Nagyot fordult a kocka Frank Lamparddal. A jó szezonrajtot követően az utóbbi hetekben nem megy a Chelsea-nek, szerződéshosszabbítás helyett pedig egy ideje állása miatt kell aggódnia. Tudja jól, játékosmúltja nem lesz elég ahhoz, hogy több időt kapjon a bizonyításra.


A Chelsea az elmúlt hat Premier League mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, és mindössze négy pontot gyűjtött össze, de a tabellán elfoglalt kilencedik pozíciónál is nagyobb probléma talán, hogy a méregdrága nyári igazolások egyelőre nem brillíroznak. Lampard egyre gyakrabban kapja meg azt a kérdést, meddig maradhat a londoni klub élén.
A Chelsea menedzserei általában nem kapnak túl sok időt, hogy túllendüljenek a kríziseken, Lampard úgy gondolja, csak azért, mert a klub ikonikus játékosa volt éveken át, nincs kivételezett helyzetben.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 10:42
„Tudom, miről szól a futball, megértem az igényeket és az elvárásokat. Úgyhogy nem hiszem, hogy bármivel is kiérdemeltem, hogy másképp kezeljenek” - nyilatkozta Lampard.
Hozzátette, csapata nagyon fiatal, így időre van szükség, hogy stabilan jó játékot tudjanak hozni.
„Értem, hogy sok munkát kell még elvégeznünk. A fiatal játékosok számára nagyon kemény volt a tavalyi szezon, és az, hogy új játékosok érkeztek idén, akiktől azt várják el, hogy ilyen fiatalon azonnal teljesítsenek, komoly kihívás.”
Egy hónapja még a bajnoki címről kérdezték, most az állásáért küzd a Chelsea edzője | Eurosport
Egy hónappal ezelőtt két pont választotta el a Chelsea-t a Premier League első helyétől, a csapat pedig magabiztosan vette az akadályokat. Azóta viszont váratlanul gödörbe kerültek a londoniak, hét mérkőzésből csak egyet tudtak megnyerni, és szép lassan az angol liga középmezőnyében találták magukat. Vajon túlélheti Frank Lampard a negatív sorozatot a Chelsea kispadján?
A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovich sosem a türelméről volt híres, ha nem jöttek a jó eredmények, az általában az aktuális edző állásába került. Lampard tudja jól, hogy ez vele is bármelyik pillanatban megtörténhet, ennek ellenére hálás az orosz üzletembernek.
„Ez természetesen az ő kiváltsága. Azt kell, hogy mondjam, amikor sok évvel ezelőtt megérkezett a Chelsea-hez, az nagy hatással volt a pályafutásomra. Ki tudja, merre ment volna a karrierem, de szerencsére egy olyan klubnál voltam, melyet a tulajdonos felhozott, és teljesen megváltoztatta az arculatát. Ez átalakította az életemet, tisztában vagyok ezzel. Ugyanakkor úgy gondolom, csak ezért nem érdemlek előnyt. Itt vagyok, és azt hiszem, hogy a tavalyi munkám, mikor negyedikként zártunk, a körülményekhez képest pozitív volt. Ezt kell folytatnunk.”
A Chelsea kritizált, 70 milliós középpályásának tehetsége megkérdőjelezhetetlen a londoniak korábbi 10-ese szerint | Eurosport
Kai Havertz tehetsége megkérdőjelezhetetlen Joe Cole, a Chelsea ex-középpályása szerint, a 70 millió fontért szerződtetett németet a londoni időszaka kezdetén sok igazságtalan kritika érte. Havertz Kepa Arrizabalaga mögött a Chelsea történetének második legdrágább igazolása lett, amikor szeptember elején ötéves szerződést kötött a Bayer Leverkusentől érkezve.
Lampard hisz a fiatal játékosaiban, de úgy gondolja, időre van szükségük ahhoz, hogy kihozzák magukból a legjobbat. Sokakban saját magát látja, neki is bele kellett szoknia a Premier League iramába.
„Sosem gondoltam, hogy sima ügy lesz, a szezonrajt előtt is tisztában voltam ezzel, mert gyakorlatilag nem jutott idő arra, hogy az új játékosokkal dolgozzunk. Emlékszem, mikor sok évvel ezelőtt a klubhoz érkeztem, és az első évemben egy átlagos Premier League-középpályás voltam” -
védte meg visszafogottabban teljesítő új igazolásait Lampard
. „A második évben már jobb voltam, a harmadikban még jobb.
A negyedik évtől nőtt olyan szintre a játékom, hogy segíteni tudtam a klubnak. Amikor az új játékosokra gondolok, így nézem a dolgokat.”
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 11:23