Ha valami, a válság legkisebb jele sem lesz érezhető az idei világbajnokságon. Legalábbis a prémiumokat illetően. A négy évvel ezelőtti tornához képest 12%-kal nő a FIFA által kifizetett pénzek száma. A La Gazzetta dello Sport hétfői számában megjelent cikk segítségével megnézzük, melyek a legfontosabb tételek.

Grafika: La Gazzetta dello Sport

Fotó: Eurosport

A 2014-es világbajnokság győztese 25,6 millió eurót vihet haza. Nagyjából 7 millióval többet, mint a második helyezett. Érdekes megfigyelni, mennyivel nőtt az aranyérmes díjazása az előző évekhez képest. Amikor 1998-ban Zidane magasba emelte a kupát, a francia szövetség "csak" 6 millió eurós bevétellel számolhatott...
Euro 2020
Sima győzelmet arattak a belgák Szentpéterváron az oroszok ellen
3 ÓRÁJA
Az összdíjazás ezúttal 298 millió euró, de ebből - már harmadik alkalommal -  a játékosok klubjai (ezúttal 51 csapat) is részesülnek. A FIFA ebben az évben, 21 millióval fordít többet az egyesületeknek járó kifizetésre, mint 2010-ben.

Grafika: La Gazzetta dello Sport

Fotó: Eurosport

A különbség egyértelmű, az Eb-sikernél jobban fizet a világbajnoki cím. A 2014-es vb győztese (a FIFA által folyósított 1.1 millió eurós felkészülési hozzájárulással együtt) 26.7 millió eurót vihet haza. Ez több mint, 8 milliárd forint.
Euro 2020
A sokkoló események után a finnek legyőzték Dániát
5 ÓRÁJA
Euro 2020
Eriksen állapota stabil, 20:30-kor folytatódik a dán-finn mérkőzés
7 ÓRÁJA