Leroy Sané egy interjúban érdekes részleteket árult el Pep Guardiola hozzáállásával és munkamódszereivel kapcsolatban. A német válogatott szélső állítása szerint az edző megszállottan kereste a lehetőségeket, hogyan tudná tovább fejleszteni a játékosait. Olyannyira, hogy egy idő után úgy érezte, mintha az edző egy miniatűr mása folyamatosan súgná neki az instrukciókat.


2016-ban Sané fiatal tehetségként szerződött a Manchester Cityhez, és rövidesen a Premier League egyik legjobb szélsőjeként tartották számon. Ebben a folyamatban elévülhetetlen szerepe volt Pep Guardiolának, aki rendszerbe helyezte és hasznos tanácsokkal látta el a kiváló képességű játékost. Sané a 2018-as és a 2019-es bajnokcsapatnak egyaránt meghatározó játékosa volt, a két idényben összesen 45 gólhoz járult hozzá. Klasszikus szélsőerényeivel olyan dimenziót (és szélességet) adott a csapatnak, amire csak ő volt képes a keretben.
Az eredményesség ellenére voltak olyan médiahírek, miszerint a két fél között nem épp súrlódásoktól mentes a viszony - ezt alátámasztandó, akadtak olyan időszakok, amikor Guardiola csak csereként vette számításba a támadót. Sané szerint azonban ezeket csak a sajtóban fújták fel, valójában kiegyensúlyozott volt a viszonyuk. Pedig Sané és Guardiola egy épületben lakott Manchesterben (egyébként David Silvával és Ilkay Gündogannak egyetemben), ami megnehezíthette volna a magánéletét, a futballista szerint azonban ennek nyoma sem volt.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
Guardiola a végsőkig küzdött a német szélsőért, aki inkább a Bayernt választotta | Eurosport
Sokat elárul Leroy Sané képességeiről, hogy Pep Guardiola foggal-körömmel ragaszkodott hozzá, és a Manchester City ennek megfelelően több szerződéshosszabbítási ajánlatot tett neki. Végül az angolok kénytelenek voltak belátni, hogy a játékos távozása elkerülhetetlen, és olyan megállapodás született, amivel mindenki elégedett lehet.
"Pep családját többször láttam az épületben, mint Pepet. Szó sem volt arról, hogy az ablakban álldogálva várta, hogy lecsekkoljon minket, mikor térünk haza. Úgy gondoltam, jó dolog, hogy ennyire közel lakom a kollégáimhoz. Rendes szomszédság volt. Guardiola új szintre emelte a játékomat. Főként apróságokon dolgoztunk: hogy melyik lábammal vegyem át a labdát a különböző szituációkban és hogyan. Hogy mi a legjobb döntés a terület megnyitásához" - mondta a válogatott szélső, hozzátéve: Guardiola ezen a téren egészen megszállott tud lenni.
"Ilyesmiről a többi edző is beszél, ő azonban minden nap hangsúlyozta, egészen addig, hogy egy idő után már egy, a fejemben élő, de az ő hangjával beszélő kicsi ember mondta meg, hogy mit tegyek és hogyan."
Sané szerint ez az edző legkülönlegesebb tulajdonsága: egészen addig nem nyugszik, amíg nem érzi azt, hogy fejlődtek a játékosai. Márpedig ő mindig talál fejleszthető pontot. "Egészen addig nem áll le, amíg nem látja azt, hogy fejlődtünk. Fáradhatatlanul talál valami újat, amin épp dolgozni lehet. Ha nem igazolok Manchesterbe, soha nem érem el ezt a szintet" - jelentette ki a szélső. Sané az előző idény végén mégis távozott Angliából, és elfogadta a Bayern München ajánlatát, ahol egyelőre a vártnál gyengébben teljesít.
A támadónak vannak egészen kiváló és csapnivaló mérkőzései is, és ezen a hullámzáson még nem tudott úrrá lenni. Decemberben még az a csúfság is megesett vele, hogy 36 perc játék után lekapta őt Hansi Flick, pedig eleve csereként kapott lehetőséget. "Amikor megláttam a számomat a táblán, tudtam, hogy rólam fognak beszélni. Ha viszont egy Thomas Müllerhez hasonló játékos ilyen erővel áll ki melletted a tévé kamerái előtt, az azt jelzi, hogy a társak elfogadnak. Tudom, hogy a klub mögöttem áll, egyébként nem vettek volna meg. Keményen dolgozom."
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23