Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Drámai meccsen kapott ki a ManCity, hátrányból fordított a Liverpool a kiesőjelölt ellen

Eurosport Magyarország

Publikálva 19/02/2022 - 20:39 GMT+1

Eredmények a Premier League 26. fordulójának szombati játéknapjáról: Harry Kane 95. perces góljával a Tottenham legyőzte a listavezető Manchester City-t, a Liverpool sztárcsatárainak köszönhetően fordított a Norwich ellen, a Chelsea egy utolsó pillanatban szerzett góllal húzta be a három pontot.

Harry Kane

Fotó: Getty Images

A második helyen álló Liverpool hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég, kiesés ellen küzdő Norwich Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján, ezzel megőrizte hazai veretlenségét.
Jürgen Klopp vezetőedző tanítványai a 48. percben kerültek egygólos hátrányba, de a sztárcsatárok, Mohamed Salah és Sadio Mané góljaival a 67. percben már vezettek. Sikerüket a kolumbiai Luis Diaz találata tette magabiztossá a 81. percben. A Liverpool így megőrizte hazai veretlenségét a mostani Premier League-idényben, kilenc győzelem mellett három döntetlent játszott eddig.
picture

Mohamed Salah

Fotó: Getty Images

A Bajnokok Ligájában címvédő - és Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató - Chelsea még ennél is jobban megszenvedett a Crystal Palace otthonában, s végül Hakim Ziyech 89. percben szerzett góljával nyert 1-0-ra.
A hatodik Arsenal hazai pályán verte a Brentfordot, és ezzel pontszámban utolérte az ötödik és három mérkőzéssel többet játszott West Ham Unitedet.

A vendég Tottenham Hotspur fordulatos mérkőzésen meglepetésre 3-2-re legyőzte a címvédő és listavezető Manchester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti összecsapásán.
A Spurs már a 4. percben vezetett a Juventustól kölcsönvett Dejan Kulusevski góljával, félórával később azonban Ilkay Gündogan révén egyenlített a hazai együttes. A fordulás után hamarosan újra a Tottenham került előnybe Harry Kane találatával, majd a csatár újfent eredményes volt, de a gólját videobírózás után érvénytelenítették.
Az észak-londoni csapat szurkolói már-már elkönyvelték a sikert, amikor a játékvezető kezezés miatt büntetőt ítélt a Manchester Citynek, a tizenegyest pedig Riyad Mahrez értékesítette. Még itt sem volt azonban vége a fordulatoknak, három perccel később ugyanis Kane duplázott, második góljával pedig eldöntötte az összecsapást.
A Tottenham Hotspur 2016 februárja óta először győzte le a Manchester Cityt az Etihad Stadionban.

Premier League, 26. forduló:

  • Arsenal-Brentford 2-1 (0-0)
  • Aston Villa-Watford 0-1 (0-0)
  • Brighton-Burnley 0-3 (0-2)
  • Crystal Palace-Chelsea 0-1 (0-0)
  • Liverpool FC-Norwich City 3-1 (0-0)
  • Southampton-Everton 2-0 (0-0)
  • Manchester City-Tottenham Hotspur 2-3 (1-1)
korábban:
West Ham United-Newcastle United 1-1 (1-1)
vasárnap játsszák:
Leeds United-Manchester United 15.00
Wolverhampton Wanderers-Leicester City 17.30
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása