoldalú játékos vagyok. Egyszerűen csak tisztázni kell, hogy ő mit szeretne, mert bármi is legyen az, meg tudom oldani. Képes vagyok területbe futni, letámadni, megtartani a labdákat. Az évek során ezeket egytől egyig hozzátettem a játékomhoz. A lehetőségre vártam, amit most megkaptam, és örülök, hogy segíthettem a csapatnak. Innentől előre kell mennünk” – mondta a meccs után.
Ez arra utal, hogy a két fél között valamelyest rendeződött a helyzet, és ma már talán Lukaku sem látja ennyire sötéten a helyzetét. Ettől függetlenül az interjú nem jött jókor a Chelsea-nek, amely kisebb hullámvölgybe került, a legutóbbi hat bajnokijából csak kettőt tudott megnyerni, és ezzel nyolc pontra nőtt a hátránya a Manchester Cityvel szemben. Tuchel érthető módon nem is örült különösebben annak, hogy épp most hozták nyilvánosságra az interjút.
„Nem tetszik, mert olyan visszhanggal jár, amire épp nincs szükségünk. Nem segít. Másfelől viszont nem szeretnék többet látni bele, mint amennyi benne van. Nagyon is jól tudjátok, hogy megy ez: elég könnyű kiragadni mondatokat a kontextusukból. Egyszerű lerövidíteni a mondatokat, szalagcímeket gyártani belőlük, és csak utólag rájönni arra, nem annyira rossz a helyzet, és talán nem úgy értette. De őszinte leszek: nem tetszik ez nekünk.”
Tuchelt meglepte, hogy Lukaku úgy fogalmazott: boldogtalan a klubnál. „Nem érzem, hogy az lenne. Igazából pont az ellenkezőjét gondoltam, ezért lepett meg. De erről nem engem kell megkérdezni” – magyarázta az edző. Tuchel azt is hozzátette, szerinte ezeket a konfliktusokat zárt ajtók mögött kellett volna rendezni, és a továbbiakban ez a szándéka. Várhatóan lesznek az ügynek következményei, ezeket azonban a klubon belül fogják lerendezni, súlyos hatásoktól pedig nem tart.
„Az öltözőben nem feltétlenül van mindig egység. Egyáltalán nem feltétele ez a sikernek. Nem kell állandóan ölelkeznetek, minden nap imádnotok egymást. Időnként jól jön, ha határon vagytok, van egy kis feszültség, természetesen bizonyos határokon belül. Az a helyzet, hogy ebben az épületben szerintem senki sem tudott arról, hogy Romelu boldogtalan lenne. Mindenekelőtt ezt kell ellenőriznünk, mert nincs ok arra, hogy így legyen. Megvárjuk mit mond, és azt követően cselekszünk.”
picture

Romelu Lukaku - Inter

Fotó: Getty Images

Lukaku az interjúban megpróbálta a felégetett hidakat is helyreállítani a volt csapatával, elismerte például, hogy rosszul kezelte a helyzetet. „Nem hiszem, hogy ennek így kellett volna történnie. Így távozni az Intertől, és így kommunikálni a szurkolóikkal. Bosszant ez, mert most nem szerencsés az időzítés, viszont akkor sem volt az, amikor távoztam. Mindig azt mondtam, imádom az Intert, és egy napon újra játszani fogok náluk. Nagyon bízom benne. Beleszerettem Olaszországba.”
„Szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, mert nem így kellett volna távoznom a klubtól. Először velük kellett volna beszélnem, különösen azt követően, amit értem, a családomért, az anyukámért, a fiamért tettek. Ezt soha nem fogom elfelejteni. Tiszta szívből bízom abban, hogy visszatérhetek az Interhez, és nem csak a karrierem legvégén, hanem amikor még elég jó vagyok ahhoz, hogy több trófeát nyerjünk.”
Tuchelt arról is megkérdezték, szerinte ez arra utal-e, hogy Lukaku máris a San Siróba való visszatérés lehetőségét keresi. „Ez az, amit ti beleláttatok. Nálam nem egészen ez a helyzet. Könnyű kiragadni ezeket a mondatokat a kontextusból, hogy napokon át a legtöbbet kihozzátok ezekből az interjúkból. Ha egy fontos játékosról van szó, megértem a folyamatot, ezért van ekkora zaj. Mi nem csak azért vagyunk, hogy a címlapokat elolvassuk, talán több időnk van megérteni, mi zajlik itt.”
Mindenesetre Romelu munkája, hozzáállása és viselkedése nem ezt tükrözi – hangsúlyozta a német.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés