Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Cristiano Ronaldo hiába menekülne, úgy tűnik, marad a Manchester Unitednél

Németh Dániel

Frissítve 15/07/2022 - 20:21 GMT+2

Cristiano Ronaldo ügynöke több klubnak is felajánlotta a játékost, aki a Bajnokok Ligájában szeretne futballozni a következő idényben is. Komolyabban azonban csak a Chelsea érdeklődött iránta, amely Raheem Sterling leigazolását követően gyanítható, kiszáll a versenyből. Ronaldo tehát valószínűleg marad Manchesterben, kivéve, ha menet közben mégis elfogadja a szaúdiak brutális ajánlatát.

Cristiano Ronaldo

Fotó: AFP

Úgy tűnik, nincs kiút Cristiano Ronaldo számára, így a portugál maradhat a Manchester Unitednél.
Hivatalosan személyes okok miatt maradt ki a Manchester United Ausztráliában edzőtáborozó keretéből Cristiano Ronaldo, akinek több forrás szerint is kérdéses a jövője mostani klubjánál. Az ötszörös aranylabdás ugyanis olyan helyen szeretne játszani, ahol van esélye trófeákért – lehetőleg Bajnokok Ligájáért – küzdeni, az Európa-ligába sodródott Manchester Unitednél azonban ez a következő idényben kizárt.
Erik ten Haggal, ha minden a tervek szerint alakul, egy hosszabb távú projekt épülhet fel az Old Traffordon, a most 37 éves klasszisnak viszont aligha van annyi ideje, hogy kivárja, amíg az MU visszatér az európai elit tetejére. Sok lehetősége azonban a piacon sem volt CR-nek, hiszen a BL-re esélyes csapatok többségénél megvannak a támadósor kirakósdarabjai, ahol pedig épp lehetne üresedés, ott a koncepcióba nem illik a játéka.
A legnagyobb eséllyel a Chelsea indult, ahol az új tulajdonos, Todd Boehly nyitott volt a portugál megszerzésére, Thomas Tuchel vezetőedzőnek azonban más elképzelései voltak. Akadt olyan korszak a londoniak történetében, amikor kevésbé volt hangsúlyos, mit szeretne a vezetőedző, ezúttal viszont ez döntőnek bizonyult. Azok után pedig, hogy a Chelsea megszerezte a Manchester Citytől Raheem Sterlinget, többé-kevésbé teljesnek tekinthető a Tuchel-csapat támadósora.
Jorge Mendes, Cristiano Ronaldo ügynöke mindent bevetett annak érdekében, hogy felkeltse a klubok figyelmét, rámutatott például arra, mekkora lökést tud adni a marketing terén a világklasszis támadó. Hiába fordítanak azonban nagy figyelmet a közösségi médiás elérésekre és a szponzorokkal kötött szerződésekre a klubok, a jelek szerint ezzel sem sikerült meggyőzni őket arról, hogy CR-re lesz szükségük ezen a nyáron.
picture

Cristiano Ronaldo

Fotó: Getty Images

A londoniak mellett a Bayern München merült fel a lehetőségek között, a gyakorlatban azonban a bajorok sem nagyon siettek kifejezni az érdeklődésüket. Egyelőre náluk inkább az eladáson van a hangsúly, Robert Lewandowski ugyanis várhatóan távozik, a Barcelona ajánlatai viszont nem győzték meg a Bayern vezetőségét. A fő különbséget nem is feltétlenül az összeg jelenti, hanem, hogy a müncheniek azt szeretnék, ha a Barcelona egyben megadná a középcsatár árát.
Egy nagy ajánlat közben azért befutott CR asztalára, más kérdés, hogy ez a csillagászati fizetés ellenére sem mozgatta meg a portugál fantáziáját. A hírek szerint Szaúd-Arábiából kapott mesés ajánlatot, egy meg nem nevezett klub 275 millió eurót ígért két évre Ronaldónak – ez hetente több mint 2,5 millió eurónak felel meg. Emellett szinte már aprópénznek tűnik, hogy a szaúdiak 29 millió euróért cserébe vásárolnák ki CR-t a manchesteri szerződéséből.
Ez utóbbi kulcsfontosságú: a Manchester United hivatalos közleményei alapján a portugál sztár nem eladó, figyelembe véve azonban a támadó szándékait és a csapat helyzetét, megfelelő ellenajánlat esetében elhagyhatja a klubot. 29 millió euró már elegendő lenne, az más kérdés, hogy európai klubok ezt aligha fizetik ki egy 37 éves játékosért, maximum a szaúdiakéhoz hasonló kirakatprojekt. Ronaldót viszont a karrierje mostani szakaszában sem csak a pénz motiválja, a pályán is jelentős célokért szeretne küzdeni.
Ronaldo helyzetéről a Hosszabbítás e heti podcastjében is beszéltünk, a kérdéses részt 1:08:02-nél találjátok.
Minden arra mutat tehát, hogy CR számára változatlanul a Manchester United biztosítja a legvonzóbb lehetőséget, még ha ez azt is jelenti, hogy egy jelentősen átalakuló, Európa-ligában szereplő klubnál kell eltöltenie karrierje utolsó produktív éveit. Ten Hag ajaxos rendszerébe a mai Ronaldo már nem is nagyon illik bele, az edző azonban végig pozitívan beszélt a játékosról, és Ausztráliában is leszögezte, hogy számol vele a továbbiakban.
„Cristiano Ronaldóval együtt tervezzük a szezont, ennyit mondhatok. Már alig várom a közös munkát. Cristiano nem eladó, szerepel a terveinkben és együtt szeretnénk sikereket elérni. Személyes okokból nincs most velünk. Beszélgettünk már, és nagyon jól sikerült, ám, hogy mi hangzott el, az Cristiano és köztem marad. Annyit tudok csak mondani, hogy nagyon jó beszélgetés volt, a hírek kirobbanását követően azonban nem kommunikáltunk.”
Közben azt sem szabad elfelejteni, hogy CR tavaly nyáron is hasonló helyzetben volt, annyi különbséggel, hogy akkor még a Juventusnál játszott. A portugál iránt akkor sem volt nagy kereslet a nyár nagy részében, a végére mégis felpörögtek körülötte az események, miután mindkét manchesteri csapat bejelentkezett érte. Ne zárjuk ki tehát, hogy a látszólagos mozdulatlanság ellenére van olyan klub, amelyik hajlandó komoly ajánlatot tenni a portugál klasszis elé.
Forrás: Sky Sports

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés