José Mourinho arra kérte a játékvezetőket még a csütörtöki Tottenham-Liverpool bajnoki rangadó előtt, hogy szükség esetén legyenek szigorúbbak Jürgen Kloppal szemben, miután megismételte azt az állítását, hogy más menedzsereknek többet megengednek az oldalvonalnál tanúsított viselkedésükkel kapcsolatban.


A Spurs főnöke még decemberben csapott össze verbálisan Kloppal a decemberi egymás elleni mérkőzésük után, mérges szavakat váltott ki belőle a német viselkedése, mire Mourinho utólag azt mondta: "Ha ugyanúgy viselkedem a vonalnál, akkor nem maradhattam volna ott."
Mourinho óvakodott attól, hogy név szerint említse meg Kloppot, de megkérdezték tőle, hogy számít-e valami másra, amikor a két csapat ismét egymással találkozik Észak-Londonban.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
Mourinho és az ellenségkeresés ötven árnyalata | Eurosport
José Mourinho kettős mércével vádolta a Premier League tisztségviselőit a technikai zónában mutatott edzői magatartások elbírálása tekintetében. A Tottenham Hotspur menedzsere új fronton nyitott harcot a PL-ben tevékenykedő edzőkkel szemben, ezúttal az oldalvonal mellett látott viselkedésük miatt ítélt el néhány trénert, miközben ragaszkodik ahhoz az állításához, hogy velük szemben ő "a jó viselkedés remek példája".
"Az én esetemben fejlődést érzek. Esetemben az érzelmi kontroll evolúcióját éreztem. Minél nyugodtabb vagyok, annál jobban tudom olvasni a játékot, és még örülök is, hogy inkább az asszisztenseim mennek le az oldalvonalhoz kommunikálni a negyedik játékvezetővel. Ú
gy éreztem, hogy meg kell változtatnom a viselkedésemet, aminek nagyon-nagyon örülök. Ez az én személyes esetem. Másokról nem beszélhetek. Amit elmondhatok az az, hogy amikor nem viselkedtem jól, kétféleképpen fizettem meg az árát. 
Az egyik az volt, hogy a meccseket csak a tévében vagy az öltözőben nézhettem, a másik ár pedig a nagy pénzbírság volt. 
És úgy érzem, hogy néhány másik kollégával nem ugyanaz történik, mint ami velem. De ha a játékvezető és a negyedik bíró ott van, hogy elvégezze a munkáját, akkor csak remélem, hogy el is végzik a dolgukat, és úgy járnak el, ahogy kell." - nyilatkozta Mourinho.
Mourinho, aki körülbelül 295 000 font bírságot gyűjtött össze az Angol Labdarúgó-szövetségtől 2004-es első szerepvállalása óta Angliában, szintén elismerte, hogy nem áll különösebben közel Klopphoz, annak ellenére, hogy a páros 2012 októberéig 12 alkalommal vezetett csapatokat egymás ellen.
Kloppot már a United legendás edzőjéhez hasonlítják, de tagadja, hogy befolyásolni próbálná a játékvezetőket | Eurosport
Klopp a Unitednek megítélt sok büntetőt firtató megjegyzését követően elfajult a nyilatkozatháború a két csapat hétvégi rangadója előtt. Egy korábbi játékvezető kollégái befolyásával vádolta meg a német edzőt, aki viszont véleménye szerint csak a jogos tizenegyeseket szeretné megkapni. A bajnoki cím sorsát jelentősen befolyásoló rangadót rendeznek hétvégén a Premier League-ben, ahogy pedig ilyenkor lenni szokott, a mérkőzést komoly nyilatkozatháború előzi meg.
"Nincs meg a Leicester City-főnök Brendan Rodgers telefonszáma, de például megvan a Wolves-menedzser, Nuno Espirito Santo száma. 
Tehát elküldhettem Nunónak a születésnapi jókívánságaimat, Brendannek viszont nem. 
Tehát most mondom, hogy boldog születésnapot, Brendan. Mivel mind a hármunk születésnapja ugyanarra a napra esik, nem felejtem el, amikor ugyanaznap a barátaim is ünnepelik az övékét. 
Nem vagyok Jürgen barátja, mert soha nem töltöttük együtt időt Jürgennel. Nuno volt a játékosom a Portóban, Brendan pedig néhány évig egyik korábbi klubomnál, a Chelsea-nél dolgozott. 
Tehát, ha van valami közös vonásunk, vagy jól ismerem az illetőt, akkor mondhatom: 'Tetszik nekem, ő a barátom' vagy 'Nem szeretem, nem a barátom.' Jürgennel öt percünk van a meccs előtt vagy után. Ő egy olyan kolléga, akit tisztelek, nincs semmi problémám vele, és úgy gondolom, hogy ő is így van velem." - zárta mondandóját a portugál menedzser. 
A Liverpool másodszor is legyőzte a Premier League-ben a Tottenhamet, a címvédő 3-1-re győzött idegenben a több óriási védelmi hibát elkövető Tottenham otthonában. 
via ESPN
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23