Az Arsenal egykori legendás középpályása, a világ- és Európa-bajnok Robert Pires fényes jövőt jósol a londoni klubnak Mikel Arteta irányítása alatt, és úgy véli, már idén is az első négyben végezhetnek az Ágyúsok a Premier League-ben, ami Bajnokok Ligája-indulást érne.


Pires talán túl sokszor látta a Brian élete című filmet, és vezérelve lett az Arsenal idei szereplése kapcsán a Mindig az élet napos oldalát nézd című záródal. A francia bátran kijelentette, hogy az Arsenal már ebben a szezonban bejuthat az angol bajnokság első négy helyezettje közé. Szerinte az Arsenal jövője ismét fényesnek tűnik az Emirates Stadionban a spanyol menedzser, Mikel Arteta vezetésével.
Az Arsenalnál azt tanította meg Wenger az önéletrajza magyar fordítója szerint, hogy akkor is lehetsz győztes, ha nem nyertél | Eurosport
A saját maga által elindított nyomozásnak is köszönheti Szabó Christophe, hogy ő lett Arsene Wenger Életem piros-fehérben című önéletrajzi könyvének magyar fordítója. A francia labdarúgással foglalkozó Omlett du fromage-blog alapítója, a DigiSporton futó Szélkakas c. műsor, és a youtube-on látható Hot Topic c.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 10:42
Az Arsenal 1974-75 óta idén rajtolt a legrosszabbul a bajnoki idényben, a gyenge szereplés és a kezdetben kevés szerzett pont elkerülhetetlen nyomást helyezett egy tapasztalatlan edző vállára. Arteta azonban végigcsinálta ezeket a küzdelmeket, és 16 pontot gyűjtött gárdája a legutóbbi 18 megszerezhető egységből. Januárban megszabadult a klub Mesut Öziltől és Sokratistól, közben pedig Arteta megszerezte kölcsönben Martin Odegaard-t a Real Madridtól.
Szombaton a tabella második helyén álló Manchester Uniteddel játszott az Arsenal hazai pályán 0-0-s döntetlent, Alexandre Lacazette és társai úgy állnak a tabella 10. helyén, hogy mindössze hat ponttal vannak lemaradva - igaz, egy meccsel többet játszva - a negyedik helyezett Liverpooltól. 
Az Arsenallal két bajnoki címet és két FA-kupát is nyerő Pires, aki tagja volt a 2003/2004-es bajnokságban veretlenül az élen végző együttesnek is, úgy véli, hogy Arteta képes visszakormányozni a londoniakat a BL-be, pedig a szezon egy korábbi szakaszában nagyon messzinek tűnt ez a cél. 

Pires-Arsenal-min (1).jpg

Fotó: Eurosport

"Mikel fiatal, és időre van szüksége ötleteinek megvalósításához, de úgy gondolom, hogy miután felépítette csapatát, az Arsenal versenyképes lesz, és készen áll a nagy angol klubokkal való találkozásra. 
Nehéz feladat, de még azt sem zárnám ki, hogy a legjobb négy között végeznek és kvalifikálják magukat az idén a Bajnokok Ligájába, mert a dolgok gyorsan változnak a bajnokságban. Ha megnézzük, hogy a Liverpool éppen nehéz időszakon megy át, akkor 
azt mondom, hogy van esély arra, hogy az Arsenal elég pontot szerezzen ehhez. 
Csak vissza kell térni a nyerő útra, majd meg kell őrizniük az összhangot. És akkor bármi megtörténhet. Elengedhetetlen, hogy a szurkolók maradjanak türelmesek, mert az Arsenal átalakulóban van, de a klub jövője Arteta alatt fényesnek tűnik." - nyilatkozta Pires. 
A stabilitás pályán kívüli megtalálása mellett Pires azt is keresi, hogy az Arsenal azon az úton haladjon, hogy a tervek megvalósításának középpontjában a klub akadémiájának végzettjei álljanak. A csapat egyik, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtó játékosával, a mindössze 19 éves Bukayo Sakával 2024-ig szóló szerződést kötöttek, és az Ágyúsokat már most arra késztette a helyzet, hogy hasonló feltételeket kínáljanak a gárdának új lendületet és fazont adót Emile Smith Rowe-nak is. A 20 esztendős támadó középpályásnak 2023-ig szól a szerződése az Arsenallal.
"Azt akarom látni, hogy az Arsenal megnyeri a bajnokságot, mert ez mindig a klub prioritása volt. Most lépésről lépésre kell haladni. 
A csapatnak megfelelő szerkezettel kell rendelkeznie, a fiatal és tapasztalt játékosok egyvelegével. A tapasztalattal rendelkező játékosok fontosak ahhoz, hogy megőrizzék az egyensúlyt a csapatban, és segítsék a fiatalokat a lehetőségeik kiaknázásában. Szeretem az akadémia játékosainak fiatalos túláradását és frissességét. A saját nevelésű játékosok száma, akik az első csapatban szerepelnek egyre jobban, valóban pozitív. Smith Rowe és Saka nagy hatással lehet majd a klubra, és az egyesületnek mindenáron hosszú távú szerződéseket kell kínálnia nekik. Emile és Bukayo az ifjúsági akadémiáról érkeztek, megmutatták, hogy képesek jól teljesíteni huzamosabb időn át 
és szeretik az Arsenalt. A mezük
 iránti szeretetük fontos, és az igazgatóságnak mindent meg kell tennie, hogy megtartsa őket. Ők jelentik az Arsenal jövőjét, de adódnak nehézségek. Ezért kiemelt fontosságú a tapasztalt játékosok szerepeltetése is."  - mondta a világ- és Európa-bajnok középpályás.
Az Arsenal csapatkapitánya elismeri, hogy szenvedős a szezonja, de biztos benne, hogy jó formába lendül | Eurosport
Az Arsenal ebben az idényben eddig inkább csak szenvedő csapatkapitánya, Pierre-Emerick Aubameyang elismeri, sokat küzdött azért, hogy megismételje a korábban látott jó formáját, és úgy érzi, hogy megvan az eszköze és hozzáállása ahhoz, hogy megfordítsa a dolgok állását.
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 11:23