A Manchester City szenzációs formában futballozó középpályása, Ilkay Gündogan úgy véli, hogy a karrierjéből hátralévő teljes időszakot jelenlegi angol klubjánál töltheti.

A német válogatott középpályás Pep Guardiola csapatának egyik legjobbja ebben a szezonban, a legjobb idényét futja idén, amióta 2016-ból a Borussia Dortmundtól Angliába igazolt. A 30 éves Gündogan a 2020/21-es szezonban minden sorozatot figyelembe véve eddigi 25 meccsén már 13 gólt szerzett - a bajnokságban 18 mérkőzésen 11-et -, ezzel is elősegítve, hogy a City a Premier League élére álljon egy 16 meccses győzelmi sorozattal.
"Őszintén el kell mondanom, hogy el tudom képzelni, hogy ez megtörténik." -
mondta
Gündogan
azzal kapcsolatban, hogy a ManCity lehet profi karrierje utolsó egyesülete.
"Az, ahogyan itt dolgoznak, nemcsak a sport szempontjából,
 hanem a klubot körülvevő minden területen, olyan szintű, amilyet még soha nem láttam pályafutásom során. 
Úgy érzem, hogy az egyesület több mint csupán maga a futball, és csak kellemes érzést jelent ennek a családnak a tagja lenni."
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
Idény közepére összeállt a Manchester City, a Liverpoolt viszont összeroppanthatják a sérülések | Eurosport
Amilyen gyengén indult a Manchester City, annyira egységesnek és magabiztosnak tűnik féltávnál Pep Guardiola csapata, amely talán a legnagyobb esélyes az angol bajnokság megnyerésére. Az élmezőny azonban rettentő sűrű, és a mostani idény egyik legfőbb tanulsága, hogy akár pár hét alatt jelentősen átrendeződhetnek az erőviszonyok, így lehetetlen megtippelni, ki ér oda a legvégén.
A bajnoki cím jelenlegi legnagyobb várományosának egyik legfőbb vezére a 42-szeres német válogatott, aki úgy véli, teljesített már korábban is ilyen kiemelkedően. Sergio Agüero sérülései és koronavírus-fertőzöttsége miatt ebben az időszakban nincs kimondottan első számú gólfelelőse a Manchester Citynek, ezért Guardiola módosított emberei szerepén, és a finomhangolás eredménye a németre nézve bámulatosan alakult. Gündogan mindig elvégezte a dolgát, a megfelelő időben épp a legjobb passzt választotta a meccseken, Rodrival a piszkos munkát is vállalta, de most az ő feladata magában foglalja az ellenfél tizenhatosába való bejutást is, és kiderült, hogy fantasztikus ebben.
Rendkívül fontos gólokat szerez, néha kettesével, Pep pedig Barcelonánál és a Bayern Münchennél is imádta, ha egy középpályása ilyen nagy mértékben kiveszi a részét a találatokat illetően is. Gündogan olyan látványos teljesítményt nyújt, hogy ott kell lennie az Év játékosainak jelöltjei között a Premier League-ben.
"Úgy gondolom, hogy a pályám során voltak már olyan szakaszok a múltban, amikor ugyanilyen jól játszottam. Természetesen ehhez ebben a szezonban hozzáadódnak a gólok. 
A számok sokkal jobbak, ezért áll meg még jobban ez a produkció. De ez azért is van, mert támadóbb szerepben játszom. Több szabadságom van, amikor az ellenfél kapuját támadom. Igyekszem mindent a lehető legjobban megtenni, keményen dolgozni, és a lehető legjobban vigyázni magamra."
Guardiola pedagógiája idén ért be a Manchester City 20 éves világklasszis-jelöltjénél | Eurosport
Akik azt hitték, hogy a sérült Kevin de Bruyne, Sergio Agüero duó sérülése miatt a Manchester City teljesítménye visszaesik, azok tévedtek. A védelemben a Rúben Dias, John Stones kettős, a középpályán pedig İlkay Gündoğan és Phil Foden szenzációs teljesítménye repíti óriási sebességgel a bajnoki cím felé Pep Guardiola csapatát.
A City szombaton 3-0-ra győzött a Tottenham ellen, és mivel a Manchester United csak 1-1-es döntetlent játszott a West Brommal, hét pont Pep Guardiola csapatának előnye a tabella tetején. A címvédő, és a Leicestertől 3-1-es vereséget szenvedő Liverpoollal szemben már 13 egységnyi előnye van Bernardo Silváéknak. A Spursnek kettőt vágó Gündogan bízik benne, hogy együttese visszaszerezheti a PL koronáját, de ragaszkodik ahhoz, hogy csapatának ehhez a legjobbját kell nyújtania. 
"Ha továbbra is így játszunk, akkor a bajnoki cím favoritjainak fogom tekinteni magunkat. De ez nagyon sok munkát igényel minden játékosunk részéről. 
Egyénileg és a csapat szempontjából is. Tudjuk, mit értünk el az elmúlt hetekben, és hogy ez milyen felelősséggel jár. Szembe kell néznünk ezzel a felelősséggel, mert bajnokok akarunk lenni." - zárta nyilatkozatát az angol bajnokság januári legjobbjának választott középpályás.
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23