Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ők lehetnek a téli átigazolási időszak legjobb NB I-es transzferei

Rizmayer Bence

Frissítve 15/02/2024 - 13:37 GMT+1

Valentin-napon lezárult a hazai átigazolási időszak. Az NB I-es csapatok nagyon aktívak voltak januártól kezdve, de egészen február közepéig zajlottak az események. Ebből gyűjtöttünk össze három kiemelkedő igazolást, akik új csapatukban rögtön nagy szerepet kaphatnak.

Nicolás Stefanelli - fehervarfc.hu

Fotó: From Official Website

Kétségtelen, hogy a téli időszak jó pár komoly átigazolást hagyott maga mögött. Még december végén Szuhodovszki Soma Debrecenbe szerződése borzolta a kedélyeket, majd január elején jött Kenan Kodro Ferencvárosba való igazolása, amely valósággal egy sziklát dobott az állóvízbe. Kiemelhetnénk a kiesés elől menekülő Mezőkövesd aktivitását, ahol leginkább a támadósort kellett erősíteni, de a Kisvárda brazil válogatott szerzeménye, Wellington Nem bőven hazai szint feletti ladbarúgó.
Sigér Dávid egy csellel nem törte meg Kubatov Gábor ígéretét, miszerint a Fehérvár nem igazol több játékost az ő regnálása alatt a Fradiból - Sigér szerződését felbontották, ezek után mehetett a Vidihez. A tulajdonosváltáson áteső Újpest a piac zárása előtt kezdett aktívitást mutatni, míg az éllovas Paks Tóth Barna személyében egy klasszikus center hozott el Kecskemétről. Most viszont jöjjön az a három transzfer, amely (szubjektivitás alapján) a legérdekesebb, legjobb, vagy legizgalmasabb volt a téli átigazolási időszakban.

Habib Maiga -> Ferencváros

Az elefántcsontparti középpályás a Ligue 1-ben szereplő Metz csapatától érkezett az OTP Bank Liga címvédőjéhez. A ferencvárosiak új szerzeménye egy hiányposztot, pontosabban egy hiányprofilt töm be a Kl-playoffban érdekelt fővárosi alakulatnál. Aissa Laidouni óta nem volt olyan hatosa a Fradinak, aki támadásban is építkezni tudott volna úgy, hogy közben a védekező feladatokat maradéktalanul elvégzi, ráadásul a kontrák ellen hatékonyan használható. Maiga azonnal alapemberré vált Dejan Stankovic együttesében és várhatóan a csütörtöki Olympiakos elleni párharc első mérkőzésén is a kezdőben lesz a helye. Az első benyomások alapján sokkal értékesebb lehet a megvétele, mint Kenan Kodróé, akivel jelenleg még kísérletezik a szerb tréner.

Lukács Dániel -> Kecskemét

Tóth Barna távozásával nyílhatott meg az út Lukács Dániel előtt, aki a másodosztályban gólkirály lett a lila-fehérek színeiben, hogy onnan a feljutást drámai módon elbukó Diósgyőrhöz vezessen az útja. Kuznyecov Szergej irányítása alatt inkább szélsőt játszott a DVTK-ban, ez azért rányomta a bélyeget Lukács miskolci szereplésére - akkor is, ha az NB II-ben a liga egyik legjobbja volt. Szabó István pontosan tudja hogyan kell kimaxolni az adott játékos képességeit, ezt bizonyítja Kecskeméten. Lukácsnak a lehető legjobban jött a váltás, rögtön duplázott a visszatérő mérkőzésén.

Nicolás Stefanelli -> Fehérvár

Az argentin játékos az Inter Miamitól érkezett Fehérvárra. A Vidinél komoly kiesőkkel indult az év, hiszen elvesztették Kenan Kodrót, illetve Deybi Florest, míg Kalmár Zsoltot újra meg kellett műteni, ezért kiesett az idény hátralévő részére. Úgy néz ki, hogy Stefanelli egyszerre két feladatkört is meg tud majd oldani érkezésével. Egyrészt képes a vonalak közé visszalépve labdát kérni, ami Kenan Kodro feladatkörébe tartozott sokszor. A kapu előtti jelenlétet ugyanakkor társainak kell megoldani, hiszen az első pár találkozó alapján Stefanelli szeret a kapuval szemben lenni. Ha már visszalépések: Stefanelli képes lehet Kalmár Zsolt feladatát megoldani, aki az utolsó labdák kiosztásában vállalt komoly részt. Ebből talán következik, hogy Stefanelli olyan igazolás a Vidi számára, aki rögtön két karaktert tudjon pótolni a pályán.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés