Péntek este újabb rangadót rendeznek az újraindított Premier League-ben, a Tottenham Hotspur hazai pályán fogadja a Manchester Unitedet. A találkozót megelőzően José Mourinho kifejtette véleményét a Dele Allira kiszabott egymeccses eltiltásról, amit egy sértő videó miatt kapott a támadó, de azt is tisztázta, miért látták együtt edzeni Tanguy Ndombelével a karantén idején.


A portugál szakember kettős mércével vádolta az Angol Labdarúgó-szövetséget, szerinte ugyanis Alli - valóban szerencsétlen - videójánál korábban sokkal rosszabb megnyilvánulások felett is szemet hunytak. Az angol válogatott középpályás egy februári Snapchat-posztban a koronavírussal poénkodott. Arcát orvosi maszkkal takarta el, majd a videóban ráközelített egy közelben ülő ázsiai férfira. "Ennek a vírusnak gyorsabbnak kell lennie, hogy elkaphasson" - jegyezte meg, majd rámutatott egy flakon kézmosó gélre.
Rasszista poszt miatt kerülhet bajba az angol válogatott sztárja | Eurosport
"Ártalmas és veszélyes" posztot tett közzé az angol válogatott és a Tottenham középpályása, Dele Alli a Snapchaten, véli az egyik vezető antirasszista szervezet. Az ügy kapcsán az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot indított, és ugyan vannak enyhítő tényezők, a közelmúltban felállított precedens alapján akár az eltiltás is szóba jöhet.
Premier League
A Chelsea és a MU a BL-ben, a Tottenham az EL-ben indulhat, kiesett a Watford és a Bournemouth -
27/07/2020 08:26
Antirasszista szervezetek rögtön vizsgálatot követeltek, amit az FA el is indított. Ebben az ügyben Bernardo Silva esetét precedens értékűnek lehetett tekinteni, aki csapattársával, Benjamin Mendyvel poénkodott. Bár Mendy vette a lapot, a szövetség sértőnek találta a bejegyzést, ezért eltiltotta a portugál játékost. "Nagyon sajnálom, hogy Dele nem játszhat. Ő egy igazán melós játékos, a mostani időszakban is sokat dolgozott, frusztrálja, hogy nem lehet ott az első meccsen" - magyarázta Mourinho.
"Nem hiszem, hogy megérdemelte az egymeccses büntetést, ennél lényegesen súlyosabb ügyek is maradtak következmények nélkül ebben az időszakban. Nem szeretem az ilyesfajta ellentmondásokat. Vagy mindenkire, vagy senkire ne vonatkozzon; igazságtalannak tartom, hogy egy olyan srácot büntettek, aki elnézést kért"
- tette hozzá.
Mourinhót megkérdezték arról az esetről is, amikor a kijárási korlátozások ellenére az egyik parkban dolgozott Ndombelével. A portugál szerint az egész helyzetet félreértette a sajtó, mert "két percet töltöttek együtt" és csak a "wifis GPS" használatát magyarázta el játékosának. "Készítettek egy képet, amin egy csoportnyi fiatal társaságában állok. Ők nem is az én futballistáim voltak, a másodosztályban játszanak. Megfelelő távolság volt köztünk, váltottunk pár szót, a kép alapján úgy tűnhetett, hogy ők az én játékosaim, de ez nem igaz."

marcus-rashford-min.jpg

Fotó: Eurosport

A portugál edző elismerését fejezte ki korábbi játékosának, Marcus Rashfordnak, aki nyílt levélben tiltakozott az ingyenes iskolai étkeztetés megszüntetése ellen. "Csodálatos munkát végzett, gratulálok neki! Kicsit furcsa, hogy egy futballista ilyen erővel bír, és a kormány rájött, hogy ez a helyes döntés. Az is igaz, hogy a kormánynak nem kellene megvárnia, hogy egy futballista nyilvánosság előtt nyomás alá helyezze őket. Az a 18 éves játékos, akit megismertem, ma már egy férfi, egy elvekkel rendelkező férfi" - jegyezte meg Mourinho.
Ha van csapat, amelyiknek jól jött a szünet, az mindenképpen a Tottenham lehet, mert a kényszerszünet alatt több kulcsjátékos is felépült. Az észak-londoniak talán már le is mondtak a fő céljaikról, így a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyek megszerzéséről (ez most valószínűleg az 5. lenne a ManCity kizárása miatt), Harry Kane és Son Heung-min visszatérése azonban új lendületet adhat a tavalyi BL-döntősnek. Még az esélytelenek szerepét mindig szívesen magára öltő Mourinho is elismerte, hogy ez komoly lehetőség.
"Kaptunk egy második esélyt, de persze ezt a kilenc meccset - bajnokságot, tornát, nevezzük bárhogy - nem azonos pontszámmal kezdjük meg. Hat, öt, négy pontnyi lemaradásunk van, nem is tudom, mennyi. Talán az Arsenalt eggyel előzzük, de őket leszámítva mindenki előttünk van. Szóval nehéz lesz. De az igaz, hogy kilenc meccs van, ami 27 lehetséges pontot jelent, visszatért Harry és Sonny, akik gólszerzés és előkészítés terén a legjobb statisztikával bíró játékosaink. Most jobb helyzetben vagyunk, mint a szünetet megelőzően."
via Guardian
Premier League
A ManUnited és a Chelsea indulhat a Bajnokok Ligájában, Mourinhóék megcsípték az El-t
26/07/2020 17:20
Premier League
Bergkamp nem zárja ki az Arsenalhoz való visszatérésének lehetőségét, várja az ajánlatokat
26/07/2020 10:38