A Chelsea Roman Abramovich szankcionálásával nehéz helyzetbe került, de a gyors tulajdonosváltás kisegítheti a klubot. A Chelsea és az értékesítést végző Raine Group négy befektetői csoportot helyezett a szűkített listára, mind olyan üzletemberekkel, akiknek már van tapasztalatuk sportcsapatok irányításában. Az előzetes tervek szerint április végére eldőlhet, kihez kerül a klub, de addig még van pár buktató a történetben.
Hogy kik jutottak el az utolsó, szűkített listáig, és kiket neveztek meg komolyan vehető lehetséges jövőbeli tulajdonosként, arról részletesebben ebben a cikkben írtunk. A helyzetet kissé megnehezítette, hogy a szurkolók véleményét is kikérték, bár Tracey Crouch volt sportminiszter szerint ez egy igazán forradalmi lépés volt: "Ez egy példa nélküli helyzet, amikor egy futballcsapatra potenciális ajánlattevők a szurkolókkal is egyeztetni akarnak, vagy fontolgatják, hogyan vonhatják be őket."
A gondot most viszont épp az okozza, hogy a szurkolók az egyik jelölttel szemben komoly kritikákat fogalmaztak meg. A Chelsea szervezett szurkolói csoportja (Chelsea Supporters' Trust - CST) világossá tette, hogy ellenzik a Rickett család szerepvállalását, és a Stamford Bridge előtt gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a klub Brentford elleni mérkőzése előtt. A szurkolók a "Nem a rasszizmusra, nem a Rickettsre" feliratú táblákat tartottak a kezükben, és a közösségi médiát is elárasztották az üzeneteikkel.
Labdarúgás
Futballnotesz #7 – A Liverpool már a tizenegyespárbaj előtt megnyerte az FA-kupa-döntőt?
16/05/2022 17:08
A legkedvezőbb pozícióban ugyanis épp a Rickett család van, azonban mivel Joe Rickettset, a család fejét három évvel ezelőtt iszlamofóbiával vádolták, nem túl rózsás a helyzetük. Bár Tom Ricketts többször is bocsánatot kért apja megjegyzéseiért, a bizalmatlanság irányukba még mindig fennáll, a szurkolók szerint "még mindig nem sikerült eloszlatni az aggodalmakat azzal kapcsolatban, hogy képesek-e egy befogadó, sikeres klubot vezetni a sokszínű szurkolói bázisunknak megfelelően".

Tom Ricketts egy baseball meccsen - a Ricketts-család a Chicago Cubs franchise-át is birtokolja.

Fotó: SID

A Chelsea Supporters' Trust bizalmatlansági szavazást tartott a felvásárlási ajánlatról, melynek eredményeit egy közleményben osztották meg: 72%-uk jelenleg nem bízik abban, hogy a Ricketts család egy befogadó és sikeres klubot vezetne, 77%-uk pedig kimondottan nem támogatja a Ricketts család ajánlatát.
Jelenleg egyértelmű, hogy a tagságunk nem támogatja és nem bízik a Ricketts családnak a klubra tett ajánlatában."
"Jelenleg nem hisszük, hogy tagjaink érdekeit szolgálná, ha a Ricketts család ajánlata sikerrel járna. További nyilvános részleteket várunk a Ricketts családtól a konkrét lépésekről, amelyeket a Chelsea-szurkolók aggodalmainak kezelése érdekében tesznek. Amennyiben Rickettsék nyilvánosan ismertetik világos és részletes terveiket arról, hogy miként fogják kezelni a szurkolói aggályokat, a következő héten ismét felmérést készíthetünk tagjaink körében."
Korábban a Guardian arról számolt be, hogy a kormány zökkenőmentes átvételt szeretne, és megértik, hogy komoly kritikákat kaphatnak, ha a Chelsea következő tulajdonosai is ellentmondásos szereplők lesznek. A Ricketts család a többi ajánlattevőhöz hasonlóan a jövő héten Londonba utazik, hogy újabb tárgyalásokat folytasson a szurkolói csoportokkal és a Chelsea vezetőivel.
A szűkített lista tagjainak április 11-ig kell megtenniük az új, részletes terveket tartalmazó ajánlataikat, amit a klub és az értékesítők a rá következő héten értékelnek, és döntésüket április 18-án terjesztik fel elfogadásra a Premier League és az üzletet ellenőrző brit kormány számára.
Eurosport
The Emirates FA Cup
A Liverpool nyerte az FA Kupát
14/05/2022 18:59
Labdarúgás
Haaland csak az első lépés, több sztárcsatár klubot válthat ezen a nyáron
14/05/2022 14:18