A Liverpool korábbi csapatkapitánya szerint Jürgen Klopp nyerheti meg először a klubnak a Premier League-et, a 30 szűk esztendő pedig tiszteletet követel.


Steven Gerrard, aki csapatkapitányként részese volt a 2005-ös Bajnokok Ligája-győzelemnek, a The Atlanticnek adott exkluzív interjújában azt nyilatkozta, volt klubja szobrot kellene, hogy állítson a világ legjobb edzőjének az idei szezonban látott fantasztikus menetelés után. A Liverpool ugyanis jelenleg 25 ponttal vezeti a tabellát a második helyezett Manchester City előtt, és a hátralévő kilenc mérkőzésből kettőt kell megnyernie ahhoz, hogy biztosan bajnok legyen.
Erre az egyik legnagyobb múltú angol klubnál, a Liverpoolnál 30 éve nem volt példa, így ez lenne a csapat első Premier League-győzelme.
Premier League
A Chelsea és a MU a BL-ben, a Tottenham az EL-ben indulhat, kiesett a Watford és a Bournemouth -
27/07/2020 08:26
Gerard szerint, aki jelenleg a Glasgow Rangers menedzsere, Klopp ezzel a teljesítménnyel megérdemli a helyet a legnagyobb elődök, Bill Shankly és Bob Paisley között, akiknek van szobra az Anfield Roadon.
Klopp teljesítménye valóban impozáns. 2015 őszén a Bajnokok Ligája csoportkörtől is messzire álló szürke csapatot vett át, fél évvel később azonban Európa Liga-döntőt játszott. 2018-ban már a BL döntőjébe jutott. Azt még elvesztette a Real Madriddal szemben, de a következő évben már megvolt a győzelem is.
Az idei évben pedig rajt-cél győzelemmel készülnek Liverpool vörös oldalán, amire a koronavírus-járvány után újrainduló angol bajnokságban minden lehetőség megadatik. Ha a Manchester City a mai nyitányon kikap az Arsenal ellen, Jordan Henderson csapatkapitány akár már a vasárnap esti, Everton elleni derbin magasba emelheti a trófeát.
És micsoda véletlen: nemcsak az utolsó liverpooli bajnoki cím, hanem a jelenlegi csapatkapitány is 1990-ben született. Hendersonnak, aki éppen ma ünnepli születésnapját, bizonyára már megvan, mit kér születésnapjára.
via The Sun
Premier League
A ManUnited és a Chelsea indulhat a Bajnokok Ligájában, Mourinhóék megcsípték az El-t
26/07/2020 17:20
Premier League
Bergkamp nem zárja ki az Arsenalhoz való visszatérésének lehetőségét, várja az ajánlatokat
26/07/2020 10:38