Lazítottak a vörös zónás országokra vonatkozó karanténelőírásokon, Klopp azonban továbbra sem elégedett.

A brit kormány legújabb intézkedései szerint a válogatott szünet után vörös zónás országokból Nagy-Britanniába visszatérő teljesen beoltott játékosoknak, egyfajta részmegoldásként, nem kell karanténba vonulniuk, ugyanakkor haza sem mehetnek, hanem egy meghatározott helyen, látogatók nélkül kell tölteniük 10 napot, az izolációt naponta egyszer, edzés vagy játék céljából elhagyhatják. A változtatásokra azért volt szükség, mert a legutóbbi válogatott szünet alkalmával a klubok a tíznapos kötelező karantén miattnem engedték el vörös zónás országok válogatottjaihoz játékosaikat, ez leginkább a dél-amerikai focistákat érintette. A lazítások az újabb válogatott szünetre való tekintettel születtek meg, a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp szerint azonban nem lettek sokkal kedvezőbbek a feltételek.
A Liverpool esetében négy játékos utazik vörös zónás válogatotthoz: a brazil Alisson és Fabinho, a görög Kostas Tsimikas és a szenegáli Sadio Mané. Jürgen Klopp a pénteki sajtótájékoztatón fejezte ki elégedetlenségét a megoldással kapcsolatban.
Premier League
Guardiola és Klopp is el volt ragadtatva a szédületes Liverpool-Manchester City meccstől
04/10/2021 15:28
„Te magad választhatod ki a hotelt, de a szobád ajtaja elé kell letenni az ételt. Nem lehetnek látogatóid. Ha ez a megoldás, nem tudom, ez honnan jött. Azt jelenti a játékosok számára, hogy 10-12 napra elmennek a nemzeti válogatotthoz, majd további 10 napra távol vannak a családjuktól, miután karanténba mennek. Ez 22 nap, majd két héttel később jön az újabb válogatott szünet. Nem úgy hangzik számomra, mintha ez megoldás lenne."
Nem várom el, hogy a kormányt 100%-ban érdekelje a Premier League helyzete, bizonyos játékosok szükségletei, de a Premier League-nek harcolnia kellene a játékosaiért. Jelenleg nem ez a helyzet.
Klopp szerint nem fair, hogy a focistáknak kell meghozniuk azt a döntést, bevállalják-e az izolációt válogatottjukért.
„A játékosok folyamatos védőbuborékban vannak. Itt is buborékban vannak, a válogatottnál is buborékban vannak, nem pontosan tudom, miért más most, mint korábban.”
https://i.eurosport.com/2021/10/01/3229771.jpg
„Ami igazán nem tetszik ebben, hogy nem gondolnám, hogy ezt rendesen átgondolták. Picit úgy érzem, mintha valaki a kormánytól benyitna egy fontos emberhez, és azt mondaná: ’egyébként valamit még kezdenünk kell a focistákkal is’, mire ő azt válaszolja, ’miért, mi a baj velük?’, ’Azt mondják, hogy a vörös zónában játszanak, de nem szeretik a 10 nap karanténhotelt’, mire jön a válasz ’Oké, hagyjuk őket másik szállodába menni.”
Klopp hozzátette, érthetetlen számára, hogy három hétre kiveszik a játékosokat a normális életükből, miközben egyébként is csak az edzőpálya és otthonuk között ingáznak.
Forrás: The Guardian

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Labdarúgás
Megszabadult egyik védjegyétől a BL-győztes edző
17/09/2021 10:14
Premier League
Őrültség lenne a világ egyik legjobb jobbhátvédjét más poszton játszatni
08/09/2021 11:58