A csodatini, aki két szezonon keresztül a Liverpool motorja volt, idén kevésbé fut jól. A tegnapi, Leicester City elleni meccsen Trent Alexander-Arnold annyi labdát adott el, mint eddig soha. Nézzük a számokat!

A Liverpool figyelemreméltó formahanyatlása továbbra is terítéken van. Az elmúlt 8 bajnoki meccsből összesen kettőt nyert, ráadásul az utolsó három találkozóját zsinórban elveszítette.
goal.com megvizsgálta  hogyan teljesítenek azok a hátvédek, akiknek meccsenként legalább 100 labdaérintése van. Az összeállítás szerint nincs még egy játékos az öt nagy ligából, aki annyit veszített volna, mint Alexander-Arnold a Leicester elleni szombati, 3:1-re elveszített találkozón.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
Klopp mentális fáradtsággal magyarázta a Liverpool újabb botlását | Eurosport
Jürgen Klopp vezetőedző csapata mentális fáradtságával magyarázta az újabb váratlan vereséget, azt, hogy a címvédő Liverpool szerdán este nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott otthon az alsóházi Brightontól az angol labdarúgó Premier League-ben. A Vörösök 2012 óta először veszítettek el egymást követő két hazai bajnokit.
Trent Alexander-Arnold az elmúlt két évben mindent megnyerő Liverpool üstököse volt. Jobbhátvédként nem csak a védelem számíthatott rá, hanem ösztönös támadójátékával és fantasztikus gólpasszaival egyre növelte rajongói táborát. Ez mostanában látszik változni.

Lássuk a számokat

Az öt nagy ligát nézve (angol, német, spanyol, olasz és francia) nincs még egy játékos, aki egy meccsen annyi labdát veszített volna el, mint Trent Alexander-Arnold szombaton King Power Stadiumban – állítja a goal.com az egy meccsen legalább százszor labdába érőket vizsgálva, feltéve azt is, hogy a játékos végigjátssza a mérkőzést.

TAA kétszer!

Fotó: Eurosport

Mostanában már hozzá lehet szokni ezekhez a számokhoz Alexander Arnoldtól – állítja a goal.com szakértője, hiszen passzaiban egyre több kockázatot vállal.
Mindezek mellett azonban fontos hozzátenni, hogy a 22 éves hátvéd a jobb teljesítményt nyújtók között volt a szombati meccsen Leicesterben. Benne volt a liverpooliak vezető góljában, de korábban is volt egy jó passza Manénak, amivel a vezetést már megszerezhették volna, nem is beszélve a jól megküldött szabadrúgásával.

Legendák védelmében


Mindezek mellett többen kiálltak mellette tegnap. Jamie Carragher, a Liverpool ikonikus hátvédje például így nyilatkozott a Telegraphnak:
„Túl könnyen elfelejtjük, hogy Trent Alexander-Arnold még csak 22 éves. Azt javaslom, hívja csak fel
Steven Gerrard
ot! Jól emlékszem, hogyan veszített formájából Stevie, miután megvolt az első nagy áttörése a csapatnál. Hogyan tért vissza onnan, és végül mekkora játékossá vált.”
De védelmébe veszi egy másik nagyszerű jobbhátvéd, Cafu is.
„Jól védekezik, és nem fél támadni sem, mindemellett kiváló szabadrúgásai vannak. Nagy sztár lesz a következő vb-n, olyan, aki új szintre emelheti a jobbhátvéd posztot”
– méltatta késői pályatársát a brazil világbajnok.
#qp_main3425682 .qp_btna:hover input {background:#3ba038!important} #qp_main3425682[results='0'] .qp_a:hover {background-color:#d8d8d8!important} #qp_main3425682[results='0'] .qp_a[sel='1'] {background-color:#D4DDFA!important}#qp_all3425682 {max-width:815px; margin:0 auto;}Mi lesz a Liverpool végállomása az idén?Created withPoll Maker
via Goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23