Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Conor McGregor nagy múltú focicsapatot venne?

Szabó Bence

Frissítve 13/05/2021 - 13:35 GMT+2

A sztárbunyós Conor McGregortól megszokhattuk már az extrém tetteket és nyilatkozatokat, ha pedig hinni lehet neki, újabb nagy dobásként egy ismert futballcsapat megvásárlásán dolgozik.

Connor McGregor beszállna a fociba

Fotó: Getty Images

McGregor kinézte magának a Manchester Unitedet, de a Celtic-re nagyobb az esélye.

A UFC sztárjának nevét már vélhetően az a sportrajongó is hallotta, aki amúgy egyáltalán nincs benne a küzdősportok világában. Az ír bunyós éveken át volt a szervezet legnagyobb húzóneve és könnyűsúlyú bajnoka, emellett pedig olyan nem mindennapi események kötődtek a nevéhez, mint a Floyd Mayweatherrel vívott 2017-es bokszmeccse.
A ringben szerzett pénz és hírnév segítségével McGregor az utóbbi években számos sikeres vállalkozásba is kezdett, alapított például saját whisky márkát, amit idén állítólag 600 millió dollárért értékesített. Ebből a pénzből bőven telhet újabb ambiciózus tervére, ami nem más, mint egy ismert európai futballklub megvásárlása.
Adja magát a kérdés, hogy melyik csapatról lenne szó. Nos, McGregorról ismert tény, hogy nagy rajongója a Manchester Unitednek, erről az év elején a klub honlapjának is nyilatkozott:
"Kiskoromban inkább játszottam, mint néztem a focit, de a Manchester United volt a csapatom. Nemrég jött szembe egy kiskori kép magamról, amin nyolcévesen a csapat hírhedt szürke mezét viselem, amit az elsőáldozásra kapott zsebpénzemből vettem. Aztán ott volt a foci mestere, Sir Alex Ferguson a csapat élén.
picture

Sir Alex Ferguson sikerei a United élén McGregort is a csapat rajongójává tették

Fotó: Getty Images

"Az, hogy ilyen hosszú időn át voltak hihetetlenül sikeresek, az valami, amit még mindig csodálok. Ráadásul mindezt úgy érte el, hogy fiatalokat nevelt sztárokká, nem pedig csak költött és költött, mint néhány más menedzser."
A United mellett McGregor az ötvenegyszeres skót bajnok Celtic csapatáért is rajong, egy korábbi tweetjében a csapat fanatikus szurkolóit is méltatta.
Így aztán amikor az ír bunyós idén rajongói kérdésekre válaszolva azzal viccelődött Twitteren, hogy a szurkolók által a Szuperliga kudarcát követően pokolra kívánt tulajdonosok helyett megvehetné ő is az MU-t, egyből felmerült, mennyire lehetnek komolyak a szándékai.
McGregor igyekezett tisztázni a kérdést, így derült ki, hogy valóban érdekelt egy csapat részvényeinek megvásárlásában, ez a klub azonban egyelőre nem a United, hanem a Celtic.
"Őszintén szólva az ötlet eredetileg a Celtic kapcsán került elő, részvényeket vennék Dermot Desmondtól. Egyszer mindenképpen szeretnék venni egy sportcsapatot! Mindkét klubot szeretem. Nyitott vagyok a lehetőségekre, úgy érzem, nagy dolgokat tudnék tenni egy csapatért.”
Egyelőre tehát nem tudni, mennyire azonnaliak McGregor szándékai. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a forrásai megvannak egy csapat megvásárlásához, még ha nem is az MU kaliberében. Az ír sztár szánta rá már magát korábban furábbnak tűnő vállalkozásokra is, jelenléte az európai klubtulajdonosok körében pedig biztosan felpezsdítené a légkört.
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés