Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ők lehetnek az MVP-k az NB I jelenlegi idényében

Rizmayer Bence

Frissítve 20/03/2024 - 15:41 GMT+1

Már csak 8 forduló van vissza az OTP Bank Liga 2023-24-es idényéből. Sorra vettük azokat a játékosokat, akik az szezon legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtják.

Varga Barnabás - Fotó: fradi.hu

Fotó: From Official Website

Tóth Balázs

A Fehérvár FC kapusa nem kis szerepet játszik abban, hogy csapata jelenleg a dobogó 3. fokán van. Tavaly ilyenkor a Vidinek kiesési gondjai voltak, csak az utolsó körben sikerült kiharcolni a bennmaradást. Sokan már akkor a kapus poszton látták a problémát, így nyáron a Puskás Akadémiánál kegyvesztett Tóth Balázst vette kölcsön. A magyar válogatott kerettag kapus roppant jól védett az ősszel és tavasszal erre sikerült még egy lapáttal rátennie.
A Fehérvár kapusa nézett farkasszemet a második legtöbb lövéssel (121), s csak 28 gólt kapott ennek ellenére. 93 védésével magasan kiemelkedik az NB I-ből, illetve csak Szappanos Péter tudta több góltól megmenteni csapatát. Jól mutatja mennyire kiemelkedő a két kapus az OTP Bank Ligából, hogy a mögöttük lévő Varga Bence kevesebb, mint fele annyi góltól mentette meg a Kecskemétet. Tóth teljesítménye mellett Marco Rossi sem ment el szó nélkül, hiszen Szappanos sérülése, valamint Demjén Patrik formahanyatlása miatt behívta a magyar válogatott soron következő két mérkőzésére.

Horváth Krisztofer

A Torino kölcsönjátékosa valósággal megtáltosodott ebben a szezonban. Az előző idényben amolyan "bemelegítés" volt a kecskeméti tavasza, mert a jelenleg futó idényben csak egy játékos tudott több kanadai pontot összehozni Horváth Krisztofernél - a másik játékosról még fog szó esni. A támadósorban nagyjából bárhol bevethető futballista nagy szerepet játszik abban, hogy a Kecskemétnek ne legyenek kiesési gondjai a tavalyi ezüstérem után.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
10 gólt, valamint 5 gólpasszt jegyzett a jelenlegi kiírásban - noha a gólok nagy részét büntetőből szerezte. Duplázott már a Felcsút, a Diósgyőr, illetve a Kisvárda ellen is, ráadásul ezeket a meccseket nélküle aligha nyerte volna meg a KTE. Ami a haladóbb statisztikai mutatókat illeti, ő próbálkozott eddig a legtöbb 1 az 1 elleni párharccal a ligában, ezért természetszerű, hogy ellene követték el a legtöbb szabálytalanságot. A válogatottban ismét fontos perceket kaphat, így az Európa-bajnoki keret egyik várományosa lehet Horváth.

Varga Barnabás

A magyar válogatott és a Ferencváros kezdő centerének kiemelt helye van ebben a felsorolásban. Ő az a játékos, aki a legtöbb kanadai pontot hozta össze a jelenleg futó idényben. 17 meccsen 17 gól és 2 gólpassz a mérlege Varga Barnabásnak. Nyáron sokan kételkedve fogadták a transzfert, miszerint Varga csak padozni fog a Fradiban, ennek ellenére megkérdőjelezhetetlen lett a helye a zöld-fehéreknél - már a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.
A 29 éves csatár úgy vezeti a góllövőlistát, hogy szűk két hónapot kihagyott térdsérülés miatt az őszi idényben. 2024-ben 7 NB I-es bajnokin 9 gólnál és 1 gólpassznál jár, ebben benne volt egy mesternégyes az MTK ellen, valamint duplázott a Fehérvár és az Újpest ellen. Lehet, hogy Tóth Balázs kiemelkedően teljesít a Vidiben. Lehet, hogy Horváth Krisztofer nélkül a Kecskemét hátrébb lenne a tabellán. Viszont Varga olyan teljesítményt nyújt, amivel nehéz konkurálni a jelenlegi mezőnynek.
Te kinek adnád a legértékesebb játékos díját?
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés