Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Claudio Ranieri szerint sportszerűtlenséggel nyert a Watford ellen az Arsenal

Minich Réka

Frissítve 08/11/2021 - 16:09 GMT+1

Az Arsenal 1-0-ra nyert vasárnap a Watford ellen. Ezen a mérkőzésen ünnepelte 100. meccsét Mikel Arteta az Arsenal kispadján, de mégsem erről szól a mérkőzés visszhangja. A Watford edzője, Claudio Ranieri sportszerűtlenséggel vádolta meg az Ágyúsokat.

Claudio Ranieri és Mikel Arteta az Arsenal-Watford meccsen

Fotó: AFP

A Premier League 11. fordulójában lejátszott Arsenal-Watford meccs során egészen deja vu érzése lehetett sok Arsenal drukkernek. Az Ágyúsoknak sikerült dominálni az első 20 percben, de csak Saka les miatt visszavont góljáig sikerült eljutni, a Watford pedig fizikális játékkal, kissé cinikus szabálytalanságokkal elkezdte megtörni a játékuk ritmusát.
Arsene Wenger irányítása alatt nem egyszer fordult elő, hogy ilyenkor a csapat fejben szétesett, így sokszor vereség lett a vége. Most viszont az Arsenal felvette a kesztyűt és Ranieri szerint még a sportszerűség határát is átlépték a győztes gólt megelőzően.
A tényszerűség kedvéért nézzük is meg mi történt az 56. percben. Az Arsenal a védősorból kezdte el építeni a támadását, amikor a labda Sambi Lokongához került, aki kicsit hosszú átvétellel hozta magát nehéz helyzetbe. Végül egy becsúszással sikerült előrejátszani a labdát, de közben ütközött a watfordi Ozan Tufannal, aki a derekára esett és rövid időre lent maradt a füvön. A támadás közben tovább folyt, de Saka hibája után Danny Rose gyorsan ki is rúgta a labdát, hogy Tufant ápolni lehessen. Itt viszont nem volt meg az összhang a két watfordi csapattárs közt, mert Tufan addigra fel is állt és elkezdett visszasántikálni, ápolást pedig nem kért.
Az Arsenal pedig látva, hogy mégsincs sérült a pályán, nem is adta vissza a labdát. A támadásból pedig néhány másodperc múlva megszületett Emile Smith-Rowe gólja. Végül ez lett az egyetlen gól a meccsen, így természetesen Claudio Ranieri is úgy érezte, hogy muszáj foglalkoznia az esettel a meccs után:
Ha kigurítod a labdát, amikor valaki fekszik a gyepen, mindenki azt várja, hogy visszaadják utána, de az Arsenal játékosaiban nem volt meg ehhez a tisztelet.
A mérkőzést közvetítő Sky Sport csatornán sem maradhatott ki az eset az elemzésből, Jamie Redknapp így látta a történteket:
„Lokonga szabálytalan volt, ami után lent maradt egy játékos. Amikor Danny Rose megszerzi a labdát megvolt minden esélye, hogy indítson, de inkább kirúgta oldalra, hogy ápolni lehessen. Normálisan ilyenkor a másik csapat visszaadja a bedobás után nekik a labdát, ezt diktálja a sportszerűség, de az Arsenal nem tette meg. Gyorsan elindították a támadásukat - lehetett látni, hogy a watfordiak ki is voltak rájuk akadva – és ahogy az ilyenkor lenni szokott, gólt is szereztek ebből a szituációból. Megértem, hogy a Watford nem volt boldog, de ilyenek előfordulnak. Ráadásul szerintem még Ainsley Maitland-Niles is szabálytalan volt Sarral szemben. [ezt a videóbíró vizsgálta, de nem látott szabálytalanságot]
Cladudio Ranieri helyében én is ideges lennék. Viszont eddig mindig azzal vádolták az Arsenalt, hogy túl puhány, udvarias csapatuk van. Ha valaki fizikálisan lépett fel ellenük, rögtön szenvedtek. Talán most már van egy piszkosabb oldaluk is, ami a hasznukra válhat.”
Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere természetesen másképp látta a történteket, nem győzte mentegetni a csapatát:
"Szerintem nekünk van a legőszintébb csapatunk, néha még naívak is vagyunk. Ha Claudio úgy látta, hogy sportszerűtlenek voltunk, akkor elnézést kell kérnem tőle, de biztos vagyok benne, hogy nem akartak visszaélni a helyzettel a játékosaim."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés