Szezonbeli harmadik győzelmével a Tottenham az ötödik helyre lépett fel a Premier League tabelláján, a nyitófordulós vereség óta pedig ötmeccses veretlenségi szériát is építettek az észak-londoniak. A Burnley elleni idegenbeli sikert követően Jose Mourinho, tőle némileg szokatlan módon, a siker okait elemezve a learatásra váró babérokat megosztotta elődjével, Mauricio Pochettinóval is.


Felejthető játékot hozott  az angol bajnokság hétfő esti találkozója, amelyen a házigazda Burnley a Turf Moor-on fogadta a Tottenhamet. A találkozó egyetlen gólja a 76. percben született, amikor egy vendégszögletet követően Harry Kane tette bele a fejét a tizenegyespont magasságában szálló labdába, amelyet aztán Szon Heung Min továbbított a hazaiak kapujába, szintén fejjel. Nagy szezont fut eddig a rövidített sorkatonai szolgálatát a Premier League kényszerszünete alatt abszolváló dél-koreai kiválóság, akinek hatodik meccsén ez már a nyolcadik gólja volt, ráadásul a hetedik, amelyet idegenben szerzett. A csapat elsőszámú gólfelelőse, Harry Kane sincs sokkal gyengébb passzban, hiszen ő eddig ötször talált be a PL eddigi fordulóiban. Ami azonban igazán szembeötlő, hogy Szon és Kane mennyire érzik egymást a pályán, és hogy ez a sokszor telepatikusnak vélt játékkapcsolat közöttük már hány Spurs gólban öltött testet. A tegnapi koprodukció volt ugyanis a huszonkilencedik olyan Spurs gól, amelyen a Kane-Szon duó osztozott gól/gólpassz leosztásban. Ezzel a mutatóval a Spurs párosa fellépett a műfaji dobogó holtversenyes második helyére, megosztozva a dicsőségen a ThierryHenry-Robert Pires, valamint a David Silva-Sergio Agüero duókkal. A ranglistát Frank Lampard és Didier Drogba vezeti, akik így együtt összesen harminchat gólt hoztak össze egymásnak hosszú Premier League pályafutásuk alatt.

000_8QD2KW.jpg

Fotó: Eurosport

Premier League
A kapus fejelt gólt a 95. percben, fordított a Liverpool
21 ÓRA
A Tottenhamet szűk egy éve irányító Jose Mourinho, aki testközelből figyelhette a Lampard-Drogba párost is annak idején a Chelsea-nél, érthetően elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően, és nem felejtette el megjegyezni, hogy a Kane-Szon páros „feltalálása” nem feltétlenül az ő érdeme:
„Nem szeretném megtartani magamnak az elismerést, a játékosok közötti megértés Mauricio érdeme. Régóta egymás mellett játszanak, igaz, Harry ma már nem minden esetben a kilences pozíciót foglalja el. Ami igazán jó érzéssel tölt el, hogy kettejük között nincs irigység, nagyon jó barátok és topjátékosok, akik mindent alárendelnek a csapat sikerének.”
Való igaz, hogy a két klasszis jóval régebben tagja a Spurs keretének, mint amióta Mourinho látja el a menedzseri feladatokat. Az angol válogatott csatár többszöri kölcsönjátékok után, 2013. májusa óta egyhuzamban a londoniakat erősíti, a dél-koreai gólvágót pedig egyenesen Pochettino csábította a klubhoz, amikor 2015 augusztusában átigazolta a Bayer Leverkusen csapatától.
Elődjének méltatása mellett Mourinhónak még arra is volt gondja, hogy hétfői vendéglátóik vezetődzőjét, Sean Dyche-t, illetve csapatát is megdicsérje:
„A játékosaim nem tudták azt a minőségi futballt játszani, amit látni szeretnék a pályán, de ez nem miattunk alakult így, hanem mert a Burnley nem engedte. Ismerem Seant és tudom mennyire meg tudja nehezíteni egy támadó csapat dolgát. Nagyon okos edző, abból gázdálkodik, amije van, és pontosan azt hozta ki a tegnapi meccsből, amire számítottunk ─ egy kemény, nehéz találkozót.”
Nem ülhet sokáig a babérjain a Tottenham, hiszen csütörtökön Belgiumban lesz jelenése a csapatnak, ahol az Európa Liga J-csoportjában az Antwerp vendégeként lép pályára Jose Mourinho gárdája. A következő Premier League összecsapásra sem kell sokat várniuk az észak-londoniaknak, vasárnap este ugyanis a bajnokság hetedik fordulójában a Brightont fogadják. 
via Goal.com
Premier League
Klopp Lewandowskiéhoz hasonlította Salah fejlődését
15/05/2021 14:38
Premier League
Guardiola zseniális változtatásai vezették újra a csúcsra a Cityt
13/05/2021 19:18