Három pont az elmúlt öt Premier League meccsen: ez a Tottenham elmúlt időszakának mérlege. A következő hetekben maximumon kell teljesíteni ahhoz, hogy ne mutassanak ajtót José Mourinho vezetőedzőnek.

Noha nem a Tottenham az angol Premier League jelenlegi legrosszabb formájú csapata – az elmúlt öt meccsen például a címvédő Liverpool is kevesebb pontot ért el a londoni egyesületnél. Mégis tény, hogy a Spurs, ami a 12. fordulóban még vezette a tabellát, jelentős különbséget mutat az akkori tervek és a realitás között. A bajnoki pontok alapján lassan már az európai kupaszereplés is komoly nehzség a jelenleg kilencedik helyen álló csapatnak, ám azt még elérhetik a közelgő ligakupadöntő megnyerésével, amit a sokszoros győztes Manchester City ellen játszanak. (És mivel a City a Bajnokok Ligájában fog indulni, vesztesként is jogosult lesz.) José Mourinho így is a kritika kereszttüzében van. A The Telegraph már pedzegeti: a lipcseiek edzője Julian Nagelsmann megfelelő utód lenne.
A lap beszámolója szerint Daniel Levy ideális alternatívának tartja a fiatal német edzőt, abban az esetben, ha úgy döntenek, a portugál nem folytathatja a munkát. Mint ismeretes, a szakember akkor 2019 novemberében Mauricio Pochettino helyére jött, és 2023-ig szerződés köti.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
A minimális feltétel a közeljövőre: továbbjutni az Európa Ligában, és megnyerni a következő három bajnoki mérkőzést.
Egyik sem tűnik lehetetlen feladatnak: az EL-ben a múlt heti első mérkőzésen az osztrák Wolfsberger AC-t verték 4:1-re a Puskás Arénában, így a visszavágó már csak formalitás (otthon cikkünk megszületése után 4-0-ra nyertek az angolok – a szerk.). A következő három bajnoki ellenfél pedig a Burnley, a Fulham és a Crystal Palace – előbbi kettő mindenképpen kiesési gondokkal küzd, de a harmadikat is illik megverni. Szükség lesz a világhírű módszerekre.
Jose Mourinho: Az én módszereim a legjobbak a világon! | Eurosport
Jose Mourinho, amellett, hogy a nemzetközi futballélet vitathatatlanul egyik legjobb edzője, szeret igazán nagyokat mondani. 2004-ben emlékezetes belépővel nyitotta angliai menedzseri karrierjét, az akkor elhangzott, azóta valósággal hozzánőtt Special One jelzőre pedig megszólalásaival rendre rá is szolgál. Amikor egy csapat legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt is elveszít, nem feltétlenül a dícséret és az elégedettség jut azonnal eszünkbe asszociációként.
A Telegraph szerint Nagelsmann nyitott volna a váltásra, persze nem szezon közepén. Nemrég úgy nyilatkozott, az angol első osztály egy nagyon érdekes bajnokság, és nagy célja valami hasonlót elérni ott, mint tette honfitársa, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében ellenfele, Jürgen Klopp. Ez egy komoly lépés lenne neki a jövőben.
Nagelsmannt egyébként a Chelsea, Mourinho korábbi kenyéradója is hívta, amikor Frank Lampard helyett végül a PSG volt vezetőedzőjét, Thomas Tuchelt, egy másik német szakembert hívtak. Kérdéses persze, Lipcse mit szól az akcióhoz, hiszen Nagelsmann szerződése kivásárlási záradék nélkül ugyanúgy 2023-ig tart, mint portugál kollégájáé.
via Transfermarkt
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23