A Manchester United 0-0-s döntetlent játszott vasárnap a Chelsea otthonában a Premier League 26. fordulójában, így ebben az idényben még mindig nem tudott mérkőzést nyerni a Big Six egyik csapata ellen sem. 

Nem javult Ole Gunnar Solskjaer együttesének pocsék mérlege, miszerint a Big Six hat egyesülete közül (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) a 2020/2021-es idényben még egyik ellen sem tudott győzni a Premier League-ben. A United hét mérkőzést játszott a Chelsea, a Spurs, az Arsenal, a Pool és a ManCity ellen, de még egyetlenegyet sem tudott behúzni ezek közül.
A Tottenhamtől 6-1-re kaptak ki Paul Pogbáék - ez az egyetlen (!) alkalom, hogy egyáltalán szereztek gólt -, a Chelsea ellen mindkétszer 0-0-s döntetlent játszottak, az Arsenaltól kikaptak 1-0-ra, illetve velük szemben is van egy 0-0-juk idegenben, ahogy a Manchester City és a Liverpool is szerepel a gól nélküli döntetlenes gárdák listáján.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 - 10:42
A velük szemben elért eredmények azt jelentik, hogy a városi rivális Cityhez képest 12 pontot hullajtott el az MU ebben a körben, és ez megmagyarázza, hogy miért pont ennyi egységgel vannak lemaradva Bruno Fernandesék Pep Guardiola legénységétől. A United ezeken a találkozókon összesen egyszer talált be, annak ellenére, hogy a Premier League eddigi legtöbb gólját (53) a gyér támadójátékáról ismert Manchester United szerezte, természetesen ebben a Southampton 9-0-s kiütése sokat segített.
Még meglepőbb a Big Six elleni idei mérleg a tavalyi évad fényében, a 2019/2020-as szezonban ugyanis öt alkalommal is diadalmaskodni tudott a másik öt csapat ellen, a Manchester City és a Chelsea-vel szemben ráadásul kétszer-kétszer. 
Scholes szerint De Gea teljesítménye és egy klasszis középhátvéd hiánya problémát jelent a Manchester United számára | Eurosport
A Manchester United legendás középpályása, Paul Scholes úgy véli, hogy Ole Gunnar Solskjaernek meg kell oldania a kapuskérdést, és egy új középső védőre is szüksége lenne a csapatnak. David de Gea már valódi problémát jelent a Manchester United számára, mondja Paul Scholes, a Vörös Ördögök egykori zseniális középpályása egy új, domináns szerepet játszó középhátvédet is hiányol Ole Gunnar Solskjaer együtteséből, és ez utóbbit tartja a legsürgetőbb átigazolási követelménynek a ManUnited-nél.
A Manchester United és a Chelsea vasárnapi összecsapása előtt Ole Gunnar Solskjaer még arról beszélt a médiának, hogy csapatának újra el kell kezdenie gólt elérni a topcsapatok ellen, ha meg akarják tenni a következő lépést a fejlődéstörténetükben. Ha ezt az üzenetet adta át játékosainak a Stamford Bridge-en a kezdő sípszó előtt, akkor az süket fülekre talált.
Ez a 0-0 a hatodik 0-0-s döntetlenje volt Solskjaer csapatának, ráadásul zsinórban a Big Six-hez tartozó klubokkal szemben. Miközben azt a bravúrt is magáénak mondhatja az MU, hogy sorozatban 20 idegenbeli meccset tudott le veretlenül. De ezzel együtt is de meg kell találniuk a módját annak is, hogy legyőzzék a tabellán körülöttük lévő csapatokat is, ha tényleg a City kihívói szeretnének lenni.
via Sport Bible
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 - 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 - 11:23