Az argentin mester egyszer már naggyá tette Londonban, ahol most egy ideje el van hanyagolva. Párizsban kaphat még egy esélyt az Eb-re törekvő csatár.

Dele Alli kétségtelenül küszködik a Tottenhamnél. Mióta José Mourinho 2019 novemberében átvette a csapatot, a játékos piaci értéke egyre csökken, és egyre kevesebb játéklehetőséget kap. A Transfermarkt adatai szerint 90 millió euró helyett most már csak 38. Mivel kevés játéklehetőséget kap, az angol válogatottban is egyre inkább háttérbe szorul: utoljára 2019 nyarán, a Nemzetek Ligája négyes döntőjében volt a nemzeti csapat tagja.

Ha szeretne visszatérni az Európa-bajnokságra, sürgősen lépnie kell.

Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
A Paris Saint-Germain edzőváltása körül lehet keresni a megoldást. A The Guardian arról számolt be, hogy a frissen kinevezett vezetőedző Mauricio Pochettino a januári átigazolási időszak első számú célpontjának nevezte a 24 éves angol támadó középpályást.
Valóban, az argentín mester egyszer már felfedezte Alit. 2015-ben az ő irányítása alatt igazolta a Tottenham a harmadosztályú MK Donstól. Ali – noha vereséggel zárult – ott volt a 2019-es Bajnokok Ligája döntőben a Liverpool ellen. Mourinho megjelenése azonban megváltoztatta a széljárást.
Alli a 2020/21-es szezonban eddig mindössze négy meccsen lépett pályára a Premier League-ben, és összesen 74 percet játszott.
A Transfermarkt összeállítása szerint nála többet már csak Eden Hazard és Christian Eriksen értéke zuhant nagyobbat 2020-ban.
Az előbb említett dán Eriksen hasonló utat járt be, bár ő a Londonba való távozás után, az Interben nem találta a helyét. Az ő párizsi szerződtetése is szóba került, de az első számú londoni kötődésű érkező a kölcsönben szerződtetendő Dele Alli.

Mourinho és Dele Alli viszonya nem felhőtlen.

Fotó: Eurosport

A játékos szívesen csatlakozna Párizsba a következő félévre, ezzel különösen remélve a több játékidőt és az ismételt csatlakozási lehetőséget a válogatotthoz. A londoni klub azonban még hezitál az elengedését illetően. Daniel Levy, a Klub elnöke és José Mourinho szerint minden játékosra szükség van, hiszen nehéz tavasz vár a csapatra. A Tottenham ott van a Ligakupa döntőjében, állva van még az FA-Kupában és az Európa-ligában, és jelenleg holtversenyben harmadik helyen állva akár a bajnoki címért is küzdhetnek.
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23