Antonio Conte nem hiszi, hogy egy-két igazolás gyorsan javítana a Tottenham játékán.

A Tottenham főnöke, Antonio Conte elismerte, hogy a szerdai vereség alkalmával a Chelsea fölényben játszott, ugyanakkor elmondta, hogy nem tud egy varázspálca lengetésével javítani a csapat szerencséjén a jelenlegi átigazolási időszakban.
A Spurs reményei a trófea megnyerésére szinte elvesztek, Kai Havertz korai találata és Ben Davies öngólja már az első félidőben megpecsételte a vendégek sorsát, így a jövő heti visszavágón nem lesz könnyű dolguk.
Premier League
Hét perccel a vége előtt kezdett játszani a Crystal Palace, folytatja a szenvedést a Watford
01/01/2022 20:01
Conte a meccs után hosszabban nyilatkozott a Sky Sportsnak, magáról a vereségről és csapata helyzetéről is.
"Nehéz meccs volt az elejétől kezdve, a Chelsea megmutatta, hogy sokkal jobb nálunk. Az első félidőben nagyon szenvedtünk, de tudjuk, hogy Európa, a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfelünk, amely az elmúlt szezonban megnyerte a Bajnokok Ligáját. Ha összehasonlítjuk a két csapatot, akkor nincs is összehasonlítási alap.
A Chelsea esetében egy győzelemre kész csapatról beszélünk, ezúttal láthattuk a két csapat közötti különbséget. Nem könnyű a Stamford Bridge-en játszani, nagyon koncentráltak, minden alkalommal megszerezték a labdát, aztán kaptunk egy gólt is, nem volt szerencsénk. Amikor elkezdi egy csapat a meccset, és néhány perc múlva már gólt kap, nagyon nehéz lesz a mérkőzés."

Chelsea-Tottenham

Fotó: Getty Images

"De ismerem a helyzetet, nagyon világos, hogy ebben a pillanatban egy jelentős szakadék van közöttünk. Meg kell próbálnunk küzdeni azért, hogy jó helyen maradjunk a bajnokságban, de ha úgy gondoljuk, hogy közel vagyunk a Chelsea-hez, akkor szerintem nem vagyunk jó úton."
Bár a Spurs várhatóan aktív lesz a januári átigazolási időszakban, Conte nem hisz abban, hogy bármelyik lehetséges új érkezőnek azonnali hatása lenne a csapat sorsára.
"Őszintén szólva nagyon világosan akarok fogalmazni, mert ha azt hisszük, hogy a januári átigazolási ablakkal megoldjuk a helyzetet, akkor hazugságot mondok, nem az igazat.
Sok a tennivaló. Ha valaki azt hiszi, hogy az átigazolási piac megoldhatja a helyzetet... Először is, januárban nagyon nehéz vásárolni. Nagyon, nagyon nehéz. Aztán azt is meg kell nézni, hogy van-e lehetőség egyáltalán olyan játékosokat szerződtetni, akikre szükségünk van."

Conte nyugalomra int

Fotó: Getty Images

"Úgy gondolom, hogy továbbra is keményen kell dolgoznunk, ahogyan eddig, és tovább kell javítanunk a játékosaink szintjét. Aztán, ha adódnak lehetőségek, és a klubot meggyőzik ezek a lehetőségek, hogy fejlesszük a csapatot, lépünk.
De ismétlem, nem az átigazolási időszakban látom a problémáink megoldását. A problémáink megoldása most az, hogy a csapatunkon dolgozzunk és javítsunk. Ismétlem, rengeteg munka vár ránk. Ha azt hisszük, hogy ha megveszünk egy vagy két játékost, és azzal megoldjuk a helyzetet, akkor nincs igazunk."
via goal.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Premier League
Lukaku visszatérése új lendületet adhat a Chelsea bajnoki reményeinek
27/12/2021 17:08
Premier League
Itt a piros, hol a piros: miért nem állították ki a Liverpool védőjét lemészároló Kane-t?
20/12/2021 18:50