A zuhanás folytatódik. Lehet, hogy megállíthatatlanul?
A Serie A-ban megint kevesebbet költenek a fizetésekre. A 20 csapat bérekre szánt költségvetése a 2011-ben tapasztalt szintre esett vissza.
Három évvel korábban még 1.1 milliárdnál euró fölött jártak az élvonalbeli csapatok, ez az összeg a mostani idényben a 850 milliót sem éri el.
Labdarúgás
Közel a BL-induláshoz a szezon meglepetéscsapata, az edző mégsem marad
15 ÓRA
Az európai élmezőnnyel úgy tűnik csak a Juventus tudja felvenni a versenyt,a torinóiakat pedig kizárólag az AS Roma képes megközelíteni. A címvédőnél jelenleg 7 játékos éves fizetése is 3,5 millió euró fölött van, a legjobban kereső labdarúgó Carlos Tevez 4.5 millióval.

Az összes csapat fizetésekre szánt összege a Serie A-ban. Az adatok millió euróban értendők. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

A Románál ugyan csak hárman kapnak kimagaslóan nagy fizetését, de a fővárosiak adják az egész élvonal legjobban kereső játékosát, Daniele De Rossi (6,5 millió) személyében.
A Milannál 13 labdarúgó keres 2,5 millió eurónál többet évente, náluk a Sassuolo csatárát, Berardit (1,2) még az Abate-Zapata-Armero hármas is simán megelőzné.

Ennyi játékos fizetésére kell költeni. A listát a Juventus vezeti, 118 millió euróval. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

Sokszor érdekes körbenézni a kiscsapatoknál. Főleg akkor, ha ezeket a számokat (bár tudjuk, hogy nagyon nem szerencsés) megpróbáljuk összehasonlítani a magyar NB1-es fizetésekkel. Nálunk a legjobban kereső játékosok 8-9 millió forintot visznek haza havonta, ez Serie A-ra lefordítva bruttó 320-360.000 euró idényenként.
Az újonc Cesena legjobban kereső játékosa, Marilungo 400.000 eurót kap, a tavaly még szintén Serie B-s Empolinál pedig 180-200.000 euró körül mozog az átlagfizetés.
A Sassuolóban a friss olasz válogatott Simone Zaza 800.000 eurót keres. Pont 1 millióval kevesebbet, mint a Fiorentina középpályása, Aquilani.
Az edzők között messze a Napolit irányító Rafa Benitez keres a legjobban (3,5 millió), őt Rudi Garcia (2,8) és Massimilano Allegri (2,4) követi. Az újoncnak számító Filippo Inzaghi másfél milliót kap a Milantól.
Viszont egyik szakvezető sem keres jobban, mint a szövetségi kapitány. Antonio Conte 3,6 millió euró kap a szövetségtől, és ebben még nincsenek benne a különböző bónuszok.
Néhány érdekes fizetés a Serie A-ból:Mario Gomez (Fiorentina): 4,5 millió euró - Borja Valero: 1,4Fredy Guarin (Inter): 2,8 - Samir Handanovic: 2Andrea Pirlo (Juventus): 3,5 - Fernando Llorente: 3,2Philippe Mexes (Milan): 4 - Stephan El Shaarawy: 2,4Juan Zuniga (Napoli): 3,2 - Dries Mertenes: 1,2Francesco Totti (Roma): 2,5 - Mattia Destro: 2,2Luca Toni (Verona): 1 millió euró - Javier Saviola: 0,65
Labdarúgás
Elhúzódó bajnokavatás, éleződő kiesési csaták
16 ÓRA
Labdarúgás
Fegyveres betörők rabolták ki az AS Roma sztárját
19 ÓRA