Thierry Henry úgy érzi, hogy az Arsenal most olyan csapat, amely bárkit képes legyőzni a Premier League-ben, de úgy véli, hogy az Ágyúsoknak meg kell találniuk a kiegyensúlyozottságot.


Az Arsenal vasárnap legyőzte az észak-londoni rivális Tottenhamet, de még mindig a Spurs mögött találják magukat a tabellán. José Mourinho együttese jelenleg a 8. 45 ponttal, Mikel Arteta gárdája pedig 41 ponttal a tizedik. Henry úgy érzi, hogy a spanyol menedzser vezérletével jó úton halad az Arsenal, de több kiegyensúlyozottságot szeretne látni az Ágyúsok játékában. Henry-t arra kérték a Sky Sportson, hogy értékelje korábbi klubjának teljesítményét:
"Azt hiszem, Mikel nyert magának egy kis időt azzal, hogy tavaly megnyerte az FA-kupát a Chelsea ellen. Ahogy megnyerték - ráadásul egy városi rivális ellen diadalmaskodtak -,  az több időt adott neki a szurkolókkal és a klubbal szemben is, mert volt mit felmutatnia a szezon végén. 
Ami most hiányzik az Arsenalból, az a kiegyensúlyozottság. Néha úgy tűnik, hogy nem hiszik el a játékosok, hogy megnyerhetik az aktuális mérkőzésüket. Aztán amikor olyan helyzetbe kerülnek, amikor fordítaniuk kell, mert hátrányba kerültek, akkor meg az látható rajtuk, hogy '
hú, miért nem így kezdtünk?'. 
Láthattuk, hogy vasárnap meg akarták nyerni a meccset. 
Azzal együtt, hogy a Tottenham egy kicsit megkönnyítette a dolgukat. De látok fejlődést, és Mikelnek most már csak arra van szüksége, hogy kiegyensúlyozottabbá tegye a csapatát." -
kezdte értékelését
Thierry Henry.
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 14:46
Thierry Henry: „Miért kérik egy építkező edzőtől, hogy romboljon?" | Eurosport
Thierry Henry-t, a játékost nagyon sokan ismerik - az edzőről viszont megoszlanak a vélemények. Henry-t nehéz kiismerni. Főleg most, mióta edző lett: a korábbi francia válogatott labdarúgó karrierjének befejeztével a belga válogatottnál vállalt segédedzői munkát, majd a mély válságban tobzódó AS Monacónál állt látványosan földbe, ahol kinevezése után 3 hónappal kirúgták.
Henry játékosmúltja előtt mindenki csak megemelheti a kalapját, de az edzői karrierje eddig finoman szólva sem alakult valami sikeresen. Egykori klubjánál, a Monacónál eleve hibának tűnt a kinevezése, munkájával csak tovább nőtt a francia egyesület válsága, ő pedig pocsékul rajtolt trénerként. Később az MLS-ben, a Montrealnál dolgozott, de családi okok miatt egy év után inkább visszatért Európába. Ahogy kollégánk, Szabó Christophe írta cikkében, "Henry keveset nyilatkozik, és ha meg is teszi, sokszor kocsmai sörözés szintjére vált a beszélgetés. Érdekesen vegyíti az általános frázisokat a konkrétabb gondolatokkal. Időnként szabadon engedi a fantáziáját, életbölcsességeket sorol fel, másoktól idéz."
Ebben az esetben erről kevésbé volt szó, Henry konkrétabb volt, és lenyűgözte, ahogy Arteta felkészítette az Arsenalt a Tottenham elleni rangadóra.
"
Úgy vélem, Mikel jó kerettel dolgozhat, ezt láthattuk vasárnap is. Tetszett, ahogy összerakta a csapatot. Ha közelebbről megnézzük a három támadó elhelyezkedését, akkor szinte 2-3-5-öt játszottak labdával. A srácok mentek előre, megvolt az intenzitás és a vágy a meccs megnyerésére. 
Amikor így játszanak a támadók,
 és mennek előre, akkor az angol bajnokság bármelyik csapatát megverhetik."
"Az online fenyegetések kinyírják a focit" - Granit Xhaka is kiállt a zaklatások ellen | Eurosport
Az elmúlt hetekben sorra érik támadások egy-egy rosszul sikerült mérkőzés után a különböző online platformokon a Premier League focistáit. A teljesség igénye nélkül; rasszista inzultus érte Marcus Rashfordot, Anthony Martialt, Eddie Nkhetiaht sőt az Aston Villa utánpótlás csapatában játszó Tyreik Wrightot is.
Miközben Henry úgy érzi, hogy előrelépés történt, józanító pontot ajánlott fel az Arsenal szurkolói számára, megidézve az olimpiai bajnok vízilabdázó, ifjabb dr. Szivós István egyik legendás aranyköpését, miszerint "fel kell nézni a táblára, a többi csak duma". 
"Szerintem a keret jó. Lehet jobb? Igen. Volt előrelépés? Igen. De az eredményjelző nem hazudik
(ez meg Kemény Dénes egyik gyakran használt mondata volt - a szerk.).
 Még mindig a Tottenham mögött vannak. Még mindig sok csapat megelőzi őket. 
Ez egy folyamat. Remélhetőleg hamarosan változik, de a kiegyensúlyozottságnak gyorsan meg kell teremtődnie." - zárta nyilatkozatát Henry.
via goal.com
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 11:23
Premier League
Elhibázott lépésnek tartja a Szuperliga-csatlakozást a ManCity elnöke
03/06/2021 15:05