A holland labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya, Marco van Basten megkérdőjelezte honfitársa, Donny van de Beek döntésének helyességét, miszerint az Ajaxtól nyáron a Manchester Unitedhez szerződött.


A 23 éves játékos a nyáron 44 millió euróért igazolt az Ajaxtól az MU-hoz, de eléggé küzd azért, hogy rendszeresen játéklehetőséghez jusson. 
A Premier League-ben négy mérkőzésen összesen 59 (!) percet kapott, a Bajnokok Ligájában a PSG ellen két percet. Az angol bajnokságban ilyen számokat produkált: Crystal Palace (23 perc), Brighton (1 perc), Tottenham (22 perc), Newcastle (14 perc), Chelsea (0 perc). A PL-ben tehát egyszer sem volt tagja a kezdőcsapatnak. 
Premier League
'Elárulták a szurkolókat', 'halálra ítélt ötlet' - Angol klubok tiltakoznak a Szuperliga ellen
20/04/2021 20:31
Míg Ole Gunnar Solskjaer, a United vezetőedzője hangsúlyozta, hogy el fog jönni Van de Beek ideje is, Patrice Evra, a klub korábbi balhátvédje szombaton azt mondta, hogy a Vörös Ördögöknek egyszerűen nincs szükségük a fiatal hollandra - a középpályán meglévő jelenlegi lehetőségeikre hivatkozva. Mondja ezt úgy, hogy Van de Beek a generációja egyik legtehetségesebb futballistája, akit a Real Madrid is szívesen látott volna, és aki jobb focista, mint a helyette erőltetett Fred. A leginkább a klubvezetők és Solskjaer felelőssége itt a fontos, ha már kiadtak érte 44 milliót úgy, hogy alig játszatják.
Az Ajax szuper középpályása a nyáron távozna a klubtól, sokan fognak érte sorba állni | Eurosport
Donny van de Beek nem kívánja meghosszabbítani 2022 nyarán lejáró szerződését, és nem akarja hosszabb távra elkötelezni magát az Ajaxnál, idén nyáron inkább távozna az amszterdami klubtól. Kérőkből biztos nem lesz hiány. A 22 éves holland válogatott középpályás rajta van a Manchester United és a Tottenham radarján is, miközben tavaly nyáron a Real Madrid is kacérkodott a leigazolásával.
A háromszoros aranylabdás csatárklasszis, Marco Van Basten most mérlegelte a helyzetet, és azt sugallta, hogy Van de Beeknek nem kellett volna élnie ezzel a lehetőséggel, és inkább egy olyan egyesület ajánlatát kellett volna elfogadnia, ahol rendszeresebben játszhatott volna.
"Rossz, ha egy ilyen srác egy évben csak hatszor-hétszer játszik. Ez szörnyű a ritmusod szempontjából! Sokkal többet kereshet, de azt is látnia kell, hol játszhat. Ötéves szerződésről van szó?
Nem, ez baromság. Akkor ne menjen a Manchester Unitedhez, hanem várjon egy másik klubra. Minden héten futballozni kell, és egy ilyen egyesület ebben az esetben rossz a karrierje szempontjából." - nyilatkozta Van Basten.
Van de Beek ügynöke a múlt hónap végén borult ki védence játékidőhiánya miatt - ez a helyzet nem javult az elmúlt hetekben. "Csak csere, és ez nagyon nem tetszik." - mondtaSjaak Swart. "Négy percnyi játéknak nincs semmi értelme."
"Féltem Pogbát" - a korábbi szövetségi kapitány szerint átveheti a francia sztár helyét a United új igazolása | Eurosport
Az egykor az angol válogatottat is irányító Steve McLaren szerint az Ajaxtól érkező Van de Beek Pogba vetélytársa lehet majd Manchesterben. A két játékos azonban egymás mellett is megférhet a pályán, a fiatal holland érkezése pedig opciókat és mélységet adhat a United középpályájának.
Az Ajaxban csapattársa volt Van de Beeknek a Chelsea szélsője, Hakim Ziyech, aki időközben azt tanácsolta Van de Beeknek, hogy maradjon türelmes, mert úgy alapozhatja meg jövőjét az Old Traffordon.
"Az elején beszéltünk, amikor a Man Unitedhez igazolt, de azóta nem diskuráltunk a helyzetéről. Azt hiszem, időre is szüksége lesz, más országból, más játékstílusból érkezett. 
És biztosan tudom, hogy időbe telik, mire ő is megszokik mindent, és akkor biztosa, hogy minőséget fog hozni az MU-ba. Számára a legfontosabb most az, hogy nyugodt maradjon."  - mondta Ziyech.
via goal.com
Premier League
A 97. perc hozott pontot az Arsenalnak, 19 éves támadó volt az MU nyerőembere
18/04/2021 18:20
Premier League
Közel jár a 72 milliós feladvány megfejtéséhez a Chelsea edzője
17/04/2021 16:53