Steven Gerrard azt kívánja, bárcsak új szerződést írt volna alá Liverpoolban Jürgen Klopp érkezése előtt, és csak egy évvel később igazolt volna az Egyesült Államokba. 


Gerrardot, aki 1998 és 2015 között több mint 700 mérkőzést játszott a Liverpoolban, a klub történetének egyik legnagyobb játékosának tartják. Az ex-angol válogatott középpályás ezalatt kilenc trófeát nyert az Anfielden, köztük a Bajnokok Ligáját, miközben 186 gólt és 143 gólpasszt jegyez. De ez mind elmarad attól a hatástól, amit az egész klubra és a szurkolókra gyakorolt. 
2015-ben új kihívást keresve távozott az MLS-ben szereplő LA Galaxyhoz, ahol egy szezont töltött, mielőtt 2017 januárjában visszavonult volna a profi játéktól. A skót Rangers 40 éves vezetőedzője most elismerte, hogy sajnálja, hogy ilyen hamar eldöntötte, hat évvel ezelőtt, hogy távozik addigi egyetlen egyesületétől, mert így elment mellette az a lehetőség, hogy Klopp hatalmas sikereket hozó liverpooli periódusa elején a német irányítása alatt játszhasson.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
Játékosként nem ment, edzőként sikerülhet: Skóciában szerezhet végre bajnoki címet a Liverpool legendája | Eurosport
Steven Gerrard egész játékoskarrierjét a bajnoki cím megnyerése nélkül húzta le Liverpoolban, edzőként azonban most a győzelemre 10 éve váró Rangerst vezetheti a trófea megnyeréséhez. Ha karácsonyi fociról van szó, elsőként egyértelműen az angol Premier League juthat eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen míg a kontinens más topbajnokságai az év ezen szakában szünetelnek, Angliában komoly hagyomány van mérkőzést rendezni az ünnepek alatt.
"Most visszatekintve azt kívánom, bárcsak aláírtam volna a Liverpool által felajánlott utolsó egyéves szerződést, mert lehetőségem lett volna egy rövid időszakban Jürgen Klopp vezetésével játszani. Emiatt van bennem egy pici sajnálkozás innen, Skóciából. 
Fantasztikus utam volt Liverpoolban, és a magaslatok, amelyekre a klub elvitt, olyan emlékek, amelyeket soha nem fogok elfelejteni, mindig nagyra fogok tartani, és minden egyes nap gondolok rájuk. Ugyanakkor voltak olyan pillanataim, amelyekből megpróbáltam tovább lépni a brutális mélypontokat illetően, de nem szeretnék mindig a csúcsról és a hullámvölgyekről 
beszélni. 
Szeretettel szeretnék visszatekinteni erre az útra, mert megéltem az álmomat, szülőhelyem c
sapatában játszottam, és olyan dolgokat értem el, amelyekről soha nem is álmodtam."
- nyilatkozta Gerrard.
Gerrard a futballcsukája szögre akasztása után gyorsan megszerezte az edzői képesítéseit, és 2018-ban a skót Premier League egyik ikonikus klubjánál, a Rangersnél kezdte meg menedzseri karrierjét. Lenyűgözően szerepelnek vele a glasgowiak, és ez azért is fontos számára, mert Steven Gerrard úgy hagyta abba a játékos-pályafutását, hogy soha sem nyert első osztályú bajnoki címet, most viszont vezetőedzőként Skóciában teheti ezt meg. 
A korábbi Liverpool-játékos Steven Gerrardban látja Jürgen Klopp örökösét | Eurosport
Phil Thompson, a Liverpool korábbi védője elmondta, a Rangersnél kiváló munkát végző Steven Gerrardban látja Jürgen Klopp egyik lehetséges örökösét. A 66 éves klublegenda szerint az egykori liverpooli közönségkedvenc Skóciában bizonyította, hogy remek edző lehet belőle, ráadásul a Liverpool utánpótlásában töltött évei alatt Klopp munkamódszerével is megismerkedhetett.
Remek munkája már olyan spekulációkhoz is vezetett, hogy egy napon ő követheti majd Kloppot a Liverpool menedzsereként. Szerinte az angol Premier League-be való visszatérés gondolata nagy vonzerővel bír, de egyelőre nincsenek látható céljai a Pool irányításában.
"Sokszor kérdeznek a Liverpoolról, és nem nagyon akarok ebbe belemenni, mert ez a dolog most nem foglalkoztat. Egyelőre csak az álmaimban szerepel az,
hogy egy nap lemegyek délre, és ott irányítok csapatot, de nem rohanok, nincs erre vonatkozó dátumom vagy időpontom. A Liverpoolnak van egy fantasztikus, világszínvonalú menedzsere, igazi sikerkorszakot élnek át vele, 
nagyon büszke vagyok a klubra és az elmúlt évek erőfeszítéseire, szeretem ott látni a Liverpoolt, ahol éppen vannak. 
Arra a munkára kell összpontosítanom, amelyben most vagyok, ami fantasztikus lehetőség számomra és hatalmas munka is egyben." - zárta mondandóját Steven Gerrard.
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23