Az Arsenal korábbi francia középpályása, Emmanuel Petit szerint Pierre-Emerick Aubameyangnak el kellene hagynia az átlagos klubbá süllyedő Arsenalt ezen a nyáron.


Aubameyang lett az Arsenal történetének legdrágább játékosa, amikor 56 millió fontért (70 millió dollár) költözött az Emirates Stadionba a Borussia Dortmundból még 2018 januárjában. A 31 éves csatár ezt az magas átigazolási díjat gyorsan elkezdte törleszteni, 61 gólt szerzett az első 99 meccsén az Ágyúsoknál, miközben a Premier League társgólkirálya is lett tavaly.
A gaboni támadó nemzetközi porondon nyújtott teljesítménye nem volt elegendő ahhoz, hogy a legnagyobb színpadon régóta sikertelen klub renoméját növelje. Az Arsenal 2017 óta nem nyert trófeát, és súlyos veszélyben vannak azt illetően, hogy a Bajnokok Ligájáról a negyedik egymást követő évben maradhatnak le.
Premier League
A Chelsea és a MU a BL-ben, a Tottenham az EL-ben indulhat, kiesett a Watford és a Bournemouth -
27/07/2020 08:26
Az Arsenal edzője megnevezte legfontosabb játékosát, akit feltétlenül marasztalna Londonban | Eurosport
Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője azt nyilatkozta frappánsan, hogy csapata támadójának, Pierre-Emerick Aubameyangnak nincs szüksége arra, hogy trófeákkal igazolja, milyen világklasszis ő - a bizonyíték erre pedig Harry Kane. Aubameyang ismét reflektorfénybe került, miután vasárnap két gólt szerzett az Everton elleni bajnokin.
Aubameyang jelenlegi szerződése 2021 nyarán jár le, és ha a londoniak az elkövetkező hetekben nem kötik új feltételekhez a kontraktus meghosszabbítását, akkor azt kockáztatják, hogy a nyári átigazolási időszakban elveszítik az egyik kulcsjátékosukat. Ez a fejlemény bizonyosan újabb jelentős visszalépést jelentene az Arsenal számára, ám Petit habozás nélkül elsétálna a klubtól, ha az ex-Dortmund csillag helyében lenne.
Az Ágyúsok egykori játékosa, Emmanuel Petit így nyilatkozott erről: 
"
Ha én lennék  Pierre-Emerick Aubameyang, elhagynám az Arsenalt. 
Van némi minőség ebben a csapatban, de amikor megérkezik a klubhoz manapság valaki, nagyszerű dolgokat akar tenni. De, srácok, az Arsenal már nem ugyanaz. Egy átlagos egyesületté váltak. Nagyon sajnálom a szurkolókat, és az összes olyan embert, akik szeretik a klubot. 
Sajnálom a korábbi játékosokat, akik megpróbálják fenntartani az Arsenal hírnevét. 
De nem sajnálom a jelenlegi játékosokat - azt hiszem, hogy vagy 75%-uk nem érdemli meg ezt a mezt. Nézzenek tükörbe, és mutassanak némi büszkeséget."
Karrierje legfontosabb döntése előtt áll az Arsenal gaboni klasszisa | Eurosport
Pierre-Emerick Aubameyang sokatmondó nyilatkozatot adott a hétvégén, amelyben félreérthetetlenül utalt arra, hogy a végéhez közeledik az arsenalos pályafutása. A gaboni támadó szerződése 2021-ben lejár, és ha nem sikerül megállapodni a hosszabbításról, a klubnak még ezen a nyáron értékesítenie kell egyik legnagyobb értékét, különben ingyen távozhat a kiváló támadó.
Az Arsenal a Premier League tabelláján a 11. helyre esett vissza, miután elvesztette az első két mérkőzését a koronavírus-világjárvány okozta három hónapos pauzát követően. Mikel Arteta együttese előbb 3-0-ra kikapott a Manchester Citytől, majd egy sokkoló, 2-1-es vereségbe szaladt bele a Brighton otthonában. 
"Az Arsenal egy átlagos csapatnak tűnik, lélek, harag és büszkeség nélkül. Mielőtt a Covid-19 megérkezett, úgy gondoltam, hogy más a helyzet, de meglepődtem, miután a Premier League folytatódott, rájöttem, hogy visszatértünk a régi időkbe. Semmi sem változott. 
Ez mind a mentalitás és a vágy kérdése. 
A futball visszatérése óta nem láttam semmit az Arsenaltól. 
Egy évszázadon át játszhattak volna a ManCity ellen anélkül, hogy rúgtak volna a kapu felé. 
Sok szerencsét kívánok Mikel Artetának, mert szerintem minőségi menedzser, de mit tehetne ezekkel a játékosokkal?"
via goal.com
Premier League
A ManUnited és a Chelsea indulhat a Bajnokok Ligájában, Mourinhóék megcsípték az El-t
26/07/2020 17:20
Premier League
Bergkamp nem zárja ki az Arsenalhoz való visszatérésének lehetőségét, várja az ajánlatokat
26/07/2020 10:38