Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az egekig magasztalják a mesterhármasával rekordot döntő CR-t Angliában

Nánási Antal

Publikálva 13/03/2022 - 12:50 GMT+1

Történjék bármi még az európai futballpályákon vasárnap, ez a hét kétségkívül a nagy mesterhármasok heteként vonulhat be a sportág európai történetébe. Robert Lewandoski a Bayern színeiben hintett egy hármast, tevékenyen hozzájárulva a Salzburg elleni 7-1-es győzelemhez, Karim Benzema három gólja pedig vesztett állásból fordította meg a Real Madrid és a PSG párharcát.

Az egekig magasztalják a mesterhármasával rekordot döntő CR-t Angliában

Fotó: AFP

Szombaton Cristiano Ronaldo is csatlakozott a fenti játékosokhoz, nem sokkal kevésbé fontos mérkőzésen vállalva a találkozó sorsát eldöntő játékos szerepét.
Egy “Ronaldo” volt a Manchester United, valamint a Tottenham közötti különbség a Premier League szombati játéknapjának rangadóján az Old Traffordon. A 37 éves klasszis kapcsán hetek óta mást sem lehet hallani és olvasni, minthogy elégedetlen a sorsával, nem jön ki jól Ralf Rangnickkal, és hogy az utóbbi mérkőzésektől korántsem sérülések, inkább motivációs gondok tartották távol. Ehhez képest szombaton ott volt a pályán, amikor csapata a Totenhamet fogadta, s ha már ott volt, akkor szerzett egy mesterhármast, amivel el is döntötte a mérkőzést. A londoni csapat a játék jóformán minden elemében felülmúlta ellenfelét, hiszen több kapura tartó lövése volt, melyek közül többször is találta el a United kapuját, mint a manchesteri csapat Hugo Lloris kapuját, a mérkőzést több sikeres passzal és magasabb százalékú labdabirtoklási aránnyal zárta. Az egyetlen igazán fontos mutatóban, a lőtt gólok számában azonban a United volt a jobb, mivel pedig mindhárom manchesteri gólt Cristiano Ronaldo szerezte, nem túlzás a nevét mértékegységgé alakítani.
A szombati győzelem után, amelyet követően a United ismét a Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyet foglalja el a bajnoki táblázaton, Paul Pogba dicsérte a leghangosabban világklasszis csapattársát:
“A lehető legjobb pillanatokban tudtunk odacsapni a Spursnek, Cristiano pedig hozta, amit a legjobban tud. Ő soha nem övezte semmilyen probléma a klubnál. Hogy is övezhetné, hiszen ő a világ legjobb támadója? Ki van zárva, hogy bármi gond legyen vele motivációs téren. Nem játszott a legutóbbi fordulóban, most viszont itt volt és eldöntött mindent. Mindenki boldog.”
picture

Paul Pogba és Cristiano Ronaldo

Fotó: AFP

A legutóbbi fordulóban városi rangadót rendeztek az Etihad Stadionban, a City 4-1-es sikerét követően pedig rengetegen kértek rengeteg mindent számon a United játékosain. A szurkolók a stadionban, a szakértők a TV-stúdiókban, a vezetők pedig Rafl Rangnickot találták meg, akivel kapcsolatban az is felmerült, hogy nem biztos, hogy a szezon után is marad a klubnál, hiába van érvényes szerződése a sportigazgatói posztra vonatkozóan. A belső egyensúly elvesztése (vagy akár soha meg nem találása) értelemszerűen feszültséget szül öltözőn belül és azon kívül is, ez pedig kiül a játékosok tekintetére és mozdulataira. A feszültségből düh generálódik, aminek előbb vagy utóbb ki kell szakadnia – szerencsés esetben ez a düh pozitív energiák felszabadítására teszi alkalmassá a keretet.
Ebből láthattunk valamit a Manchester Unitedtől és személyesen Cristiano Ronaldotól szombat este a Tottenham, erről beszélt mérkőzés utáni értékelésében a Sky Sports kamerái előtt Roy Keane is. A korábbi United-játékos ír szakember nem az a fajta, aki különösebben vacakolna, hogy kimondja ami gondol, akár hízelgő az a volt csapatára nézve, akár nem. Szavai épp ezért óriási elismerésről tanúskodnak:

“Szórakoztató mérkőzés volt. Ronaldót dühösnek láttam, akiben sok agresszió gyűlt fel az elmúlt hetek bizonytalansága okán, valami nyilvánvalóan piszkálta. Így is képes volt, hogy megmutassa, hogy egy zseni az ember – három gyönyörű gólt szerzett összesen öt érintésből. Rengeteget tud hozzátenni a csapat játékához, ezzel a teljesítménnyel pedig nehéz helyzetbe hozta azokat aki azt bizonygatták, nem képes már arra, hogy hétről hétre ott legyen a csapatban.
Kulcspillanatban született ez a nagy győzelem, hiszen az európai kupaporondon is fontos mérkőzés vár a United-re, és a bajnokságban is van javítanivaló még – talán ez a győzelem segít elkapni a fonalat, hogy valami eredményt kihozzanak ebből a szezonból.”
picture

Cristiano Ronaldo, del Manchester United, marca un gol para hacer el 1-0 durante el partido de la Premier League entre el Manchester United y el Tottenham Hotspur en Old Trafford el 12 de marzo de 2022 en Manchester, Reino Unido.

Fotó: Getty Images

Mesterhármasával Cristiano Ronaldo immár 807 gólnál jár profi karrierje alatt, ezzel pedig átvette a vonatkozó rangsor vezetését az eddigi éllovas cseh Joseph Bicantól. Amennyiben CR-nek motivációs problémái akadtak az elmúlt hetekben, ez a rekordöntés jó eséllyel át tudja billenteni a holtponton, ezzel pedig hosszútávon a Manchester United járhat a legjobban. A Roy Keane által is emlegetett momentumot legközelebb az Atletico Madrid ellen keddi Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján élheti meg a csapat és Ronaldo, amikor is 1-1-es állásról folytatják a felek, ezúttal már az Old Traffordon.
Forrás: goal.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés