Az Arsenal ebben az idényben eddig inkább csak szenvedő csapatkapitánya, Pierre-Emerick Aubameyang elismeri, sokat küzdött azért, hogy megismételje a korábban látott jó formáját, és úgy érzi, hogy megvan az eszköze és hozzáállása ahhoz, hogy megfordítsa a dolgok állását. 


Az 51-szeres gaboni válogatott támadó az Arsenal legjobb góllövője, amióta 2018-ban Londonba igazolt, elég eredményesnek bizonyult ahhoz, hogy ne csak jelképesen legyen vezére a gárdának, megkapta a csapatkapitányi karszalagot is, és 2023-ig szerződést hosszabbított vele klubja.
A 2019/2020-as évadban 44 mérkőzésen 29 gólt szerzett, most 18 meccs után jár hat találatnál. Aubameyang a saját bevallása szerint sem tudta tartani a magas színvonalat, de megígérte a szurkolóknak, hogy továbbra is mindent belead az ügy érdekében, és úgy véli, hogy megvan benne minden, amire szüksége van ahhoz, hogy újból Mikel Arteta együttesének topcsatára legyen.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 10:42
11 mérkőzésen 10 gól - évtizedek óta nem volt ennyire rossz az Arsenal | Eurosport
Lassacskán történelmi mélypontra ér az Arsenal, amely immáron nem csak a támadójáték terén tartozik a bajnokság leggyengébben teljesítő csapatai közé, de a tabellán elfoglalt helyezése is hűen tükrözi a pocsék játékot. Mikel Artetának sürgősen ki kell valamit találnia, hogy az Ágyúsok több gólt szerezzenek, ellenkező esetben az állása is veszélybe kerülhet.
"Az idény elejétől kezdve elég sokat erőlködtem, de szerintem ez a futball része. Sokat kiadtunk magunkból az előző szezon végén az FA-kupa megnyeréséért és az Európa-ligába való kvalifikációért, mert ez nagyon fontos volt a klub számára. 
Néha az embernek vannak hullámvölgyei, és a lehető legjobban kell ezt kezelnie. Igyekeztem a tőlem telhető legjobban teljesíteni, de eddig nem ez volt a legjobb produkcióm. Még mindig pozitívan gondolkodom. Azt hiszem, meg tudom fordítani ezt a helyzetet." - nyilatkozta Aubameyang.
A színfalak mögött önmagát egy csendes, nyugodt személyiségnek nevező támadó elismerte, hogy nehéz volt vezérnek lennie a csapattársai számára abban az időben, amikor saját egyéni teljesítményei nem voltak megfelelőek.
"Nagyon nehéz megfelelni ezeknek az elvárásoknak, de minél pozitívabbnak kell lennem, mert a csapatnak szüksége van rám. 
Mindig igyekszem a legjobbamat nyújtani, nemcsak a pályán, hanem az öltözőben is. Néha ez nehéz, és talán nincs megfelelő hangulata hozzá az embernek, de meg kell találni a módját ennek megváltoztatására, és pozitív hangulatot kell adni a srácoknak." - tette hozzá a gaboni csatár. 
Az Arsenalnál azt tanította meg Wenger az önéletrajza magyar fordítója szerint, hogy akkor is lehetsz győztes, ha nem nyertél | Eurosport
A saját maga által elindított nyomozásnak is köszönheti Szabó Christophe, hogy ő lett Arsene Wenger Életem piros-fehérben című önéletrajzi könyvének magyar fordítója. A francia labdarúgással foglalkozó Omlett du fromage-blog alapítója, a DigiSporton futó Szélkakas c. műsor, és a youtube-on látható Hot Topic c.
A kiváló blogger, Szabó Péter 'Peet' a BoxToBox friss Topclass podcastjában így vélekedett a csékáról:
"Aubameyang abban jó, hogy várja a tizenhatoson belül a labdákat, és azokra még mindig jól tud érkezni. Az ő teljesítménye fel fog javulni, és neki a bal szélen ettől függetlenül jó helye van. Jól áll neki a széljáték, ha olyan játékosok vannak körülötte, mint Lacazette. Ha vannak ziccerei, akkor előbb-utóbb be fogja lőni ezeket."
Kollégánk, az Arsene Wenger önéletrajzi könyvét magyarra fordító Szabó Christophe pedig ezt tette hozzá ugyanott:
"Neki ez a bal oldali félterület elég jól áll, csak elszigetelődött... Nincs megteremtve a szitu, hogy ő abban tudjon érvényesülni."
Miután az Arsenal zsinórban négy mérkőzést nyert meg a Boxing Day óta, a Crystal Palace elleni esetleges újabb siker további lendületet adhatna a jövő évi európai kupaporondért is harcoló Ágyúsoknak - és Aubameyang úgy érzi, hogy elkaphatják a kedvező széljárást az Emirates-ben. 
"Jelenleg jól játszunk, és ezt az utat kell követnünk. Ha megnyerjük a következő pár meccset, megfordíthatjuk a helyzetet. 
Nem vagyunk olyan messze a legjobb hattól, így itt a pillanat, hogy visszatérjünk a versenybe." - zárta mondandóját az Arsenal csapatkapitánya. 
Arteta csapata jelenleg a 11. helyen áll a Premier League tabelláján, 17 meccsen szerzett 23 pontjával. Abban igaza van Aubameyangnak, hogy pontszámban nincsenek messze a per pillanat hatodik helyezett Manchester Citytől, konkrétan hat egységnyire, de Pep Guardiola gárdája két meccsel kevesebbet játszott náluk, és összehasonlíthatatlanul erősebb a játékoskeretük, mint a londoniaknak. Ez a mostani Arsenal körülbelül a nyolcadik helyre lehet jó, előrébb inkább csak akkor várhatóak, ha összeomlana a Leicester, az Everton vagy az Aston Villa. 
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 11:23