Olaszországnak a három lehetséges eredményből, kettő megfelelő Uruguay ellen. Ha Prandelli csapata döntetlent játszik, vagy megnyeri az utolsó csoportmeccsét, bejut a legjobb tizenhat közé. De ehhez nagy változások szükségeltetnek. Például játékrendszert kellene váltani, hogy eredményesebb legyen a válogatott. Néhány pontban megpróbáljuk összefoglalni, milyen újításokat vár el az olasz sajtó Cesare Prandelli szövetségi kapitánytól.
  • Új hadrend:
Az olasz válogatott eddig 4-1-4-1-et játszott. Mindkét alkalommal Balotelli volt az kezdő csatár, és De Rossi a védekező középpályás. A La Gazzetta dello Sport szerint itt az ideje 3-5-2-re váltani. Már csak azért is, mert a Roma középpályása - mint 2010-ben - újra vádlisérüléssel bajlódik, és az utolsó csoportmeccset biztosan kihagyja.
Tokyo 2020
A házigazda Japán tizenegyesekkel verte Új-Zélandot - Összefoglaló
EGY ÓRÁJA
  • Többet futó, stabilabb középpálya:
Amennyiben Prandelli elszánja magát a váltásra, Uruguay ellen öt középpályás kaphat szerepet. Az első körben Pirlo és Verrati, a második meccsen Thiago Motta és Pirlo játszott a középpálya közepén. Bár nem elfogadható kifogás, de a nagy meleg valóban érződött az olasz csapat teljesítményén. A válogatott tagjai 6 kilométerrel futottak kevesebbet Costa Rica ellen, mint az első csoportmérkőzésen. Ami biztos, a gyengén játszó Thiago Motta ki-, a visszatérő De Sciglio pedig bekerül az együttesbe. Ez a csapatrész sokat kell, hogy besegítsen a háromtagú (Barzagli, Chiellini, Bonucci) védelemnek, hisz a Cavani-Suárez támadósor rohamoz majd. Ez a duó összesen 47 gólig jutott az angol illetve a francia bajnokság előző kiírásában.

Balotelli marad a kezdőben, ez szinte biztos

Fotó: Eurosport

  • Két csatár, nagyobb gólveszély:
Az olasz sajtó szinte követeli Prandellitől, hogy álljon át a két támadós felállásra. Balotelli kispadra ültetésére kevés az esély, Immobile (22 találattal volt gólkirály a Serie A-ban) viszont könnyen bekerülhet a kezdőbe. Vele együtt némi frissesség és további gólveszély érkezne a csapatba.
  • Jöjjenek az új arcok:
Darmian, De Sciglio, Immobile. A Gazzetta szerint, ennek a fiatal - egyikük sincs még 25 – triónak, kezdeni kellene Uruguay ellen. A Torino játékosa Darmian, végre elfoglalhatná eredeti helyét a középpálya jobb oldalán (Costa Rica ellen balhátvéd volt), Immobile Balotelli ékpárjaként kezdhet (ha gyengén teljesít, még mindig ott van Cerci), De Sciglio pedig végre bevethető. A Milan játékosa sérülés miatt eddig nem játszott a vb-n, most a bal szélen szerepelhetne. Így pedig Marchisio behúzódhat középre, a csatárok mögé.
  • Kedvező időjárás:
Ebbe a kérdésbe nyilván, nem lesz beleszólása Prandellinek. A Gazzetta kiszámolta, a 32 tagú mezőnyben ők játszottak a legrosszabb körülmények között. A két csoportmeccsük átlaga: 30 fok és 78,5%-os páratartalom volt. Némi hideg és eső lehet, jól jönne nekik...

Játszott perc és futott kilométer, az olasz válogatott első két csoportmeccsén (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

Tokyo 2020
Mexikó 6-3-mal intézte el Dél-Koreát a negyeddöntőben - Összefoglaló
EGY ÓRÁJA
Tokyo 2020
Labdarúgás: Brazília - Egyiptom - Összefoglaló
2 ÓRÁJA