Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Salah, Van Dijk, Lewandowski? Klopp elárulta, ki a legjobb játékos, akivel valaha együtt dolgozott

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/03/2021 - 15:59 GMT+1

Kloppot lenyűgözi Lewandowski munkamorálja.

Fotó: Eurosport

Robert Lewandowski a legjobb játékos, akivel valaha együtt dolgozott, árulta el Jürgen Klopp egy interjúban. A Liverpool mesterét lenyűgözi, milyen komoly munkával építette fel magát a lengyel csatár.

SportBild-nek adott interjúban Lothar Matthäus kérdezte Jürgen Kloppot. A beszélgetés során Lewandowski és a német válogatott szövetségi kapitányi posztja mellett az is szóba került, mit tervez Klopp, ha egyszer távozik Liverpoolból.
A Klopp által irányított csapatokban számos remek focista fordult meg az elmúlt években, elég csak Lewandowskira, Salahra, Van Dijkra, Manéra, Reusra vagy Gündoganra gondolnunk. Klopp ennek ellenére nem sokat habozott, mikor Matthäus rákérdezett, kit tart a legjobbnak jelenlegi vagy korábbi játékosai közül.
„Robert Lewandowski. Nem lenne fair, ha más játékost mondanék, mint Lewy. Egészen kivételes, hogy mit hozott ki a benne rejlő lehetőségekből, hogyan hajtotta magát, hogy az a játékos legyen, aki ma”- mondta el Klopp.
Lewandowski egy rossz tanárhoz hasonlította Kloppot a dortmundi közös munkájuk alapján | EurosportA Bayern München világklasszis lengyel csatára, Robert Lewandowski remek hasonlatot alkalmazva beszélt Jürgen Kloppal való kapcsolatáról, mondván, hogy a Liverpool mostani főnöke volt az a „rossz tanár", aki elindította őt a nagyszerűség felé vezető úton. Miután tizenéves éveiben nehéznek találta az életét, Lewandowski a Znicz Pruszkow és Lech Poznan csapatában elkezdett rendszeresen gólokat szerezni, ami 2010-ben komoly előrelépést hozott neki, mivel a Borussia Dortmundhoz szerződött.
Klopp és Lewandowski 2010 és 2014 között a Borussia Dortmundnál dolgoztak együtt. Két bajnoki cím és egy Német Kupa-győzelem mellett a 2012/13-as szezonban a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt a BVB. A német edző nagy szerepet játszott abban, hogy a korábban lesajnált focistából a világ egyik legjobb csatára legyen. Maga Lewandowski is többször elmondta, mennyit köszönhet Kloppnak. A Liverpool edzője úgy véli, a lengyel csatár nemcsak gólérzékenysége miatt a világ egyik legjobbja, munkamorálja is egészen lenyűgöző.
„Lewy minden szükséges lépést megtett azért, hogy ilyen gólgép váljon belőle. Belemerül a játékba, minden helyzetben tudja, hogy mit kell csinálnia, hova kell mennie. Lewy egy igazi gép”- dicsérte korábbi játékosát a német.
Azt követően, hogy bejelentették, Joachim Löw a nyári Európa-bajnokságot követően leköszön a német válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, Jürgen Klopp neve többször felmerült, mint lehetséges utód. A Liverpool menedzsere folyamatosan kiemelte, nem tervezi, hogy átveszi a válogatott irányítását. A mostani interjúban viszont némileg finomított válaszán.
„Nem azt mondtam, hogy nem akarok szövetségi kapitány lenni, hanem, hogy nem tudok. Ez óriási különbség. Kötelességeim vannak: itt Liverpoolban van egy fontos feladatom. Hatodik éve vagyok Liverpoolban, és szoros kapcsolatba kerültem az emberekkel, akikkel naponta együtt dolgozom. Bízunk egymásban. Pont most, mikor ilyen nehéz helyzetben vagyunk, kijelentem, hogy akkor elmegyek? Ez nem így megy!”
Egy beszélgetés Klopp-pal, mely megváltoztatta a Bayern klasszisának pályafutását | EurosportRobert Lewandowski, akit október elején a tavalyi BL-szezon legjobb játékosának választottak , évek óta szenzációsan focizik, és ontja a gólokat. Pedig pályafutása elején többször is úgy tűnt, hogy a lengyel játékos fejlődése alaposan megakadt. Lewandowski egy interjúban elevenítette fel, hogy egy kétórás beszélgetés akkori edzőjével, Jürgen Kloppal, mennyit segített pályafutása alakulásában.
Klopp arról is beszélt, ha távozik Liverpoolból, egy év szünetet vesz ki, és csak utána tér vissza a focihoz.
„Mindenképp kihagyok egy évet. Ha nem nyerünk több Premier League-mérkőzést, és a tulajdonos gondolkodásmódja mégis megváltozna, egy év szünetet vennék ki. Ha és de nélkül. Ezt beszéltük meg a családommal, és valószínűleg a háziorvosom is ezt tanácsolná.”
A német edző hozzátette, ha egyszer befejezi Liverpoolban, ragaszkodik az egyéves szünethez, hívhatja őt bárki négy vagy hat hónap múltán, nem változtatja meg döntését.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés