Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„A Manchester United könyvet írhatna arról, hogy ne igazolj” – az ex-liverpooli beleszállt a nagy riválisba

Minich Réka

Publikálva 12/06/2022 - 17:02 GMT+2

Robbie Fowler már liverpooli játékosként sem volt híres arról, hogy visszafogná magát, most pedig a sajtóban szállt bele a legnagyobb riválisukba. Az apropó éppen Darwin Nunez megszerzése: a Liverpool áll a legjobban, úgy, hogy állítólag a Manchester United is érdeklődött az uruguayi támadó iránt.

Darwin Nunez esulta dopo un gol segnato con il Benfica - Stagione 2021-22

Fotó: Getty Images

A Benfica csatára a nyár egyik legkapósabb játékosa lehet, játékjogát több csapat is megpróbálta megszerezni. A jelenlegi állás szerint Jürgen Klopp és a Liverpool áll nyerésre, akiknek itt az ideje, hogy újraépítsék a Mané-Salah-Firmino csatársort.
A United idén is lemaradt a Bajnokok Ligája szereplésről, így lépéshátrányból indulnak minden igazolást tekintve. Nunez tavaly a Benficában 34 góllal zárt, így természetesen sorban álltak érte a csapatok. Most Robbie Fowler is kifejezte az örömét, hogy ilyen jó nevű játékost meg tud szerezni a Pool, de közben a „jóindulat” sem hiányzott a megszólalásából.
„Nagyon jó hír, hogy úgy néz ki, Darwin Nunez hozzánk szerződik. Remek játékos, de még jobban örülök neki, hogy a Manchester United előtt sikerül megszerezni.
Garantálom, hogy a vezetőségben nem örültek ennek, hiszen ez nem csak az árát, de a fizetési igényét is feljebb nyomta. Nincs olyan játékosügynök a világon, aki ne használta volna ki a lehetőséget, hogy minél jobb szerződést csikarjon ki az ügyfelének.
Az, hogy a United is ott volt az érdeklődők között, csak azt erősíti bennem, hogy milyen jó játékost fogunk leigazolni, ráadásul ez is azt jelzi, hogy Manchesterben mennyire kétségbeesve próbálnak új játékosokat megszerezni.
Nem akarok kegyetlen lenni, de a United akár könyvet is írhatna „Hogyan ne igazolj” címmel. Csak azért szerződtetni valakit, hogy ne a riválisodhoz kerüljön? Pipa, az is megvolt már…
Cristiano Ronaldo elég jó szezont hozott, de csak azért szerezték meg, hogy ne a Manchester City-nél játsszon. Előre lehetett tudni, hogy emiatt túlfizetik. Alexis Sanchezzel ugyanezt eljátszották. Nem is ugyanezt, az vagy tízszer rosszabb volt.
Az ő leigazolásában minden benne volt, ami rosszul megy az Old Traffordon. Mennyi is volt a fizetése? Hetente 500 000 font, így nagyjából minden gólja 20 millióba került.
Az egész fizetési keretük egy katasztrófa. Hogy kereshet egy kapus 400 000 fontot? És egy középpályás, aki nem is nagyon kerül pályára?”
picture

Cristiano Ronaldo

Fotó: Getty Images

A Liverpool viszont nagyon is rá van szorulva arra, hogy támadókat vásároljon. Januárban már Luis Diaz megszerzése is azt jelezte, hogy lassan készülnek Mané és Salah elvesztésére. Mindkettőjüknek még egy évig él a szerződésük. Mané már jelezte, hogy a nyáron elhagyná a Vörösöket, de a Bayern érdeklődése még nem szült komolyan vehető ajánlatot. Salah esetében a szerződéshosszabbítással nem jutottak eddig dűlőre, így könnyen előfordulhat, hogy mindkettőjüket ingyen engedik el 2023 nyarán.
Fowler így folytatta:
„Mindenki láthatja, hogy előre gondolkodik már a Liverpool. Mané 30 éves, Nunez csak 22. Az eladással 40 millió fontot lehetne keresni, Nunez pedig 80 millió lenne. Ez nyilván sok pénz, de ennyiért nem sok egy jó csatár. A fizetése is jóval kevesebb lesz, mint amit Mané kérne. Ez így egy 5 éves szerződés alatt még 40 millió megtakarítást jelentene, ráadásul nem is szállna el az egész fizetési keret.
Ha így nézzük, akkor mindenképpen jó üzletnek tűnik. Lecseréled az egyik játékosodat egy 8 évvel fiatalabbra, miközben az anyagiakra is tudsz figyelni. A Liverpool nagyon jól járna, a United is példaként tekinthetne rá.”
Forrás: goal.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés