A világbajnok Olivier Giroud úgy lett a francia labdarúgó-válogatott történetének második legeredményesebb góllövője, hogy a nyáron csatárfronton alaposan megerősített Chelsea-ben alig kap lehetőséget. Ha meg akarja őrizni helyét a nemzeti együttesben, januárban klubot kéne váltania a több játéklehetőség reményében.


Azok után, hogy a finnek - ahol Giroud mindössze három passzal adott többet, mint a kapus, Steve Mandanda - és a portugálok elleni válogatott mérkőzésen nem volt eredményes a kapott 57, illetve 17 percnyi játékidőben, a Svédországgal vívott és 4-2-re megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen Giroud duplázott, 44 találatával pedig ő a francia nemzeti csapat második legeredményesebb játékosa az 51 találattal az élen álló Thierry Henry mögött. Michel Platinit előzte meg nemrég a Chelsea támadója, aki éppen kiszorulóban van Didier Deschamps gárdájából azok után, hogy angol egyesületében is alig szerepel.
Premier League
A kapus fejelt gólt a 95. percben, fordított a Liverpool
TEGNAP 17:57
"Olivier Giroud esetében szinte már eltekintettük attól, hogy idén újra láthatatlan szezonkezdetet fut a Chelsea-ban. Deschamps jó katonája mindig tudta ellensúlyozni a hullámvölgyeit: vagy a válogatottban tanúsított eredményességével, vagy a meggyőző teljesítmények sorával, vagy az egyedi profiljával. Amikor már úgy tűnt, hogy megkérdőjelezhetetlenné válik a helye a csapatban, mostanra úgy tűnik, 
egy hatalomváltás zajlik a francia válogatottnál. 
Olivier Giroud idén múlt 34. 
Ha a karrierjét egy gondolatban kellene összesűríteni, az kétségtelenül úgy szólna, hogy soha nem hagyta, hogy képességei és adottságai ellenére leírják. Ahol csak megfordult, kitartott, harcolt és felülkerekedett." - írta a napokban publikált cikkében kollégánk, Szabó Christophe.
Giroud hat meccsen kapott eddig lehetőséget a Chelsea-ben ebben az idényben, összesen 154 percet töltött a pályán. A Premier League-ben összvissz 33 perc jutott neki három mérkőzésen. Egy gólt szerzett egy Ligakupa-találkozón. És ez már a válogatott teljesítményére is kihatott, szeptemberben töltött 90 percet a gyepen legutóbb a vb-címvédőnél.
Anthony Martial veheti át Olivier Giroud helyét a francia válogatottban? | Eurosport
A Manchester United 24 éves támadója Giroud-hoz képest jobb mutatókkal rendelkezik, több lehetőséget kap klubjában és jobb sorozatot fut a Bajnokok Ligájában. De ami most megváltozott: jobban is játszik a válogatottban. Olivier Giroud esetében szinte már eltekintettük attól, hogy idén újra láthatatlan szezonkezdetet fut a Chelsea-ban.
"Nagyon sajnálkoztunk és csalódtunk, egyéni szinten is a Finnország elleni meccs miatt. Tanulni akartunk abból a mérkőzésből, és úgy tudtunk reagálni Portugáliával szemben, hogy domináltunk és megérdemeltük a győzelmet. Ez a teljesítmény és eredmény végre pozitív a legutóbbihoz képest. 
Még ha nem is tökéletes minden, megvan az elégedettség érzése. Nem éreztem bosszút magam miatt. Megszoktam, hogy heccelnek, ez a karrierem története. Ez még több erőt ad nekem. Nincs ezzel semmi bajom." - nyilatkozta Giroud. 
A szövetségi kapitány, Didier Deschamps megismételte azt a javaslatát, miszerint Giroud-nak távoznia kellene a Chelsea-től, hogy rendszeresebb játéklehetőséghez jusson a jövő nyári Európa-bajnokság miatt. 
A Stade de France-ban elért duplájával a 193 centiméteres középcsatár elérte, hogy 2020-ban is ő legyen a Les Bleus legeredményesebb játékosa, az elmúlt hat évben már ötödik alkalommal.

Giroud-Chelsea-min.jpg

Fotó: Eurosport

"Lehet, hogy a márciusi helyzet nem ugyanaz, mint manapság. De a fiatal játékosok, akik itt vannak velünk, akiket láthattunk - és fontos, hogy nekik is legyen játékidejük -, és a régiek közül, akik még mindig itt vannak, néhányan nehéz helyzetben vannak, mint például Olivier Giroud. 
Természetesen meg kell oldania ezt a szituációt, 
pszichológiailag és fizikailag is, de most még mindig itt van, és további két gólt szerzett. Lehet mondani, hogy ő nyert nekünk pontokat, nem pedig
 Anthony Martial, de nem, a francia csapat nyert. 
Néhányan a kezdőcsapatba kerülnek, 
mások pedig csereként lépnek pályára. Különböző lehetőségeim vannak. 
Vannak a legfelső szintet képviselő játékosaim is, és a hangulat tökéletes nálunk." - mondta a helyzetről Deschamps.
A Chelsea-nek mindenképpen meg kell majd harcolni azért, ha továbbra is Londonban akarják tudni a hórihorgas franciát. Giroud-nak az év elején már volt kérője, nem is akármilyen egyesület, maga az Internazionale látta volna szívesen soraiban. A Kékek sikeresen megakadályozták, hogy januárban, vagy a nyáron távozzon a francia csatár, de valami komolyabb érvre lesz szükségük ahhoz, hogy harmadik alkalommal is szerencséjük legyen. Az Arsenal egykori csatárának az elmúlt idény végéig csak a viszonylag tapasztalatlan Tammy Abraham és Michy Batshuayi voltak a vetélytársai a kezdőcsapatbeli helyért folytatott versenyben, a helyzet viszont sokkal nehezebbé vált, miután a Chelsea Timo Werner, Hakim Ziyech és Kai Havertz személyében éppen a támadóegységet erősítette meg alaposan. 
A helyzet azért lesz egyre élesebb, mert Giroud helye a francia csapatban veszélybe került a jövő nyári Eb-n. Deschamps aggodalma érthető. Giroud volt az első választottja a középcsatár posztján az elmúlt években, beleértve a 2018-as, aranyéremmel végződő világbajnokságot is, de idén alig lép pályára a Chelsea-ben.
Olivier Giroud már a második a francia válogatott góllövőlistáján - interjú | Eurosport
Olivier Giroud elérte a 100 válogatottságot. A jubileumi meccsen 2 gólt is szerzett, ezzel már 42-nél jár a francia nemzeti csapatban, amivel az örökranglistán megelőzte Michel Platinit, most már ő a második legeredményesebb. A támadóval az ESPN készített hosszú interjút az ukránok elleni barátságos meccs után. "El tudjátok ezt képzelni?
Ahogy Simon Johnson az Athleticen megjelent cikkében olvashatjuk, Frank Lampard gondolkodása érthető, - a sok pénzért vásárolt játékosok - például a 47 millió fontért szerződtetett Werner - mindig játszani fognak. Bármennyire is sok szolgálatot tett Giroud, 34 évesen, kevesebb mint egy évvel a kontraktusa lejárta előtt nem lesz része a klub hosszú távú terveinek. Abraham és Werner is sokkal nagyobb lehetőséget kínál.
Mindenképpen megoldást kell találnia erre a problémára, lehetőleg a januári átigazolási szezonban. Valószínűsíthetjük, hogy OIivier Giroud nem a Chelsea-ben fogja befejezni ezt az idényt. 
részben via goal.com
Premier League
Klopp Lewandowskiéhoz hasonlította Salah fejlődését
15/05/2021 14:38
Premier League
Guardiola zseniális változtatásai vezették újra a csúcsra a Cityt
13/05/2021 19:18