Még az olaszok is alig tudják elhelyezni a térképen. Egy alig ismert 40.000-es Modena közeli kisváros, melynek csapata nemcsak feljutott a Serie A-ban, hanem első évében bent is maradt.
Sassuolo és környéke - országon belül persze - főleg a csempegyártásáról volt híres. Egészen 2013-ig, amikor megérkezett a város csapata, és története során először feljutott az élvonalba.
Nem csak feljutott, bent is maradt. Tette mindezt úgy, hogy főleg olasz játékosokra épít.
Labdarúgás
Taktikázással indul a magyar válogatott felkészülése
3 ÓRA
A 2014-2015-ös idény első fordulójában a Sassuolo 11 hazai labdarúgóval állt ki a Cagliari elleni meccsre.
Két olyan játékossal rendelkeznek (Zaza és Berardi) akik főszereplők voltak az olasz felnőtt és U21-es válogatott legutóbbi győzelme során.
A kispadon is egy fiatal olasz, a Roma játékosaként 2001-ben bajnoki címet szerző Eusebio Di Francesco ül.

A Simone Zaza két éve még együtt játszott Feczesin Róberttel az Ascoliban, három napja pedig kezdő volt a hollandok elleni felkészülési meccsen

Fotó: Eurosport

A csapat a Serie A egyik legkisebb költségvetéssel dolgozó klubja, de nagy értékekkel rendelkezik. Berardi és Zaza mellett, rövidesen a még sokak számára ismeretlen Antei és Sansone is bekerülhet az olasz válogatottba. A kerékpársportból is jól ismert MAPEI cégcsoportnak köszönhetően, a Sassuolo anyagi helyzete stabil (legutóbb 21 millió eurót költenek fizetésekre, a nem sokkal előttük záró Genoa 33.6-ot), és nem dobálóznak óriási összegekkel. Tavaly Ziegler és Floro Flores volt a két legjobban fizetett játékos, 800.000 euróval.
Az előző idényben a Catania-Livorno-Bologna hármast megelőzve, bentmaradtak a Serie A-ban, tavaly óta pedig már saját stadionjuk is van (Reggio Emiliában).
Olasz játékosokban gondolkodnak, bennük hisznek. Jól teszik, hisz a Sassuolo keretének értéke a tavalyi 48 millió euróról, 85 millióra nőtt.
Ez követendő példa lehet, minden egyes élvonalbeli olasz klub számára.
Főleg akkor, amikor a Serie A első fordulójában pályára lépő labdarúgók 55%-a volt légiós...

A Sassuolo alapcsapata (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

Tudtátok???
A Sassuolo csapatának elnöke Giorgio Squinzi. A korábban 10 éven keresztül a kerékpársportban is szerepet vállaló MAPEI cégcsoport tulajdonosa, híresen nagy Milan szurkoló, és 12 éve irányítja a klubot. Squinzi vezetésével a negyedosztályból (C2), egészen az olasz első osztályig jutott a Sassuolo.
Labdarúgás
Történelmet írt a Barça
3 ÓRA
Serie A
Akár már a nyáron széteshet a Juventus dominanciáját megszakító Inter
6 ÓRA