A Liverpool Bajnokok Ligája-győztes egykori hátvédje, Jamie Carragher szerint csak úgy áradna a pezsgő a Premier League-címvédő Pool legnagyobb riválisainál, ha megválnának jelenlegi menedzserüktől, Jürgen Klopptól a Vörösök. A televíziós szakértőként dolgozó Carragher arra számít, hogy az Anfielden lévők el fognak kerülni egy ilyen drasztikus döntést.


Sokak szerint kérdéses, hogy a német edző ragaszkodik-e annyira a Liverpoolhoz, hogy kitöltse 2024 nyaráig szóló szerződését. Riasztó visszafejlődést szenvedett el a Premier League címvédője ebben a szezonban, de Carragher szerint a munkához való legideálisabb ember az, aki most is a Pool kispadján ül.
Klopp: "A nehézségek hatására jobb edző lettem" | Eurosport
A Liverpoolnak idén alaposan meggyűlt a baja a sérülésekkel, aminek hatására a bajnoki címvédő most csak a BL-helyekért küzdhet. Jürgen Klopp menedzser szerint azonban a problémák hatására jobb edző lett belőle, a csapat játékában pedig igenis akadnak pozitívumok, még ha ezt eredmények hiányában nem is értékelik a szurkolók.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
Carragher
a
Daily Telegraph
cikkében azt írta:
"Elismert stratégaként John W. Henry mindig ezt kérdezte tőle: ki profitál a legjobban abból, amikor Klopp elhagyja a Liverpoolt? 
A pezsgő a Manchester City, a Chelsea, a Manchester United, a Tottenham Hotspur és az Everton tanácstermeiben áramlana széjjel, és a klub visszatérne 
a Klopp előtti időszak sivárságára, amikor öt év alatt mindössze egyszer szerepelhetett a csapat
 a Bajnokok Ligájában. 
Liverpoolban a modern szurkolók válasza Klopp távozása esetén összehasonlítható lenne Kenny Dalglish 1991-es, vagy Bill Shankly 1974-es távozásával."
Majd így folytatta:
"A kritikáknak fokozódnia kellett a hatodik egymás utáni hazai vereség után, de így is kiállok az elmúlt hetek Liverpoolt érintő kritikája ellen. A játékosok válasza, még a legfontosabb hiányzók esetén is, csalódást okozott nekem. 
Olyan vezérek nélkül, mint Virgil Van Dijk, Jordan Henderson és James Milner, meglepő mentális törékenység tapasztalható a nehézségek során. 
Ne tévesszük ezt össze a vezetőbe vetett bizalom vagy hit csökkenésével. A nap, amikor Klopp egyszer elmegy, egy dicsőséges korszakot fog lezárni. Egy ismerős Liverpool-szurkoló sem haragszik Kloppra. 
Kétségbeesetten várják hogy visszatérhessenek az Anfieldre, hogy köszönetet mondjanak a német tettéért, személyesen segítsenek neki átvészelni ezt a nehéz időszakot."
Klopp helye biztos, de a jövő miatt fontos, mit tud megmenteni a Liverpool a szezonból | Eurosport
Vasárnap tovább folytatódott a Liverpool negatív sorozata: Jürgen Klopp csapata 1-0-s vereséget szenvedett a Fulham ellen, ráadásul ismét hazai pályán kapott ki. Az angol bajnokság címvédője, amely éveken át verhetetlen volt az Anfielden, sorozatban hatodik meccsét veszítette el otthonában, és szép lassan nem csak a bajnoki álmokról, de a top 4-es helyezésről is lemondhat.
Ha eddig nem lett volna egyértelmű, Carragher szerint a továbbiakban is Klopp a legjobb megoldás a Liverpool élén.
"Senki más nem érhette el azt, amit Klopp 2015 óta kínál, trófeákat szállítva és kapcsolatba lépve a drukkerekkel. Éppen ezért - mint Liverpool-szurkoló - nem szeretném, ha bárki más felelős lenne a klubért e sajátos tulajdonosi modell alapján. Beleértve Pep Guardiolát is. 
Klopp nettó kiadása az Anfielden töltött ideje alatt 110 millió font (153 millió dollár) - jóval kevesebb, mint ugyanebben az időszakban a Manchester City, a United, a Spurs, az Arsenal és még az Everton kiadása is."
Klopp megismételte teljes elkötelezettségét a liverpooli ügy iránt, amikor elmondta, hogy nem érdekli a német válogatott szövetségi kapitányi posztja, nem vágyik máshová. Jelentős sikert ért el Angliában, és az 53 éves edző rendszeresen felhívta a figyelmet arra is, hogy szusszanna egy nagyot, amint véget ér az ő és a Pool együttműködése.
Klopp megváltoztatta a Liverpool mentalitását, visszaadta az elveszett identitását és a klub újjászületésének arca lett | Eurosport
Jürgen Klopp 2015 óta újraélesztette a Liverpoolt, ő bizonyult a nagy múltú angol egyesület defibrillátorának, aki 30 év elteltével bajnoki címet szerzett a csapattal. A karizmatikus német edző a Poolnál végzett munkáját mutatja be Melissa Reddy Higgyetek bennünk - Hogyan csinált bajnokcsapatot Jürgen Klopp a Liverpoolból? című kötete, amely a 21.
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23