Thomas Tuchel, a Chelsea új vezetőedzője élvezi a lehetőséget, hogy N'Golo Kantéval dolgozhat együtt a Stamford Bridge-en, és elismerte, hogy több éve szerette volna a csapatában tudni a világbajnok francia középpályást.


A német szakember szerdán vette át a menesztett Frank Lampard helyét a Chelsea kispadján. A Mainz, a Dortmund és a PSG egykori trénere már be is mutatkozott új klubjában, Wolves elleni 0–0-s döntetlennel debütált a Stamford Bridge-en. A mérkőzés után elmondta, hogy a gyorsan lezajlott változások után elégedett csapata teljesítményével.
Kante a combhajlító sérülése miatt nem szerepelt a Wolverhamptonnal vívott meccsen, de várhatóan hamarosan visszatér a Kékekhez. A meccs után Tuchel elismerően beszélt a francia válogatottról, valamint több más Chelsea-játékosról, akiket már jól ismer.
Premier League
„Ez így tarthatatlan” – kiakadtak az edzők, leállás jöhet a Premier League-ben
20/12/2021 10:42
A világ egyik legjobbjának nevezte vb-győztes középpályását a Chelsea menedzsere | Eurosport
Frank Lampard, a Chelsea vezetőedzője N'Golo Kantét a világ egyik legjobb játékosának nevezte, miközben azt is elmondta, hogy francia középpályásának sérülés miatti hiánya nagy gondot jelentett a Chelsea számára a 2019/2020-as szezon során. Kanté az utóbbi öt évben a Premier League egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtotta, mindezt nagyon magas szinten, a pálya minden szegletén feltűnik a mérkőzéseken, könyörtelen energiaszintjével uralja a Chelsea középpályáját.
"Az a vicces, hogy a szezon közepén úgy csatlakoztam a klubhoz, hogy már ismertem Kai Havertzet, Timo Wernert, és Toni Rüdigert. 
Sok éven át szerettem volna, hogy N’Golo Kante is ott legyen a csapatomban, és most itt vagyunk, és ez vonatkozik Olivier Giroud-ra is. Hosszú évek óta követem a Premier League küzdelmeit, ez így volt már Dortmundban és Párizsban is, így világos képem van arról, mire képesek a srácok. Az, hogy találni egy olyan focistát is a klubnál, 
mint Cesar Azpilicueta, egyszerűen csodálatos." -
nyilatkozta Tuchel.
A Chelsea eddig nem említett játékosát is nagyon jól ismeri az új főnök, Christian Pulisicet a dortmundi időszaka alatt a csapatában tudhatott. Tuchel szerint az amerikainak nem volt szerencséje, hogy szerdán nem kezdhetett, csak a második félidőben állt be, 14 perc erejéig.
Kevés taktika, elveszített öltöző, fejlődő fiatalok - Frank Lampard 18 hónapjának öröksége | Eurosport
18 hónap után megvált Frank Lampardtól a Chelsea vezetősége. Az angol klublegenda a várakozásokat felülmúló debütáló idényét követően nem tudta állandósítani a csapat jó formáját, rendszeresen vitába keveredett a vezetőséggel, a játékosok pedig úgy érezték: nem kapnak elég instrukciót és visszajelzést az edzőtől. Az edzőváltás elkerülhetetlen volt, és talán még pont időben lépte meg a Chelsea.
"Nagyon jól tudom, Christian mire képes. Fontos volt a közreműködése, igazságtalan döntés volt számára, hogy nem volt tagja a kezdőcsapatnak. 
Mondtam neki, hogy csak azért történt így, mert tudom, mit hozhat a padról. Azzal még nem vagyok egészen tisztában, hogy mire lehetnek képesek a többiek, 
de tudom, hogy Pulisic hozhat nekünk plusz dolgokat, és abszolút megváltoztathatja számunkra az adott mérkőzést." 
Tuchel az első londoni győzelmét vasárnap is megcélozhatja, amikor a Chelsea a Burnley-vel találkozik a Stamford Bridge-en.
A 250 millió eurós kérdés megválaszolását várják a Chelsea új edzőjétől | Eurosport
Mint az várható volt, kedd este hivatalossá vált, hogy Thomas Tuchel érkezik a menesztett Frank Lampard helyére. A német mester még sosem vett át szezon közben csapatot, így különösen izgalmas kérdés, mire megy az utóbbi hetekben gyengélkedő Chelsea-vel.
via goal.com
Premier League
Megvan, ki lesz Ancelotti utódja az Everton kispadján
30/06/2021 14:46
Premier League
Meglegyintette a Szuperligába vágyó csapatokat a Premier League
10/06/2021 11:23