Mohamed Salah, a Liverpool gólkirály-aspiráns csatára az AS spanyol sportlapnak adott interjújában csalódását fejezte ki Jürgen Klopp döntésével szemben, majd kimaradt a most szombati, Crystal Palace elleni kezdőcsapatból. A menedzser szerint nincs itt semmi látnivaló.

Mohamed Salah kimaradt a Liverpool Crystal Palace elleni kezdőcsapatából, amire ebben a bajnoki szezonban még nem volt példa. (Csak egyszer nem volt a kezdő tagja, de akkor pozitív koronavírusteszt miatt a keretben sem.) Ez a döntés néhány órával azután született meg, hogy egy interjúban megemlítette: csalódott volt, hogy nem ő lett a beugró kapitány az utolsó Bajnokok Ligája mérkőzésen.

De beszélt még egy fontos dologról: hogy örülne neki, ha Spanyolországban játszana.

Premier League
Megvan mikor pótolják a vasárnapi tüntetés miatt elmaradt MU-Liverpool rangadót
19 ÓRA
Minderről a spanyol AS-nek adott interjújában nyilatkozott. Többek között arról, hogy a Midtjylland elleni múlt heti Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen számított rá, hogy ő legyen a csapatkapitány, miután Jordan Henderson a kispadon kezdett, két helyettese: James Milner és Virgil Van Dijk pedig sérült volt. Klopp azonban a fiatal Trent-Alexander Arnoldot bízta meg az ideiglenes vezető szereppel.
„Őszintén szólva csalódott voltam. Azt reméltem, én leszek a kapitány. De a menedzser másképp döntött, így elfogadom, és alkalmazkodom hozzá” – nyilatkozta a játékos. Ez okokat adhat a spekulációkra akkor is, amikor ezt a kérdést tesszük fel: miért éppen most maradt ki az egyiptomi sztárcsatár a Liverpool kezdő 11-éből? Talán bosszúból?
A BT Sport meg is kérdezte, Klopp pedig egyszerűen annyit mondott: pihennie kell.
„Mo Salah a kispadon lesz, nagyon sokat játszottak mostanában. Persze meccs közben lehet, hogy beáll, és meghozhatja a játék képének a szükséges változtatást. Minden srácra szükség van.”
Mindezt persze pont most megtenni furcsa, hiszen a csapat túl van a BL-csoportkörön, legközelebb jövő vasárnap játszik a West Bromwich Albion ellen.
De van itt még valami. Salah évek óta az angol csapat csillaga, de csak most adott először interjút a legnagyobb példányszámú spanyol sportlapnak, ez pedig újabb ok a gyanúra: talán a játékos képviselői ágyaznak meg egy esetleges későbbi átigazolásnak. A kérdésre, hogy szeretne-e valamelyik La Liga klub játékosa lenni, ezt válaszolta:
„A (Real) Madrid és a Barcelona a legnagyobb klubok közül való. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, de most mindenképpen arra kell koncentrálnom, hogy csapatommal megnyerjük a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját.”
Salah 2018-ban ötéves szerződést kötött a klubbal, de az ikonikus csatártrió másik két tagját, Sadio Manét és Roberto Firminot is 2013 nyaráig biztosan marasztalja a klub. Salah madridi távozásának híre azonban időről időre felröppen.
A Crystal Palace elleni bajnoki mérkőzést egyébként idegenben 7:0-ra nyerte a Liverpool. Mohamed Salah az 57. percben állt be, és kétszer is betalált az ellenfél kapujába. Így 13 góllal vezeti a bajnokság góllövőlistáját.
via Yahoo Sports
Premier League
Egyre korábban rabolja le a dél-amerikai klubokat az európai elit
02/05/2021 18:07
Premier League
Áll a bál az Old Traffordban: szurkolói tiltakozás miatt nem tud elkezdődni a MU-Liverpool
02/05/2021 15:26