Willian első pár hónapja az Ágyúsoknál rémesen alakult, a gyenge kezdés pedig a brazil játékos önbizalmát is kikezdte. A szélső az utóbbi hetekben kicsit magára talált, most pedig a nehéz időszakról nyilatkozva igyekszik maga mögött hagyni az eseményeket.


Sokan ráncolták a szemöldöküket, amikor az Arsenal csapata tavaly nyáron leigazolta a városi rivális Chelsea-től távozó Williant. A brazil játékos megszerzése ugyan elsőre kockázatmentesnek is tűnhetett, hiszen lejáró szerződése miatt ingyen érkezett, az idősödő szélső azonban 3 évre írt alá, ráadásul állítólag csillagászati, heti 200 ezer fontos fizetésért. 32 évesen joggal lehetett attól tartani, hogy sebességére építő játéka rövidesen visszaesik, a klubnál töltött első hónapjai pedig ezeket a kétkedő hangokat igazolták.
A szélső az első, Fulham elleni bajnoki mérkőzésén ugyan két gólpasszal járult hozzá a csapata győzelméhez, utána azonban teljesítménye mélyrepülésbe kezdett. 25 tétmérkőzés során egyetlen gólt sem szerzett, gólpasszból pedig egyetlen továbbit osztott ki a csapattársaknak. Gyenge formája miatt decemberre a kezdőből is kiszorult, helyére Mikel Arteta edző olyan jól teljesítő fiatal játékosokat tett a csapatba, mint Bukayo Saka vagy Emil Smith Rowe.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
A rossz forma érthető módon Willian önbizalmának sem tett jót. A játékos a napokban erről a nehéz időszakról mesélt a brazil sajtónak:
„Az első meccset leszámítva tényleg egy nagyon nehéz kezdés volt. Utána is voltak jobb meccseim, de a csapat rossz szériába került. Ezzel együtt én is gyenge formába estem, szerintem a legrosszabba a karrierem során.
Ez az időszak volt a legnehezebb, amit profi pályafutásom során megéltem.

willian.jpg

Fotó: Eurosport

Az ok, ami miatt Willian múlt időben beszél az előző hónapokról az, hogy az elmúlt hetek alapján ő és az Arsenal is kimászni látszik a gödörből. Az Ágyúsok az utóbbi 10 meccsükből csak egyet buktak el, még állnak az Európa Ligában, a bajnoki tabellán pedig elérhető közelségbe zárkóztak a nemzetközi kupát érő helyekhez. A javuló teljesítményből a szélső is kivette a részét, előző öt meccsén négyszer is gólpasszt jegyzett.
A brazil játékos reméli, hogy a küzdeni tudása túlsegítette a nehéz időszakon:
„Természetes, hogy ha nehéz helyzetbe kerülsz, akkor dühös leszel és megoldást keresel arra, hogy fejlődj, hogy jobban segíts a csapatodon. Egész idő alatt ezt csináltam.
Sose hagytam abba az edzést, a munkát, végig teljesen elkötelezett voltam.
Willian ugyan a csapat előző két mérkőzését kisebb sérülés miatt kihagyta, a válogatott szünet azonban lehetőséget ad neki is a felépülésre. Reméli, hogy miután újrakezdődik a bajnokság, jó játékkal tud hozzájárulni az Arsenal hátralévő fontos meccseihez:
Időbe telt, de az utóbbi meccseken megint jól játszottam, kitűntem a gólpasszaimmal. Örülök, hogy újra visszataláltam a jó játékomhoz.
Hogy a most már jobb formában lévő Willianre is számító Ágyúsok mire mennek a szezon hátralévő részében, az nagyban befolyásolhatja szélső jövőjét is. Az EL-ből a csapat még mindig reálisan kiharcolhatja a jövő évi Bajnokok Ligája szereplést, ebben az esetben pedig vélhetően a brazil játékos megtartására is lehet igény. Ha viszont a csapat BL (és nemzetközi kupa) nélkül marad, akkor könnyen elképzelhető, hogy megpróbál megszabadulni a nem éppen olcsó fizetésétől, ebben az esetben pedig a szélső nyáron újabb klubváltásra készülhet.
Goal
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23