Gus Poyet Mohamed Salah játékát ismerné el Aranylabdával.

Salah az egyik favorit az idei Aranylabdára, az idei Premier League-szezonban 11 mérkőzésen 10 gólt és hat asszisztot jegyzett. Emellett négy Bajnokok Ligája-mérkőzésen öt gólt szerzett, és megállíthatatlan formában futballozik.
A Chelsea játékosaként FA-kupát és KEK-et is nyerő Gus Poyet pedig úgy véli, hogy idén Salah lehet a befutó a legnagyobb egyéni elismerésért folyó versenyben.
Ballon d'Or
Messi és Ronaldo helyett egy másik csatárnak adná az idei Aranylabdát az Eurosport
26/11/2021 15:37
"Biztosan nem kéne Messire vagy Ronaldóra szavazni az Aranylabda idei jelöltjei közül, talán Mbappéra vagy Salahra, de utóbbi biztosan a legjobb." – nyilatkozta Poyet az Al-Hayah TV-nek.
A Liverpool jelenleg negyedik a Pl tabelláján, és Salah hihetetlen teljesítménye ellenére időnként dadogott a játéka ebben az idényben. A januári Afrikai Nemzetek Kupája miatt pedig a Pool akár három hétig is nélkülözheti majd kulcsjátékosát.

Mo Salah

Fotó: Getty Images

Poyet úgy véli, hogy Salah hiánya nagy hatással lehet a bajnoki címért folyó versenyfutásra, tekintve, hogy milyen befolyása van a liverpooli csapatra.
"A Manchester City, a Chelsea vagy a Liverpool közül valamelyik meg fogja nyerni a Premier League-et ebben a szezonban. A Pool esélyeit pláne növeli, Salah marad ezen a szinten, mert most ő a világ legjobbja. A meccseken nagyobb a hatása, mint Messinek, Cristiano Ronaldónak és Mbappénak, még akkor is, ha nem lő gólt."

Yannick Carrasco (Atlético Madrid) és Mohamed Salah (FC Liverpool)

Fotó: Getty Images

"A Liverpoolnak azonban hiányozni fog Salah az Afrikai Nemzetek Kupája miatt, így a Chelsea és a Manchester City is lehetőséget kap, hogy pontokat gyűjtsön Jürgen Klopp csapatának rovására. Úgy gondolom, hogy Salah jelenleg mindenki felett áll Liverpoolban, a teljesítményét tekintve egy nagyszerű és kivételes játékos, a Liverpoolt nagyon meg fogja érinteni a hiánya."
November 29-én derül majd ki, hogy ki kapja az Aranylabdát.
via eurosport.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Labdarúgás
A legszűkebb elit: Közülük kerül ki az Év-játékosa a FIFA-nál
22/11/2021 19:18
Premier League
Salah közel van Ronaldo szintjéhez a Liverpool portugál támadója szerint
08/11/2021 17:12