Kevin De Bruyne szerint két gólpasszt elvettek tőle, és úgy gondolja, hogy ez alapján ebben a szezonban megdöntötte Thierry Henry Premier League-rekordját.


A Manchester City belga játékmestere a Norwich City ellen aratott 5-0-s kiütéses győzelem alkalmával is szenzációsan játszott, két gólt is szerzett, és kiosztott egy gólpasszt Raheem Sterlingnek is. Ez utóbbi asszisztjával érte be De Bruyne Thierry Henryt az egy idényben belül elért gólpasszok számában. Henry a 2002/2003-as évadban 20 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, a belga is így tett idén. De Bruyne úgy véli, hogy volt két másik alkalom is, amikor el kellett volna könyvelni gólpassznak az átadásait, ha az élet nem szól közbe. 
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 14:46
Az irányító az Arsenallal vívott decemberi bajnokin további lehetőséget teremtett Sterling számára a gólszerzésre, de az angol csatár a kapu mellé lőtt a tizenhatoson belülről. A két csapat idei június meccsén pedig De Bruyne egy másik forintos labdája, amely Sterling felé tartott, még megpattant David Luiz combján, és úgy került a City 7-ese elé, aki gól is lőtt ebből.
"Lehetett volna még kettő - 'srácok, kettőt elvetettek tőlem', így 
azt állítom, hogy számomra már Henry előtt voltam." -
nyilatkozta
De Bruyne
 egy olyan személy referenciaértékének kiegyenlítéséről, aki korábban az edzője volt a belga válogatottnál.
"Szükségem van a csapattársaimra, nyilvánvalóan azért passzolok nekik, hogy gólt szerezzenek, és hálás vagyok, ha sikerül nekik. 
Örülök, hogy megvan a rekordbeállítás, és örülök, hogy Thierry-vel oszthatom meg."
"Kevin De Bruyne a világ legjobb középpályása!" | Eurosport
Valós tétje már nem volt a csütörtöki Manchester City-Liverpool találkozónak, hiszen Jürgen Klopp csapata egy fordulóval korábban bebiztosította a Premier League-elsőséget. Ez valamelyest érződött is az újdonsült bajnok játékán, miközben a bizonyítási vágytól fűtött manchesteriek kíméletlenül futballoztak a legnagyobb rivális ellen. Meg is lett az eredménye egy kiütéses győzelem formájában.
De Bruyne-t a Premier League egyik legnagyszerűbb előkészítőjeként ismerték el eddig is, és már több alkalommal közel került a híres francia csatárhoz. A belga középpályás a 2016/17-es idényben 18 gólpassznál állt meg, a következő szezonban is produkált 16-ot, 20-at pedig már elért a 2014/15-ös évadban, de a Bundesligában, a Wolfsburg színeiben. Összességében 66 gólpasszal büszkélkedhet az angol első osztályban, és 36 gólt szerzett a középpályáról Pep Guardiola csapatában.
A City is megismételte a liga leggólerősebbnek számító támadójátékát, 17 találattal többet szereztek, mint a bajnok Liverpool. Sergio Agüeróék 102 alkalommal vették be a riválisok kapuját, szemben a Liverpool 85 góljával. Ezek közül 33-ban benne volt De Bruyne is, mivel a belga 13 góllal és 20 assziszttal zárt. De Bruyne talán élete eddigi legjobb évén van túl, a fenti számokon kívül itt van még egy: az övé a legtöbb kulcspassz (104) is a Premier League-ben. 
És így sem lett a PL idei legjobbja.
via goal.com
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 11:23
Premier League
Elhibázott lépésnek tartja a Szuperliga-csatlakozást a ManCity elnöke
03/06/2021 15:05