Christian Pulisic izgatottan várja, hogy ismét együtt dolgozhasson Thomas Tuchellel, aki még évekkel ezelőtt, a Dortmundban egyengette a fiatal amerikai pályafutását. A szélső szerint az első edzések kiváló hangulatban teltek, emellett új dolgokat tanulhatnak edzőjüktől. Az első igazán nagy teszt csütörtökön vár a csapatra, ám Pulisic egyelőre magabiztosan várja a Spurs elleni összecsapást.


Idén - részben talán a koronavírusnak köszönhetően - viszonylag csendesen csordogált a téli átigazolási ablak, a klubok többsége legfeljebb olcsón megszerezhető, vagy egyenesen ideiglenesnek szánt játékosokat szerződtettek. A legnagyobb változást tehát a kispadon történő személycserével lehetett elérni, így döntött a Chelsea is, amely előbb megköszönte Frank Lampard munkáját, majd azzal a lendülettel a Paris Saint-Germaintől karácsonykor kirúgott Thomas Tuchelt ültette a helyére. Egy játékos biztosan akadt, aki örült a német érkezésének.
Pulisic a dortmundi időszakban egyszer már megtapasztalhatta, milyen Tuchelnek dolgozni, és nagyon sokat köszönhet az edzőnek. Ő adott először lehetőséget a felnőttek között az akkor még csak 17 éves tehetségnek, aki már akkoriban kitűnt játéktudásával a korosztályából. Tuchel 2017-ben, Pulisic 2019-ben távozott Dortmundból, útjaik pedig Londonban keresztezték ismételten egymást, és a bizalom érthető módon kölcsönös. A játékos most is szép emléket őriz a közös németországi munkájukról.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 10:42
Kevés taktika, elveszített öltöző, fejlődő fiatalok - Frank Lampard 18 hónapjának öröksége | Eurosport
18 hónap után megvált Frank Lampardtól a Chelsea vezetősége. Az angol klublegenda a várakozásokat felülmúló debütáló idényét követően nem tudta állandósítani a csapat jó formáját, rendszeresen vitába keveredett a vezetőséggel, a játékosok pedig úgy érezték: nem kapnak elég instrukciót és visszajelzést az edzőtől. Az edzőváltás elkerülhetetlen volt, és talán még pont időben lépte meg a Chelsea.
"Emlékszem, hogy alatta debütáltam a felnőttek között, nagyon izgalmas időszak volt az. A dortmundi ifik között játszottam, amikor kaptam egy hívást amelyben közölték, hogy az első csapattal fogok edzeni és teljes értékű tagja leszek a felnőtt keretnek. Be kellett küzdenem magam a csapatba, mert az egy nagyon erős társaság volt, fiatalként pedig extrán kellett dolgoznom, hogy kitűnjek. Az edzőm bízott bennem, és ami a legfontosabb, megadta a játéklehetőséget, amiért nagyon hálás vagyok" - mondta Pulisic, aki úgy érzi, sokat segített neki Tuchel.
Bár a német edző még csak két mérkőzésen irányította a Chelsea-t, az amerikai válogatott szélső szerint már most láthatóak a pozitív jelek. "Egyelőre minden rendben. Más szemléletmód szerint futballozunk, volt egy nagyszerű győzelmünk, szóval pozitív volt a kezdés. Őrült időszakon vagyunk túl, így már önmagában a győzelem ténye mindenkit izgatottá tett az öltözőben. Edzéseken nagyon jó a hangulat, az arcokon mosoly van, amit jó látni" - fogalmazott Pulisic, akit a soron következő bajnokiról is kikérdeztek.
Csütörtökön ugyanis nehéz feladat várhat a Chelsea-re, hiszen a hatodik helyen álló, de a sérült Harry Kane-t továbbra is nélkülöző Tottenham otthonában lép pályára. "Nekünk ideális időpontban jön a meccs, hiszen egy jó eredményt követően érkezünk. Magabiztosak és izgatottak vagyunk. Jó lehetőség, hogy nyomatékosítsuk ezt, és ami a legfontosabb, tovább építsük a momentumot. Mindannyian tudjuk, hogy mi jelenthetne, ha egy jó csapat ellen sikerülne jó eredményt elérnünk" - hangsúlyozta a szélső.
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 11:23